Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στο «2ο village trail Thesprotikou»

Το Σάββατο 06 Αυγούστου 2022 ο Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Πρέβεζας και την υποστήριξη του Δήμου Ζηρού πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το «2ο village trail Thesprotikou» . Οι συμμετέχοντες δρομείς δοκίμασαν τις αντοχές τους σε δύο διαδρομές (11,6 και 6χλμ). Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι ο αγώνας ήταν με δωρεάν συμμετοχή και βασικός στόχος της διοργάνωσης ήταν η στήριξη του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» με την προαιρετική οικονομική ενίσχυση των συμμετεχόντων. Οι δρομείς και οι συνοδοί τους απόλαυσαν ένα ευχάριστο καλοκαιρινό απόγευμα στο χωριό Θεσπρωτικό όπου η φιλοξενία και οι παροχές για όλους τους παρευρισκομένους ήταν αξιομνημόνευτες. Σε μια τέτοια διοργάνωση αγώνων και με τέτοιο ιερό σκοπό δεν ήταν δυνατόν να μην έχει δυναμική παρουσία ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων. Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα οι δρομείς του ΣΔΙ είχαν εξαιρετικές επιδόσεις και δύο δρομείς μας κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις των δύο αγώνων, συγκεκριμένα:
Ζώης Παύλος : 1ος στην Γενική Κατηγορία των 11,6χλμ
Κουκέσης Οδυσσέας: 1ος στην Γενική Κατηγορία των 6χλμ
Στον Σ.Δ. Ιωαννίνων απονεμήθηκε ειδική τιμητική βράβευση για την δυναμική του παρουσία .
Ο σύλλογος δρομέων Ιωαννίνων συγχαίρει τον Μορφωτικό Σύλλογο Θεσπρωτικού και τη διοργάνωση του «2ου village trail Thesprotikou» για την άριστη διεξαγωγή των αγώνων και όλους τους δρομείς του συλλόγου για την εξαιρετική αγωνιστική τους προσπάθεια.

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ
Κατάθεση δικαιολογητικών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Νικολάου Σκουφά, το οποίο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, και με σκοπό την ευρύτερη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας καθώς και την ευαισθητοποίησή της αναφορικά με συμπολίτες μας που έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, σας αποστέλλουμε την πρόσκληση κατάθεσης δικαιολογητικών, που αφορά όλους τους πολίτες του Δήμου Νικολάου Σκουφά οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν φάκελο συμμετοχής προκειμένου και εφόσον πληρούν τα Κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, να λαμβάνουν υπηρεσίες από τη Δομή για τη χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2022 έως και Σεπτέμβριο 2023.
Η ημερομηνία έναρξης κατάθεσης των δικαιολογητικών είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2022, και η ημερομηνία λήξης 30/09/2022.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2681087948 κα. Ζάρρα Βανέσα, κα. Κοκκίνη Γεωργία.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, πραγματοποίησε στις 5-8-2022 ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλης Ι. Σταυριανουδάκης.
Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα,αναφέρθηκε συνοπτικά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου Ηγουμενίτσας και στη γενικότερη ανάγκη που επικρατεί στην περιοχή για τη δημιουργία έργων και υποδομών, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, στο Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και στις δυνατότητες χρηματοδότησης του Δήμου από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στην πρόσληψη 80 ατόμων για την καθαριότητα σχολικών μονάδων προχωρά ο Δήμος Αρταίων
Στην άμεση πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ογδόντα (80) ατόμων, εκ των οποίων έξι (6) πλήρους απασχόλησης και εβδομηντατεσσάρων (74) μερικής απασχόλησης, για την σχολαστική καθαριότητα των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας, το διδακτικό έτος 2022-2023 προχωρά η Δημοτική Αρχή, του Δήμου Αρταίων έχοντας –όπως αναφέρει σε σχετική ανακοινωση- ως προτεραιότητα την υγεία των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών.
Το έργο που επιτελεί ο κλάδος αυτός των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα σημαντικός, διότι πρόκειται για την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, για τα οποία έχει αποδειχθεί, ότι ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας, η ανάγκη καθαριότητας καθίσταται κρίσιμη.
Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να στηρίζει και να διεκδικεί τα απαιτούμενα στην εκπαίδευση, αλλά και στην εξασφάλιση επιπλέον θέσεων εργασίας για τους δημότες, όπως έκανε πρόσφατα με την επιστολή της με αποδέκτες τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως.
Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022.

