ΚΑΛΕΣΜΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας για την Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου

Με ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΡΤΑΣ επισημαίνει πως την Τετάρτη 6 Απριλίου συμμετέχουμε όλες και όλοι στη γενική απεργία και τις κινητοποιήσεις που καλούν τα συνδικάτα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και οι μικρομεσαίοι.
Συγκέντρωση στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Άρτας
Μαζί με εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, νέους και νέες, δίνουμε τη δική μας απάντηση στην κυβέρνηση της κοινωνικής αναλγησίας, που, ακόμα και μέσα στη συγκυρία της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, όχι μόνο δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα κοινωνικής στήριξης, αλλά δε διστάζει να συνεχίσει τις πολιτικές διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικού κράτους, οδηγώντας ξανά σε φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΤΑΣ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις
Η ΟΕΒΕ ΑΡΤΑΣ με ανακοίνωσή της δηλώνει πως συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν καθοριστεί για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022,ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης.
Στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενεργείας, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων – ελεύθερων επαγγελματιών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων καθίσταται αναγκαία για τη βιωσιμότητα τους.
Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έναντι της καλπάζουσας ακρίβειας, που απομειώνει δραματικά τα εισοδήματα και κατ’ επέκταση την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, υπολείπονται των πραγματικών αναγκών. Την ίδια στιγμή μόνο το κόστος ενέργειας των επιχειρήσεων έχει τουλάχιστον τριπλασιαστεί, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα αποτελεσματικό μέτρο για την συγκράτηση του. Μέσα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον οι οφειλές των επιχειρήσεων αυξάνονται, ιδίως εκείνων που κατά την διάρκεια της πανδημίας συσσώρευσαν υποχρεώσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο η ΟΕΒΕ ΑΡΤΑΣ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν καθοριστεί για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 ,ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης.
Τα βασικά αιτήματα μας για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι:
•Πλαφόν στις τιμές ενέργειες και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης
•Πάγωμα των οφειλών προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.
•Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την διακράτηση των θέσεων εργασίας».

Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ
Μαζικά κατεβαίνουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις
«Τετάρτη 6 Απρίλη 2022 – Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανεργατική Απεργία… Μαζικά κατεβαίνουμε στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας ώρα 10:00 το πρωί…» σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ.
«Μετά από 12 χρόνια μνημονιακών νεοφιλελευθέρων πολιτικών, εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε τα μεγάλα θύματα με την κυβέρνηση και στην παρούσα χρονική στιγμή όχι απλά να μην προστατεύει τα λαϊκά εισοδήματα, αλλά να μας στοχοποιεί ακόμη περισσότερο και να προωθεί τα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων εντελώς απροκάλυπτα. Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ ευθύνεται για τον ξέφρενο πληθωρισμό σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, την ενέργεια, την στέγαση, που συρρικνώνουν το λαϊκό εισόδημα… Καθημερινά βλέπουμε να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωή μας, να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές μας υποχρεώσεις, να μην μπορούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς ρεύματος, να μην μπορούμε να ζεσταθούμε στα σπίτια μας, να μην μπορούμε να βάλουμε καύσιμα, να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα βασικά αγαθά, να απειλούμαστε από τη φτώχεια» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Απρίλη απεργούμε
Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπάλληλων ΗΠΕΙΡΟΥ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
Πλάι σε όσα πλήττουν το λαό με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τους έμμεσους φόρους, ζούμε ένα κύμα ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και κοινωνικά αγαθά να απομυζήσει το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Και όσο η ακρίβεια μεγαλώνει, τόσο η φτώχεια εξαπλώνεται. (…) Βγαίνουμε στο δρόμο συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις (στα Εργατικά Κέντρα όλων των πόλεων και στη Πρέβεζα στον ΟΤΕ στις 10 πμ) και παλεύουμε για:
•Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας έτσι ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας. Πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης. Να δοθούν αποζημιώσεις άμεσα στους αγρότες της περιοχής που επλήγησαν από τους όψιμους παγετούς και την ανεμοθύελλα.
•Μείωση της κάθε είδους φοροληστείας των εργαζομένων. Όχι στα χαράτσια και τους έμμεσους φόρους. Φοροαπαλλαγές για τους φτωχούς και όχι για τους πλούσιους. Άμεση κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη διατροφής, μείωση συντελεστών σε ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη.
•Αποκλειστικά στο δημόσιο οι υπηρεσίες ρεύματος και νερού, με πλήρη εργατικό-κοινωνικό έλεγχο. Έξω οι ιδιωτικές εταιρείες από την ενέργεια και το νερό, χωρίς αποζημίωση. Ρεύμα, νερό, θέρμανση, τηλεπικοινωνία είναι κοινωνικά αγαθά και όχι είδος πολυτελείας για τα φτωχά νοικοκυριά.
•Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες (παιδεία –υγεία – πρόνοια – συγκοινωνίες-προστασία του φυσικού περιβάλλοντος) και όχι για τις τράπεζες, το χρέος, τις επιδοτήσεις των «επενδυτών», τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς.