Ιωάννινα: Επίσκεψη Τζούφη και Στέφου στην Πυροσβεστική

Την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου επισκέφθηκαν η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη και ο πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Στέφος, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με το διοικητή, αρχιπύραρχο Απόστολο Βασδέκη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα όπως η υποστελέχωση της υπηρεσίας και η μείωση των οργανικών θέσεων στα Ιωάννινα κατά τη διετία 2019-2021. Παράλληλα, η συνδρομή με προσωπικό και οχήματα για την κατάσβεση πυρκαγιών σε άλλες περιφέρειες αποδυναμώνουν περαιτέρω τις πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Ήπειρο.

Για το ζήτημα, η βουλευτής Ιωαννίνων ανέφερε πως έχει καταθέσει σχετική κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ωστόσο, σημείωσε πως παραμένει αναπάντητη εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ δεσμεύτηκε να επανέλθει ώστε η κυβέρνηση να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις.
Τέλος, ο Γιάννης Στέφος αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχικοί πυροσβέστες, οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν παρά την εργασιακή τους επισφάλεια. Υπενθύμισε δε, πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μονιμοποίησε 2.200 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, προσέλαβε άλλους 900 πενταετούς και διπλασίασε τους εποχικούς παρά την οικονομική ασφυξία της προηγούμενης περιόδου.