Η Άρτα γιορτάζει την Πολιούχο της, Αγία Θεοδώρα

Με κάθε επισημότητα θα εορταστεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου και το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, η Πολιούχος της Άρτας, Αγία Θεοδώρα.
Το πλήρες πρόγραμμα του εορτασμού της Πολιούχου έχει ως εξής:
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023
18:00: Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός
Σάββατο 11 Μαρτίου 2023
07:00 : Όρθρος – Πολυαρχιερετική Θεία Λειτουργία
11:00 : Λιτάνευση Λειψάνων και Ιεράς Εικόνας Αγίας Θεοδώρας παρουσία Φιλαρμονικών
ΠΕΡΑΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ώρα 10:00 π.µ.

Οι Φίλοι του Βιβλίου» Άρτας διοργανώνουν «Ρεσιτάλ Πιάνου»
Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και ώρα 21:00, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Βιβλίου» Άρτας διοργανώνει «Ρεσιτάλ Πιάνου» του βραβευμένου διπλωματούχου πιανίστα Γιώργου Πεπώνη στην Αίθουσα «Διώνη» με είσοδο ελεύθερη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και στο χώρο της αίθουσας θα λειτουργήσει bazaar για τους σκοπούς του συλλόγου «Φλόγα» Άρτας.

Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Άρτας
Εκδήλωση για την πολιούχου της Άρτας Αγία Θεοδώρα
Το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Άρτας, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας αλλά και τον εορτασμό της πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας, θέλοντας να τιμήσει τις γυναίκες και να επισημάνει τη διαχρονική παρουσία τους στο ιστορικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης, προσκαλεί την κ. Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου, Δρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, η οποία θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα: «Θεοδώρα Πετραλείφα – Άννα Παλαιολογίνα Καντακουζηνή: Δύο σημαντικές γυναικείες μορφές της βυζαντινής Άρτας»
Η διάλεξη θα λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης «Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος».

Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης»
Επαναλειτουργία της παιδικής και της εφηβικής χορωδίας του Συλλόγου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» ανακοινώνει την επαναλειτουργία της παιδικής και της εφηβικής χορωδίας του Συλλόγου που υπολειτούργησε την δύσκολη περίοδο της πανδημίας.
Θεωρούμε ότι ως φορέας πολιτισμού έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε στα παιδιά μας και τους εφήβους μας τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μουσικά σύνολα, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η μουσική αποτελεί παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας, ολοκληρώνει το άτομο, το κάνει χαρούμενο, πειθαρχημένο, συνεργάσιμο, υπεύθυνο, ευαίσθητο και ταυτόχρονα μέσα από τη μουσική του δίνει τη δυνατότητα να εκφράζει τα συναισθήματά του.
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο 11:00 έως 13:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου με μαέστρο την κυρία Ευσταθία Δήμου, έναν άνθρωπο που αγαπά και επιλέγει να ασχοληθεί με την ποιοτική μουσική, με εμπειρία και πολυετείς μουσικές σπουδές, και κυρίως έναν άνθρωπο που με ζήλο επιθυμεί να προσφέρει στα παιδιά. Για εγγραφές και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου 19:00 έως 21:00 και κάθε Σάββατο 11:00 έως 13:00.

Συμπληρωματικές εκλογές στην Αναγέννηση Άρτας
Την Τρίτη στις 3 Μαρτίου 2023 στα γραφεία της Αναγέννησης Άρτας θα διεξαχθούν οι συμπληρωματικές εκλογές της αγαπημένης ομάδας όλων των Αρτινών φιλάθλων , τόσο για το Δ.Σ. όσο και για την Ε.Ε. μετά και την παραίτηση των Χρήστου Παπαβασιλείου , Νικόλαου Χρόνη , Ευγενίας Σαμαρτζή , Αθανάσιου Κολιοκώστα και Βασιλική Μπιζάνη από το Δ.Σ. και του Γεώργιου Σαλαμούρα και Βασιλείου από την Ε.Ε. , που είχαν παραιτηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αναγέννησης Άρτας.
“Το Δ.Σ του συλλόγου Αναγέννηση Άρτας κατόπιν των παραιτήσεων μελών ΔΣ και ΕΕ και αφού έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις για τους λόγους που αναφέρουν αποφάσισε προκήρυξη συμπληρωματικών εκλογών μέχρι την λήξη της θητείας του ΔΣ για την Τρίτη 7/3/23 και ώρα 17.00 στα γραφεία Ορλάνδου και Τζουμέρκων 1. Στις 15.00 θα γίνει ΓΣ με θέμα εκλογή Προέδρου και Γραμματέα ΓΣ και εκλογή Εφ. Επιτροπής για την διενέργεια των εκλογών. Σε περίπτωση μη απαρτίας η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί στις 16.00. Υποψηφιότητες έως Δευτέρα 6/3/23 και ώρα 20.00 στα γραφεία του συλλόγου.”