Η Περιφερειακή Σύμβουλος, Ράνια Γκίζα μιλά στην ΗΧΩ

Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος, η νοοτροπία διοίκησης της Περιφέρειας

«Ως Περιφερειακή Σύμβουλος, ήμουν συνεχώς κοντά στους συμπολίτες μου. Από τα Τζουμέρκα και τα Ραδοβύζια ως τον κάμπο και τον Αμβρακικό, με κάθε ευκαιρία βρισκόμουν εκεί, να ακούσω τις ανησυχίες τους, τις αγωνίες τους αλλά και τις προτάσεις τους για να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Και να τα μεταφέρω όλα αυτά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να αναδειχθούν σε κεντρικό επίπεδο» τονίζει μιλώντας στην ΗΧΩ η Περιφερειακή Σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια με την παράταξη, «Κοινό των Ηπειρωτών» και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιάννη Στέφο.
Σε ότι αφορά την Άρτα, η Ράνια Γκίζα επισημαίνει πως για να υπάρξει ανάκαμψη της περιοχής, πρέπει «Να αλλάξει ο τρόπος, η νοοτροπία διοίκησης της Περιφέρειας. Να μοιραστούν ισότιμα και με διαφάνεια οι πόροι και τα προγράμματα, να αξιοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος του τόπου και των ανθρώπων του και όχι προς όφελος ημετέρων. Έτσι ώστε να μπορέσουν όλες οι Π.Ε –και η Άρτα- να βρουν κοινό βηματισμό και να πορευθούν προς την ανάπτυξη και την ευημερία».
Κι όπως τονίζει απευθυνόμενη στους Αρτινούς, «Γι’ αυτό το λόγο ένωσα τις δυνάμεις μου με τους 22 συνυποψήφιους μου στο «Κοινό των Ηπειρωτών», που συστρατευτήκαμε σε αυτόν τον αγώνα… Και γι’ αυτό ζητώ την ψήφο σας στην κάλπη των Περιφερειακών Εκλογών στις 8 Οκτωβρίου. Για να συνεχίσω να εκπροσωπώ την Άρτα, διεκδικώντας το καλύτερο για αυτή, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Η συνέντευξη της Ράνιας Γκίζα

ΕΡΩΤ.: Υποψήφια στην Περιφέρεια Ηπείρου με τον Γιάννη Στέφο. Πείτε μας για την υποψηφιότητά σας
ΑΠΑΝΤ.: Η συμμετοχή μου στην περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» αριθμεί πλέον πάνω από 4 χρόνια. Ο τότε επικεφαλής, Γιώργος Ζάψας, μου έκανε την τιμητική πρόταση να συμμετάσχω ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Άρτας στις περιφερειακές εκλογές του 2019, μια πρόταση που με χαρά, αλλά και αίσθημα ευθύνης, αποδέχθηκα. Επειδή ως νέος άνθρωπος, ως νέα μητέρα, ένιωθα την ανάγκη να αγωνιστώ για την πρόοδο της Ηπείρου και των ανθρώπων της. Επειδή η Ήπειρος είναι ένας μοναδικός αλλά αναξιοποίητος τόπος. Και, ακόμη περισσότερο για την Άρτα, το σπίτι μας, που όλα αυτά τα χρόνια είναι ο φτωχός συγγενής του περιφερειακού σχεδιασμού, καθώς, δυστυχώς, με αποκλειστική ευθύνη του απερχόμενου περιφερειάρχη, οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες αντί να αμβλυνθούν, οξύνονται όλο και περισσότερο.
Οι συμπολίτες μου και τους ευχαριστώ γι’ αυτό, μου έκαναν την τιμή να με επιλέξουν ως εκπρόσωπό τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θέλω να πιστεύω ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.
Η παράταξη συνεχίζει εμπειρότερη, παραγωγικότερη και ανανεωμένη με νέα δομή και οργάνωση και με νέο επικεφαλής, τον Γιάννη Στέφο, με τις αρχές της να παραμένουν οι ίδιες: «Αλληλεγγύη – Δημιουργία – Προοπτική». Στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου συντάσσομαι κι εγώ, με την εμπειρία και τις γνώσεις που έχω αποκτήσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τόσο μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και δίπλα στους συμπολίτες μου, στα προβλήματα και στις αγωνίες τους, στη διεκδίκηση της διοίκησης της περιφέρειας Ηπείρου. Για μια νέα νοοτροπία διοίκησης, που θα αφορά την ορθολογική, διάφανη και ισότιμη διαχείριση των πόρων, τη δυναμική αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου και την αναβάθμιση των υποδομών, ώστε να βγει η περιοχή μας από την απομόνωση και το μαρασμό.

