Ιωάννινα: Συνελήφθησαν ανήλικοι αλλοδαποί για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθησαν στις 15-03-2024 αργά το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν κατά τη διερεύνηση υπόθεσης τραυματισμού δύο ανήλικων αλλοδαπών με μαχαίρι, που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια μήκους 15 εκατοστών έκαστο.
Οι δύο τραυματισθέντες αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου ο ένας από αυτούς παραμένει νοσηλευόμενος.
Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη στα Ιωάννινα ημεδαπός για παραβάσεις περί βεγγαλικών 
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων συνελήφθη χθες (15-03-2024) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος των οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, σε έλεγχο καταστήματος ψιλικών ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -2.430- τεμάχια από διάφορες κατηγορίες παιδικών αθυρμάτων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη ημεδαπός στην Άρτα με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης 
Συνελήφθη στις 15-03-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας διεθνώς διωκόμενος ημεδαπός.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, στον οποίο υποβλήθηκε ο αλλοδαπός, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για τα αδικήματα της «αδυναμίας εξόφλησης χρεών επιχείρησης», «πλαστογραφίας εγγράφων» και δύο (2) περιπτώσεων «οδήγησης στερούμενος κατάλληλης άδειας ικανότητας οδηγήσεως», σύμφωνα με το γερμανικό ποινικό δίκαιο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη φυγόποινου στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς
Συνελήφθη στις 15-03-2024 το μεσημέρι στην Κακαβιά από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Άρτα: Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθει
Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Άρτα από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας ημεδαπός, διότι ύστερα από αλκοολομέτρηση στην οποία υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού
Συνελήφθη στις 14-03-2024 το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ανήλικος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα στερούμενος αδείας ικανότητας οδήγησης.
Επιπλέον, συνελήφθη η μητέρα του, για παραμέληση της εποπτείας του.