Θανατηφόρο τροχαίο στην επαρχιακή Άρτας- Νεοχωρίου

Στις 10-08-2022 το πρωί στο 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρτας Νεοχωρίου, Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε 78χρονος ημεδαπός συγκρούσθηκε με Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 78χρονου και τον τραυματισμό της 75χρονης συνοδηγού του.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Κλοπή τραπεζικής κάρτας 
Με τη χρήση της κλεμμένης κάρτας προέβη στη συνέχεια στην πραγματοποίηση αγορών από καταστήματα
Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας συνελήφθη στις 09-08-2022 το βράδυ αλλοδαπός για υπόθεση κλοπής τραπεζικής κάρτας, με την οποία πραγματοποίησε στη συνέχεια αγορές σε διάφορα καταστήματα στην Άρτα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, αφαίρεσε λίγη ώρα πριν την σύλληψή του, κάρτα ανάληψης μετρητών ημεδαπού, πραγματοποιώντας στη συνέχεια διάφορες αγορές μέσω ανέπαφων συναλλαγών σε καταστήματα της πόλης της Άρτας, συνολικού ύψους (117) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης 
Συνελήφθη άμεσα στις 09-08-2022 το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για κλοπή κατά συναυτουργία, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής συνεργού της.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα η κατηγορούμενη μαζί με τη συνεργό της, προσέγγισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του συνοδηγού το χρηματικό ποσό των -170- ευρώ.
Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν ταχύτατα τα στοιχεία των δύο γυναικών και ύστερα από αναζητήσεις εντόπισαν και συνέλαβαν τη μία από αυτές. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Εξιχνίαση κλοπής από αυτοκίνητο 
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας κλοπή, που έλαβε χώρα το βράδυ της 11/07/2022 σε παραλία της Πρέβεζας. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση ευρημάτων στο σημείο της κλοπής, ο κατηγορούμενος εισήλθε σε ανασφάλιστο σταθμευμένο αυτοκίνητο, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό 300 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ταξιδιωτικά έγγραφα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Έκλεψε τσάντα από θαμώνα εστιατορίου
Συνελήφθη στις 10-08-2022 το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες το πρωί καταγγέλθηκε από αλλοδαπό ότι την προηγούμενη ημέρα (09-08-2022), βρισκόμενος σε κατάστημα εστίασης στην πόλη των Ιωαννίνων, κλάπηκε η τσάντα του, που περιείχε χρηματικό ποσό 140 ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και ταξιδιωτικά έγγραφα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατάφεραν άμεσα να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του κατηγορούμενου, να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν λίγη ώρα αργότερα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.