Η Πανσπουδαστική για τις ηλεκτρονικές εκλογές στο Σύλλογο

Την αντίθεσή της δηλώνει η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας #foititesksana για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά οι εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

«Έχουμε ήδη ξεπεράσει τον 1 χρόνο που η σχολή μας παραμένει κλειστή. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο! Τα δύο πρώτα έτη, που είναι και τα πιο ζωντανά, δεν έχουν παρακολουθήσει σχεδόν καθόλου δια ζώσης μαθήματα, είναι σαν να μην είναι φοιτητές… Αυτές οι εξελίξεις εξοργίζουν όλους μας και ο καθένας θα περίμενε ο Φοιτητικός μας Σύλλογος να καταπιάνεται με αυτά τα ζητήματα και να αγωνίζεται για να τα λύσει. Τον τελευταίο μήνα με ένταση έχουν ξεκινήσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Άρτα για να ξανανοίξουν τα Ιδρύματα. Τέτοιος αγώνας που στοχεύει ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αγώνας για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας είναι που κατά τη γνώμη μας πρέπει να διεξάγει ο Σύλλογος.

Αντιθέτως, εδώ και τρεις μήνες έχει ξεκινήσει η συζήτηση γύρω από την ύπαρξη Διοικητικού Συμβουλίου και η ανάγκη για αλλαγή του, λόγω παραιτήσεων του προέδρου και της αντιπροέδρου. Η λύση που προτάθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη ήταν οι ηλεκτρονικές εκλογές. Από την πρώτη στιγμή εμείς είχαμε εκφράσει την διαφωνία μας σχετικά με τη διεξαγωγή τους.Υπερασπιζόμαστε τις πραγματικά συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας.

Η πραγματική λύση είναι η εκλογή μιας διοικούσας επιτροπής (όπως εκλέχτηκε και η εφορευτική για τις επικείμενες διαδικτυακές εκλογές) που θα διαχειρίζεται τον Σύλλογο, τον συντονισμό του, θα αναδεικνύει τα προβλήματά μας, θα και θα διεξάγει τις εκλογές δια ζώσης όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. (…) Καλούμε όλους τους φοιτητές του τμήματος να καταδικάσουν αυτή τη διαδικασία και να απέχουν από τις ηλεκτρονικές φοιτητικές εκλογές. Γιατί σήμερα έχουμε ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας μας ενάντια στην καταστολή, ενάντια στις πολιτικές εκείνες που θέλουν να φέρουν την αστυνομία στη σχολή μας, για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, για ζωή με δικαιώματα, για να γίνουμε φοιτητές ξανά. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο μέσα από το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα με αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις των φοιτητών».