Η Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ αρωγός στην ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας

Η Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ, που ξεκίνησε να λειτουργεί το φθινόπωρο του 2019 στην Άρτα, παραμένοντας πιστή στο όραμα του εμπνευστή της, Παντελή Παντελιάδη, συνεισφέρει ενεργά στην ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας, μέσω της ανάπτυξης πρωτοποριακών ζωοτεχνικών πρωτοκόλλων και την παροχή πάσης φύσης τεχνογνωσίας στους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους.
Μέχρι σήμερα η Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ έχει διαθέσει 500 ζώα σε 50 κτηνοτρόφους της περιοχής με σκοπό τη βελτίωση του ζωικού τους κεφαλαίου και την αύξηση της παραγωγής τους. Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 300 παραγωγοί έχουν επισκεφτεί τη φάρμα με στόχο την απόκτηση γνώσης που βελτιώνει την λειτουργία των εκτροφών τους.
Στη φάρμα σταβλίζονται περίπου 1.500 ζώα, από τα οποία τα 430 ήταν παραγωγικά το 2020 με παραγωγή 200 τόνων γάλακτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ λειτουργεί έχοντας πάντα ως γνώμονα τη διασφάλιση της ευζωίας των ζώων καθώς και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ζωικής παραγωγής στο περιβάλλον.

7η τακτική αιμοδοσία των μελών της Νέας Δημοκρατίας Άρτας
Η Διοικούσα Επιτροπή της Εκλογικής Περιφέρειας της Νέας Δημοκρατίας Άρτας ανταποκρινόμενη στην επείγουσα έκκληση των φορέων Υγείας της χώρας για αίμα επισπεύδει την 7η τακτική αιμοδοσία των μελών της και στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας εθελοντικής αιμοδοσίας που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εορτάζεται στις 14 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουμε εθελοντική αιμοδοσία στις 07/06/2021 στο πνευματικό κέντρο Αγίου Δημητρίου. Ευχαριστούμε το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της αιμοδοσίας και φυσικά την Ιερά Μητρόπολη Άρτης για την παραχώρηση του χώρου. Καλούμε όλα τα μέλη μας να προσέλθουν, έχοντας λάβει όλα τα μέσα ατομικής προστασίας και προφύλαξης κατά της διασποράς της πανδημίας και καλώντας στο τηλέφωνο 6974783030 σχετικά με πληροφορίες για την τηρηθείσα διαδικασία. Ώρες προσέλευσης 9:00-13:00

Κώστας Μπάρκας: Αδικαιολόγητη ταλαιπωρία πολιτών για εξετάσεις rapid test
Για αδικαιολόγητη ταλαιπωρία για τους πολίτες που προκαλεί η απόφαση για την απομάκρυνση της διενέργειας rapid test από τον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας σε ανακοίνωσή του που αναφέρει: «Η πρόσφατη απόφαση του ΕΟΔΥ για την απομάκρυνση της διενέργειας rapid test από το προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας και τη μεταφορά στην παλιά Λαϊκή, οδηγεί σε πρόσθετη ταλαιπωρία τους πολίτες, ειδικά ηλικιωμένους και ανήμπορους. Για να μπουν στον χώρο του Νοσοκομείου οι πολίτες θα πρέπει να βρεθούν στο κέντρο της πόλης, σε περιοχή που δεν επιτρέπεται η στάθμευση, συνεπώς θα πρέπει να περπατήσουν εκατοντάδες μέτρα, να κάνουν την εξέταση και μετά να επιστρέψουν στο νοσοκομείο. Είναι προφανές ότι το σχήμα αυτό καταλήγει να είναι δυσλειτουργικό, δημιουργώντας επιπλέον ταλαιπωρία στους πολίτες. Βάσει ποιών υγειονομικών πρωτοκόλλων λήφθηκε η απόφαση μεταφοράς των rapid test από τον χώρο του Νοσοκομείου, δημιουργώντας τέτοια ταλαιπωρία στους πολίτες; Για ποιο λόγο αντικαταστάθηκε το προηγούμενο καθεστώς διενέργειας των rapid test στο Νοσοκομείο; Ισχύει ότι αντίστοιχη απόφαση στα Γιάννενα πάρθηκε πίσω έπειτα από παρέμβαση του Περιφερειάρχη; Είναι αδιανόητο οι πολίτες της Πρέβεζας, να γίνονται για μια ακόμη φορά πεδίο πειραματισμών της κυβέρνησης».