Η πόλη μας είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι που περιμένει τον λαξευτή της

Άρθρο του Φοίβου Κατσαρού,
υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την «Δημοτική Αναγέννηση» της Τζένης Ταπραντζή – Κοίλια

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά προέκυψε από μια βαθιά ζωτική ανάγκη για τη δημιουργία ενός πλαισίου προσανατολισμού στα δρώμενα της τοπικής μας κοινωνίας. Μέσα από τη δραστηριοποίησή μου στο χώρο της εστίασης ως ελεύθερος επαγγελματίας, μου δόθηκε η ευκαιρία να συναναστραφώ και να επικοινωνήσω με πολλές διαφορετικές ηλικιακές, εργασιακές-κοινωνικές ομάδες και να αφουγκραστώ τις ανησυχίες, τις ιδέες, τα οράματά τους, καθώς και τα παράπονά τους.

Επίσης ως ενεργός αθλητής και βοηθός προπονητή στο ολυμπιακό άθλημα της πυγμαχίας προσπάθησα να γαλουχηθώ στις ανθρωπιστικές-κοινωνικές αξίες της ευγενούς άμιλλας, της υπομονής, της επιμονής και της αγωνιστικότητας και να τις μεταδώσω και σε νεότερους. Εφόσον, όμως, ο μικρόκοσμός μας αποκτά νόημα και νιώθουμε σίγουροι για τις ιδέες μας, μόνον όταν κερδίζουμε τη συγκατάθεση αυτών που μας περιστοιχίζουν, θεώρησα ότι πρέπει να δράσω σκόπιμα και συγκροτημένα για τη βελτίωση του φυσικού και κοινωνικού μας περίγυρου.

Έχοντας ως προτεραιότητες τόσο την αξιοποίηση των φυσικών πόρων της πόλης (κάμπος, ποτάμι), όσο και την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπινου δυναμικού της (δημιουργία θέσεων εργασίας ιδιαίτερα για τους νέους), αλλά και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (αρχαίων και βυζαντινών μνημείων) με παράλληλη ανάπτυξη της αθλητικής παιδείας και πολιτισμού – νομίζω ότι επιγραμματικά θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την πόλη μας με ένα ακατέργαστο διαμάντι που περιμένει τον λαξευτή της.

Όμως χρόνος για αναμονή δεν υπάρχει πλέον -ούτε και για επανάπαυση- σε μια πόλη που μαστίζεται από μια πρωτοφανή δεκαετή οικονομικο-κοινωνική κρίση. Γι’ αυτό κατά τη γνώμη μου μέγιστη προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει η αφύπνιση και η ενεργοποίηση της νεολαίας της πόλης μας.

Γι΄ αυτό και αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Δημοτική Αναγέννηση» της κ. Τζένης Ταπραντζή – Κοίλια.