ΕΡΩΤ.: Τι κάνατε ως Περιφερειακή Σύμβουλος;
ΑΠΑΝΤ.: Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είτε μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Άρτας είτε ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, αγωνίστηκα να φέρω στο προσκήνιο τα προβλήματα του τόπου μας και των κατοίκων του, ώστε να βρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις, έχοντας να αντιπαλέψω ταυτόχρονα την αδράνεια -για να μην πω αδιαφορία- της Περιφερειακή Αρχής, να δώσει πειστικές απαντήσεις. Με συνεχείς παρεμβάσεις, με Επίκαιρες Ερωτήσεις, με αρθρογραφία προσπάθησα να δοθεί η απαραίτητη προσοχή σε μια σειρά ζητημάτων που ταλανίζουν την περιοχή μας. Άλλες φορές τα κατάφερα και άλλες όχι.
Όμως, για μένα, η σημαντικότερη δράση μου των τελευταίων τεσσάρων ετών, ως Περιφερειακή Σύμβουλος, ήταν ότι ήμουν συνεχώς κοντά στους συμπολίτες μου. Από τα Τζουμέρκα και τα Ραδοβύζια ως τον κάμπο και τον Αμβρακικό, με κάθε ευκαιρία βρισκόμουν εκεί, να ακούσω τις ανησυχίες τους, τις αγωνίες τους αλλά και τις προτάσεις τους για να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Και να τα μεταφέρω όλα αυτά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να αναδειχθούν σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να μελετηθούν και να δρομολογηθούν εφαρμόσιμες λύσεις.

ΕΡΩΤ.: Το μήνυμά σας στους συμπολίτες σας;
ΑΠΑΝΤ.: Στις 8 του Οκτώβρη καλούμαστε να ψηφίσουμε για τις Περιφερειακές Εκλογές της Ηπείρου. Για το ποιον επιλέγουμε να οδηγήσει τον τόπο μας την επόμενη πενταετία, για το ποια επιθυμούμε να είναι η πορεία της Ηπείρου, της Άρτας.
Και γνώμονάς μας για την επιλογή της ψήφου μας δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά η σύγκριση των προγραμμάτων αλλά και η αξιολόγηση των πεπραγμένων.
Μετά από μία δέκα και παραπάνω χρόνια μονοπρόσωπης καθεστωτικής διοίκησης, που εγκαθίδρυσε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, ο τόπος μας βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Δε νομίζω ότι λέω κάτι νέο, όλοι μας γνωρίζουμε, το ζούμε στην καθημερινότητα μας, ότι η Άρτα βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, σε ένα διαρκή μαρασμό που πλέον φαίνεται έντονα.
Πιστεύω πως ένας τρόπος υπάρχει για να βγει από αυτή την καθοδική πορεία: Να αλλάξει ο τρόπος, η νοοτροπία διοίκησης της Περιφέρειας. Να μοιραστούν ισότιμα και με διαφάνεια οι πόροι και τα προγράμματα, να αξιοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος του τόπου και των ανθρώπων του και όχι προς όφελος ημετέρων. Έτσι ώστε να μπορέσουν όλες οι Π.Ε –και η Άρτα- να βρουν κοινό βηματισμό και να πορευθούν προς την ανάπτυξη και την ευημερία.
Γι’ αυτό το λόγο ένωσα τις δυνάμεις μου με τους 22 συνυποψήφιους μου στο «Κοινό των Ηπειρωτών», που συστρατευτήκαμε σε αυτόν τον αγώνα. Με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους.
Και γι’ αυτό ζητώ την ψήφο σας στην κάλπη των Περιφερειακών Εκλογών στις 8 Οκτωβρίου. Για να συνεχίσω να εκπροσωπώ την Άρτα, διεκδικώντας το καλύτερο για αυτή, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο.