Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Άρτας στη Γενική Απεργία

Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στη Γενική Απεργία μαζί με τα συνδικάτα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019.

«Σε καλούμε με τη συμμετοχή σου στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση να δηλώσεις ότι δεν ανέχεσαι νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος σου, να κόψεις το βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες μέρες το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» με το οποίο, πέρα από άλλες ρυθμίσεις, συμπληρώνονται οι αντεργατικές παρεμβάσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς γίνονται νέες επώδυνες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 και στο νόμο 1876/1990 που αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ). Με το νομοσχέδιο αυτό προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ. (…)

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης των αποφάσεών τους»
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στις 10 το πρωί.
-Ανακοίνωση επίσης εξέδωσε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται ότι έχει πάρει φόρα και συνεχίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να χάσει μια στιγμή, αδημονεί να υλοποιήσει τα σχέδια της. Προωθεί για ψήφιση στη Βουλή, το λεγόμενο «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο,

Σον δικό μας εργασιακό χώρο κι εντελώς συμβολικά να αναφέρουμε ότι:
-Έχουμε μειωμένο προϋπολογισμό κατά περίπου 500.000,00
-Υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό ιατρικό και μη, ειδικά στο ακτινολογικό τμήμα και στα μαγειρεία. Αυτή την στιγμή στο ακτινολογικό εργάζονται 2 γιατροί, με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ το Νοσοκομείο έχει μείνει με 2 μαγείρους. Στο φαρμακείο υπηρετεί μόνο ένας φαρμακοποιός ως επικουρικός. Κι εδώ να σημειώσουμε ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί και εφημερεύει 24 ώρες το 24ώρο, όλες τις ημέρες.
-Το προσωπικό στην καθαριότητα και στην σίτιση είναι με ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, ενώ για την συντήρηση των ΗΜ εγκαταστάσεων εργάζονται εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Εμείς θα αγωνιστούμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών και αγαθών, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιούσιας! ΟΛΟΙ στην απεργία–ΟΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, στις 10 το πρωί»