Η αποχώρηση Γιαννακόπουλου και το κρίσιμο σταυροδρόμι του Παναθηναϊκού

Μετά τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο με την αμφιλεγόμενη παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στην διοίκηση, τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και την είδηση της αποχώρησης του Γιώργου Δώνη με το πέρας των πλέι-οφ της Σούπερ Λιγκ 1, ήρθε και «έδεσε» το γλυκό για τους φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είδαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να δηλώνει αποχώρηση από την ΚΑΕ, έπειτα από το 2012, όταν και ανέλαβε τα ηνία στην προεδρία των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης.

Το bet-on-arme.com επιχειρεί να αναλύσει την «επόμενη ημέρα» του μπασκετικού Παναθηναϊκού και γενικότερα αρκετούς τομείς γύρω από τον σύλλογο και την φυγή του Γιαννακόπουλου, με λίγο πιο ήρεμο τόνο και πιο «καθαρό μυαλό», αφού η σκόνη της αποχώρησης του αρχίζει να εξαλείφεται και πλέον προτεραιότητα παίρνουν οι συνέπειες και γενικά η κρισιμότητα της κατάστασης για το τμήμα μπάσκετ.

Οι λόγοι που επικαλέστηκε
Την περασμένη Τρίτη λοιπόν (9/6) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΚΑΕ και ο κόσμος του Παναθηναϊκού έμεινε σύξυλος. Οι περισσότεροι κατά γενική ομολογία ανέμεναν ανακοίνωση περί μείωσης του μπάτζετ και ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος του «τριφυλλιού» δεν περίμενε τόσο δυσμενή εξέλιξη.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αφενός αναφέρθηκε στον Βοτανικό και το σχέδιο της διπλής ανάπλασης που δεν προχωρά επί της ουσίας, αφού η Κυβέρνηση έχει μείνει μόνο στα παχυλά λόγια και αφετέρου αισθάνθηκε απογοητευμένος από την εξέλιξη του PAO ALIVE, θεωρώντας ότι είναι ο μόνος στην οικογένεια των «πράσινων» που συνεισφέρει οικονομικά.

Φυσικά σε περίοπτη θέση έχει μπει η διαμάχη με μέλη της Θύρας 13, της θύρας των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού, αλλά ο DPG τόνισε ότι αποχώρησε για προσωπικούς λόγους και όχι για τις διαφωνίες του και την «κόντρα» με τους οπαδούς.

Τα τωρινά δεδομένα
Η κατάσταση πλέον στην ΚΑΕ έχει διαμορφωθεί με τους Μάνο Παπαδόπουλο και Τάκη Τριαντόπουλο θα κινήσουν τα νήματα και καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Βέβαια τα οικονομικά δεδομένα θα προκύπτουν από τα έσοδα και τα έξοδα της ΚΑΕ και από την τσέπη τους δύσκολα θα μπουν χρήματα.

Από εκεί και πέρα, φημολογείται σύμφωνα βέβαια και με τα ΜΜΕ ότι το μπάτζετ θα κυμαίνεται κοντά στο 8 εκατομμύρια και ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα αποχωρήσει από την Ευρωλίγκα, αφού η ρήτρα των 10 εκατομμυρίων ευρώ για να το πράξει δεν πρόκειται να δοθεί με τίποτα.

Από χθες ανακοινώθηκε και επισήμως ο Γιώργος Βόβορας και για πολλοστή φορά απέδειξε το πόσο συνειδητοποιημένος είναι, όντας λακωνικός και μετρημένος στις πρώτες του δηλώσεις ως πρώτος –πλέον- στην άκρη του πάγκου των «πρασίνων».

«Δεν μου αρέσουν τα λόγια»
Ο Βόβορας λοιπόν παίρνει την ευκαιρία του ως πρώτος προπονητής και σε μία χρονιά που έρχεται και επιφυλάσσει παγίδες και ταξίδι με προορισμό το άγνωστο.

Από την άλλη, έχει υπάρξει βοηθός ανάμεσα σε πολύπειρους προπονητές και οι «παραστάσεις» του κρίνονται επαρκείς και υψηλές, οπότε έχει ήδη «ψηθεί» για να το πάρει επ΄ώμου.

«Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, όμως υπόσχομαι σκληρή δουλειά.» ήταν τα λόγια του με το που ανέλαβε και μην ξεχνάμε ότι φέτος ο Παναθηναϊκός πήρε 2 σερί «διπλά» σε δύσκολη διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα, περνώντας νικηφόρα από Κάουνας και Μόναχο.

