«Θερμή» υποδοχή στη Μίνα Γκάγκα στη Πρέβεζα

Επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης-διαμαρτυρίες από εργαζόμενους

Το Νοσοκομείο στην Πρέβεζα επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 3 Μαϊου η Αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, υπηρεσιακούς παράγοντες,τον διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρη Σκανδάλη, όπου ”ξεναγήθηκε” στους χώρους του νοσοκομείου Πρέβεζας.
Κατά την άφιξή της στον χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, συνάντησε τις έντονες αποδοκιμασίες εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και άλλων εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων.


Η Αναπληρωτής Υπουργός, στις δηλώσεις που έκανε, είπε ότι «θα βοηθήσουμε όλα τα νοσοκομεία» και πως το Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν θα συγχωνευτεί με κάποιο άλλο, ούτε θα αλλάξει χαρακτήρα. « Δεν ήρθα εδώ να υποσχεθώ νέο νοσοκομείο αλλά θα κάνουμε πράγματα για βελτίωση της κατάστασης. Στο Υπουργείο έχουμε αιτήματα για 15 νέα νοσοκομεία και αυτά πρέπει να τα ιεραρχήσουμε… Έτσι λοιπόν δεν θα απαντήσω σήμερα.. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα βοηθήσουμε όλα τα νοσοκομεία» ανέφερε στις δηλώσεις η κ. Γκάγκα που στη συνέχεια είχε συνάντηση με τους τοπικούς φορείς μεταξύ των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, εκπροσώπους του ιατρικού συλλόγου και εργαζόμενους στο νοσοκομείο Πρέβεζας.

Και στα Γιάννενα
Εκτενή συζήτηση για την πανδημία και για την επιστροφή στην κανονικότητα είχε το βράδυ της Τρίτης ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία τον επισκέφθηκε στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης καθώς και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση των υποδομών υγείας στην περιοχή και κυρίως των νοσοκομείων που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης έκανε ειδική μνεία στην συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον δήμαρχο σε όλο το διάστημα της πανδημίας.

«Τα δύο νοσοκομεία έχουν υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και παρέχουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής» τόνισε ο κ. Καρβέλης.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συμβολή του στην διαχείριση της πανδημίας όπως επίσης απηύθυνε ευχαριστίες σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στα νοσοκομεία.
«Είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε και να στηρίξουμε όλες τις δομές υγείας αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις για τους πολίτες» ανέφερε η Υπουργός ενώ εκτίμησε ότι το καλοκαίρι θα είναι καλό, με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων.