Η Άρτα τίμησε την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο

Με συγκεντρώσεις οργανώσεις, σωματεία, φορείς, κόμματα τίμησαν την Κυριακή 17 Νοέμβρη στην Άρτα την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου από το ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ
Πολυτεχνείο 46 χρόνια μετά
Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την πορεία στην Άρτα εξέδωσε το ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ. Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σαράντα έξι χρόνια μετά την εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην Δικτατορία, και τα αιτήματα εκείνης της περιόδου είναι επίκαιρα όσο ποτέ.
Το κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που ενέπνευσε τους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας, είναι και σήμερα στον πυρήνα των διεκδικήσεων του λαϊκού κινήματος.

Μέσα στα δέκα τελευταία χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών και τη φοροληστεία, τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν, το προσωπικό σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, η Ασφάλιση, η Αυτοδιοίκηση και η προστασία του περιβάλλοντος να μειώνεται, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα να εξαφανίζονται και το ωράριο εργασίας να αυξάνεται.
Το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., πιστό στο συμβόλαιο τιμής και αγώνα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν ανυποχώρητοι των αγώνα και να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, καθώς και στην πορεία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 17 Νοέμβρη 2019, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κιλκίς
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ
ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Οι αγώνες των λαών για την ελευθερία, για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη ,δεν σταματούν ποτέ. Στην πατρίδα μας αυτός ο αγώνας εκφράστηκε με την εξέγερση κατά της δικτατορίας και κορυφώθηκε τον Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο.Τιμούμε πάντα όσους αγωνίστηκαν και ιδιαίτερα όσους θυσίασαν τη ζωή τους για τον αγώνα αυτό.Η δυναμική των συμβολισμών και των ιδεών, των αξιών και των ιδανικών, που εκφράστηκαν τότε, είναι ακατάλυτη στο χρόνο.Είναι χρέος μας να προστατεύουμε τη Δημοκρατία, από κάθε εχθρό, από κάθε ακρότητα από όπου κι αν προέρχεται.Όπως είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας μας. Όλοι, και ιδιαίτερα οι νέοι μας, έχουν δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια, στην μόρφωση και στην εκπαίδευση, στην ελεύθερη έκφραση, στην ακαδημαϊκή και κοινωνική ελευθερία, με τους κανόνες της δημοκρατίας.
Να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την πραγματική και οριστική έξοδο από την κρίση, για μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και προοπτική, που θα δικαιώνει τον αγώνα του Πολυτεχνείου.

Στην πορεία
«46 χρόνια μετά, αντλούμε δύναμη και έμπνευση από τον αντιδικτατορικό αγώνα. Συνεχίζουμε τον αγώνα για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη» αναφέρει με δήλωσή της η πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη που συμμετείχε στη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.