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας
Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική
Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με το ΚΕΠ ΥγείαςΔήμου Ηγουμενίτσαςκαι την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργανώνει το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022και ώρα 10:00-14:00, το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική».
Οι συμμετέχοντες στη δράση, θα εκπαιδευτούν στις βασικές έννοιες της Ναυαγοσωστικής και θα διδαχτούν:
•τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, δηλαδή είσοδο από θάλασσα, πισίνα κ.α.
•τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι
•λαβές για ανάσυρση του θύματος
•τρόπους μεταφοράς του θύματος
•έξοδος από το υγρό στοιχείο
•παροχή Α’Βοηθειών
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Γ. Στύλιος: Τα σχολεία της Άρτας ενισχύονται με 88 μόνιμους εκπαιδευτικούς
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τηρώντας τις δεσμεύσεις της προχώρησε σε πρόσθετους διορισμούς στην εκπαίδευση. Πρόκειται για μία πολύ καλή είδηση η οποία αφορά και την Άρτα, καθώς διορίζονται συνολικά 88 δάσκαλοι και καθηγητές στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει σε ανακοίνωση ο βουλευτής Άρτας και Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά την Άρτα, διορίζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 60 εκπαιδευτικοί (54 στην Γενική Εκπαίδευση, 1 στην Μουσική Επιστήμη και 5 στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση) και 28 εκπαιδευτικοί στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (16 στην Γενική Εκπαίδευση και 12 στο Μουσικό Σχολείο).
Ο υφυπουργός και βουλευτής Άρτας, Γ. Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Το ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων μας ενισχύεται, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί ως κυβέρνηση. Έτσι, καλύπτονται κενά που είχαν προκύψει καθώς για περισσότερο από μία δεκαετία δεν είχε γίνει κανένας διορισμός στην εκπαίδευση και ταυτόχρονα αρκετοί εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτούνταν. Αυτό πλέον αλλάζει. Το ενδιαφέρον μας ως κυβέρνηση είναι στα παιδιά και στην Παιδεία που τους παρέχεται, γιατί σε αυτά ανήκει το μέλλον. Εύχομαι καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία στους εκπαιδευτικούς μας.»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 20:30 – ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Trio Lumpen – Η Φράουλα»
Στα χρόνια της πανδημίας, όπου το παρόν προσομοιάζει σε απώτερο μέλλον, όπου ο πόλεμος προκύπτει πάλι σαν φυσικό φαινόμενο και το «τέλος της ιστορίας» προβάλλει την ανάγκη για την αρχή μιας άλλης, τρία lumpen στοιχεία προσπαθούν να επιβιώσουν στριμωγμένα στις αντιθέσεις του συστήματος.
Οι δύο πουλάνε την ψυχή τους για τη φρούδα ελπίδα της «καβάτζας». Μεθάνε με το ελληνικό «αμερικάνικο όνειρο» που φοράει φουστανέλα και καπέλο “Uncle Sam” και πιστεύουν πως τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες «αρκεί την κρίσιμη στιγμή να μην κωλώσουν». Ζητιάνοι, μέλη του παρακράτους, πιστοί υπήκοοι ενός μυστήριου αφεντικού και έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσει τη πορεία του το σάπιο καράβι της εξουσίας.
Μαζί τους σέρνουν έναν κατ’ επιλογή μουγκό. Έναν άλαλο πνευστό, που δίνει το σκοπό, κρατάει τον ρυθμό και παραμένει πιστός τους ακόλουθος μέχρι το τέλος της «προϊστορίας».
Τρία lumpen στοιχεία, διασκεδάζοντας το τέλμα της ζωής τους, «συνθέτουν» μια σκληρή πολιτική κωμωδία με γκροτέσκο στοιχεία, που διαπραγματεύεται τη φύση του συστήματος, το χαρακτήρα του πολέμου και την αέναη τάση της ανθρωπότητας προς τα μπρος.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