Πυρκαγιά στη Ράχη-άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Ακόμα και αεροπλάνα έκαναν ρίψεις για να περιορίσουν την πυρκαγιά σε περιοχή της Ράχης του Δήμου Αρταίων, την Τετάρτη το μεσημέρι.
Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, κινήθηκε ανάμεσα σε πτηνοτροφία και κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις, όμως με εναέρια βοήθεια, τα οχήματα της πυροσβεστικής την περιόρισαν άμεσα και δεν επεκτάθηκε σε πιο πυκνοφυτεμένες εκτάσεις.

Συνάντηση Μωυσή Ελισάφ με τον Δήμαρχο Φοινίκης

Τον Δήμαρχο Φοινίκης Χρήστο Κίτσιο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Ο Δήμος Φοινικαίων, ανάμεσα στο Αργυρόκαστρο και τους Αγίους Σαράντα, αποτελείται από δεκάδες χωριά τα οποία κατοικούνται από μέλη της Ελληνικής Μειονότητας. Χαρακτηρίζεται από τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο στον οποίο γίνονται εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης.
Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο δημάρχων βρέθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του τουρισμού και του εμπορίου.
Επισημάνθηκε ότι ο ρόλος της ελληνικής μειονότητας είναι κομβικός τόσο για την ίδια την Αλβανία όσο και για τις διμερείς σχέσεις και συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί το προσεχές διάστημα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών συγχαίρει τον Δημήτρη Μπακοχρήστο
Ο Δήμος Ιωαννιτών συγχαίρει τον Δημήτρη Μπακοχρήστο, αθλητή του συλλόγου «ΑΚΜΩΝ ΑμεΑ Ιωαννίνων» για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους παραολυμπιακούς αγώνες.
Είναι μία ακόμη μεγάλη στιγμή για τον τοπικό αθλητισμό, μία μεγάλη νίκη που έρχεται μετά από επιμονή, σκληρή δουλειά και αφοσίωση.
Συγχαρητήρια στον Δημήτρη για τον αγώνα που έδωσε και σε όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου για τη συνεχή προσπάθεια που κάνουν και την μεθοδική δουλειά τους.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Αιτήσεις καταγραφής ζημιών από τις πλημμύρες
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της άμεσης ανάγκης καταγραφής των προκληθέντων ζημιών που υπέστησαν οι δημότες από τις πρόσφατες πλημμύρες, προχωρά στην καταγραφή τους, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί καταβολής ενισχύσεων και αποκατάστασης ζημιών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει εντός 30 ημερών, από την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί, υποβάλλοντας τα κάτωθι να δικαιολογητικά:
1. Αίτηση
2. Φωτογραφικό υλικό των ζημιών
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26653/61103