Ειδικά με την Μπάγερν οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν ολοκληρωτική εμφάνιση και στον πάγκο είχαν τον Βόβορα, λίγο πριν την έναρξη της 2ης θητείας του Ρικ Πιτίνο. Επιπλέον και έστω με τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα που θα έχει στα χέρια του, γνωρίζει τι απαιτεί το χτίσιμο στο νέο ρόστερ του Παναθηναϊκού και θα κινηθεί έξυπνα, παρότι αποχωρούν βασικά στελέχη (Καλάθης, Τόμας, Φριντέτ).

Δύσκολο να επιστρέψει
«Αν υπάρχει η διάθεση από την Πολιτεία και τον Δήμο δεν θα μείνω ασυγκίνητος. Είμαι Παναθηναϊκός στρατιώτης και θα είμαι ο πρώτος στο τραπέζι» αυτές οι δηλώσεις ειπώθηκαν δια στόματος Γιαννακόπουλου και πολλοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ελπίζουν στο ότι θα ανακαλέσει και θα επιστρέψει.

Ιδίως αν προχωρήσει η διπλή ανάπλαση του Βοτανικού. Αυτό είναι πολύ δύσκολο και η αλήθεια είναι ότι η αποχώρηση του είναι οριστική και δεν δείχνει διάθεση, για να αντιστρέψει το κλίμα, για να το ξανασκεφτεί.

Άλλωστε αν ανατρέψουμε στον περυσινό Μάιο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε τονίσει ότι αν δεν βρεθεί λύση στο γηπεδικό ζήτημα και παράλληλα αν δεν φτάσει το PAO ALIVE στα επίπεδα που ο ίδιος επεδίωκε, θα έφτανε στην αποχώρηση. Την είχε ήδη προετοιμάσει και την ολοκλήρωσε την περασμένη Τρίτη, όντας αποφασισμένος εδώ και καιρό.

Τέλος «Πράσινη» Τέλος Ερασιτέχνης
Ο Γιαννακόπουλος τα πήρε όλα στο διάβα της φυγής του. Έκλεισε η εφημερίδα «Η Πράσινη», που ήταν ουσιαστικά υπό την ηγεσία του, ενώ μετά από βήματα βελτίωσης και τίτλου (Λιγκ Καπ στο ανδρικό βόλεϊ ενάντια στον Ολυμπιακό) σε αδιέξοδο βρίσκονται και τα τμήματα του Ερασιτέχνη, αφού αποχώρησε και από εκεί.

Για αυτό μιλάμε για ιστορικό και κρίσιμο σταυροδρόμι σε όλα τα επίπεδα για έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της χώρας μας και φυσικά συνυπολογίζοντας και τα τεράστια προβλήματα στην ΠΑΕ.

«Στοπ» στο συλλαλητήριο
Για τις 28 Ιουνίου είχαν προγραμματίσει οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού συλλαλητήριο επανόδου του Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ, αλλά ο DPG έβαλε «φρένο» με ανάρτηση του στο instagram και έτσι επανερχόμαστε σε όσα γράψαμε πριν, ότι μόνο με θαύμα πλέον θα ασχοληθεί ενεργά με τους «πράσινους».

Η άποψη του bet-on-arme.com
Κάνοντας έναν απολογισμό και παίρνοντας θέση για τα όσα συμβαίνουν στον μπασκετικό Παναθηναϊκό η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Σίγουρα ο κόσμος αισθάνεται «προδομένος» από τον Δ. Γιαννακόπουλο, ωστόσο κανείς δεν αντιλέγει για το γεγονός ότι έχει συνδράμει οικονομικά με υπέρογκα ποσά από το 2012 που ανέλαβε μέχρι και την φετινή σεζόν.

Σίγουρα σαν χαρακτήρας είναι ιδιόρρυθμος (καμία σχέση με τον πατέρα του Παύλο) και έχει κάνει αρκετά λάθη όσο διοικούσε, αγωνιστικά και εξω-αγωνιστικά, αλλά το ότι έχει συμβάλλει οικονομικά με τεράστια ποσά δεν γίνεται να το αμφισβητήσεις.

Από εκεί και πέρα, ο κόσμος της ομάδας, είτε λέγεται Θύρα 13, είτε αναφερθούμε στον απλό κόσμο (πάνω από όλα είναι η ομάδα του καθένα και όχι το αν είσαι οργανωμένος ή μη) καλείται να συσπειρωθεί σε αυτήν την δύσκολη και κομβική χρονική περίοδο και όχι να διαχωρίζεται σε «στρατόπεδα» και να διογκώνει τα προβλήματα που έχουν προκληθεί.

Αν συνεχιστούν οι διενέξεις, οι μεν ταχθούν υπέρ Γιαννακόπουλου και οι δε κατά του, τότε ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα συνεχίζει να συντηρεί το «αγκάθι». Η ΚΑΕ θέλει στήριξη και ειδικά ο Βόβορας και το ρόστερ του, που θα μπει σε μία νέα κατάσταση, σίγουρα πολύ περίεργη.