Χρήστος Γκόκας: διασφάλιση της επάρκειας του προσωπικού στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνάς, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.), της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) και τον Παραχωρησιούχο στα Αεροδρόμια κοινής χρήσης, όπως είναι και το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο (Α/Δ) Ακτίου, με βάση επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.)
Συγκεκριμένα στην επιστολή αυτή αναφέρεται ότι από τη Νομοθεσία (Ν. 4389/2016), το Α/Δ Ακτίου ανήκει στην 1η Κατηγορία των Αεροδρομίων με ανάλογες υπηρεσίες και υποχρεώσεις.

Με βάση αυτή την κατάταξη η Π.Α. έχει την ευθύνη για τη συντήρηση, τη λειτουργία και την παροχή υπηρεσιών διάσωσης – πυρόσβεσης του Α/Δ Ακτίου, καθώς επίσης πρέπει να υπάρχουν και να συντηρούνται οι απαιτούμενες υποδομές, τα συστήματα επικοινωνίας, πλοήγησης και επιτήρησης για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ΠΑ, αλλά και για τις αεροπορικές μεταφορές της πολιτικής αεροπορίας.
Επιπλέον επισημαίνουν ότι ο φόρτος εργασίας είναι αρκετά μεγάλος, καθώς υπάρχει και η ταυτόχρονη λειτουργία της Μονάδας FOB ΑΚΤΙΟΝ και κάθε απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για μείωση προσωπικού δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί για την εύρυθμη λειτουργία του Α/Δ Ακτίου.
Τέλος, ο κ. Γκόκας καλεί τους κ.κ. Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους τα συγκεκριμένα ζητήματα και να διασφαλίσουν την επάρκεια και τα δικαιώματα του προσωπικού που υπηρετεί στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου.