ΗΠΕΙΡΟΣ: Διακόπηκε η διανομή σχολικών γευμάτων στους δικαιούχους μαθητές.

Και ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον αρμόδιο Υπουργό

Σε γραφειοκρατικούς λόγους οφείλεται η διακοπή σχολικών γευμάτων στους δικαιούχους μαθητές και –σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να αντιμετωπιστεί άμεσα προκειμένου να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Δ/ντης Περιφερειακής Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Καμπουράκης ανέφερε πως στο εν λόγω πρόγραμμα είναι ενταγμένοι οι 3 νομοί της Ηπείρου πλην της Πρέβεζας, που είναι σε εξέλιξη προσπάθεια συμπερίληψης και αφορά χιλιάδες μαθητές. Ο κ. Καμπουράκης είπε ότι λόγω προβλημάτων μεταφοράς δεν έχει ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευση παιδιών προσφύγων και μεταναστών σε αυτόνομα τμήματα και όπου και όταν είναι δυνατό γίνεται μόνον με τηλεκπαίδευση.
Ωστόσο οι δομές νηπίων εντός των κέντρων φιλοξενίας λειτουργούν κανονικά. Συνολικά περί τα 1.100 προσφυγόπουλα είναι εγγεγραμμένα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στην Ήπειρο.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ
Εν τω μεταξύ, προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατατέθηκε ερώτηση του συνόλου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, « για τον παράτυπο και σκανδαλώδη εμβολιασμό κομματικών στελεχών της ΝΔ και συγγενών τους εις βάρος ατόμων με αναπηρία και τη διακοπή της διανομήςς χολικών γευμάτων σε όλη την Ελλάδα ως αποτέλεσμα ιδεολογικής εμμονής και ανικανότητας».

Για το θέμα της διακοπής της διανομής σχολικών γευμάτων σε όλη την Ελλάδα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζουν πως «… η αρμόδια υφυπουργός, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου …. ευθύνεται για τη διακοπή σχολικών γευμάτων την Δευτέρα 1η Μαρτίου σε 1266 σχολεία, που αφορούν 185.000 παιδιά ημερησίως. Τόσα γεύματα είχε προκηρύξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Όχι μόνο δεν τα αύξησαν ούτε το 2020 ούτε το 2021 καταργώντας τον προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν σε 600.000 παιδιά ημερησίως το 2021, δηλαδή σε όλα τα παιδιά (του δημοτικού), αλλά δεν μερίμνησε ώστε να υλοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο διαγωνισμός τους, καθώς προέκυψαν προβλήματα στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που έχουν πληγεί τα νοικοκυριά και έχουν μειωθεί σημαντικά τα εισοδήματα τους, η κυβέρνηση της ΝΔ να αφαιρεί από εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και αυτήν την σημαντική δωρεάν παροχή.

Είναι η ΝΔ που εξαρχής λοιδορούσε τα σχολικά γεύματα ως «συσσίτια», τα είχε καταψηφίσει στη Βουλή και προσπαθούσε με διάφορους τρόπους να αποτρέψει την εφαρμογή αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού στήριξης του παιδιού. Τα σχολικά γεύματα δεν αφορούσαν μόνο την παιδική φτώχεια. Αντιμετωπίζουν την παιδική παχυσαρκία με μεσογειακή διατροφή, συμβάλλουν στη μείωση της σχολικής διαρροής και βελτιώνουν τις επιδόσεις των μαθητών.
Τα σχολικά γεύματα είναι ένας θεσμός που έχει γίνει ευρύτατα αποδεκτός και έχει αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία. Καλούμε την κ. Μιχαηλίδου τώρα να συνεχίσει τα σχολικά γεύματα και να τα επεκτείνει με επιπλέον χρήματα για όλα τα παιδιά του δημοτικού και γυμνασίου» σημειώνεται στην ερώτηση των βουλευτών.