Καλοκαιρινός διαγωνισμός φωτογραφίας από την Κα.Δρω.

Κτίρια, αντικείμενα, πρόσωπα και καταστάσεις αποκτούν μια άλλη διάσταση μέσα από το πρίσμα της ανοικείωσης, ακόμη και για τους ίδιους τους φωτογράφους.
Φωτογραφίστε αυτό που μέχρι τώρα δεν τολμούσατε, αυτό που σας ιντριγκάρει, αυτό που φοβάστε, αυτό που δε φαίνεται ξεκάθαρα, αυτό που πάντα θέλατε να εξερευνήσετε. Φωτογραφίστε την «άγνωστη» πλευρά της γειτονιά σας και ανεβάστε εδώ τη φωτογραφία σας
• Ο διαγωνισμός ξεκινά την 3η Αυγούστου και ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου 2019.
• Οι φωτογραφίες πρέπει να δημιουργηθούν μέσα σε αυτό το διάστημα.
• Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό μόνο με μία φωτογραφία τους της οποίας η διάσταση θα πρέπει να είναι 1200 pixel η μεγάλη πλευρά (και max 50Mb).
• ΠΡΟΣΟΧΗ! Σημείωστε τα στοιχεία σας με ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
• Η κριτική επιτροπή που θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες αποτελείται από τα μέλη της Verge Collective.
• Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες θα πάρουν μέρος στην ομαδική έκθεση της Κα.Δρώ με θέμα «Η γειτονιά μου» που θα γίνει τον Οκτώβριο με τυπώματα τα έξοδα των οποίων θα καλύψει η Κα.Δρώ. Ο πρώτος νικητής θα πάρει επίσης ως δώρο ένα φωτογραφικό βιβλίο.
• Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και θα αναρτηθούν στο www.kadrw.gr

Παράνομη αλιεία σαρδέλας στη Σαλαώρα
Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας κυρίως στον Αμβρακικό Κόλπο, μετά από ενέργειες βαθμοφόρων της Υπηρεσίας και έλεγχο σε επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη, εντοπίσθηκαν κατά τις πρωινές ώρες της 01-08-2019 στη Σαλαώρα Άρτας δύο (02) επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη τα οποία είχαν αλιεύσει και διατηρούσαν επί του σκάφους ιχθύες του είδους «σαρδέλα» (Sardinapilchardus,) οι οποίοι ήταν μικρότεροι από το ελάχιστο μέγεθος (11 cm ή 55 άτομα ανά kg) που ορίζεται στο παράρτημα ΙΙΙ του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ. 1967/2006 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 21ης Δεκεμβρίου 2006 σχετικά µε μέτρα διαχείρισης για τη βιώσιµη εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα. Επίσης, ένα (01) εκ των ανωτέρω σκαφών είχε χρησιμοποιήσει δίχτυα απλάδια με άνοιγμα ματιού μικρότερο του προβλεπόμενου από την κείμενη νομοθεσία, τα οποία κατασχέθηκαν και πρόκειται καταστραφούν από την Υπηρεσία.
Υπολειπόμενο αλίευμα κατασχέθηκε από Υπηρεσία και σε κυβερνήτες των ανωτέρω σκαφών επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΡΑΔΟΒΙΖΙΝΩΝ ΑΡΤΑΣ
Θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Ροβέλιστας Άρτας
Η Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Αρτας, ανακοινώνει ότι την Κυριακή πρωί 11 Αυγούστου 2019, θα τελεστεί θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας στην Ιερά Μονή Ροβέλιστας Αρτας.
Η λειτουργία τελείται με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας στα πλαίσια των καθιερωμένων εκδηλώσεών της, που κάνει κάθε χρόνο, στον τομέα του πολιτισμού και της διατήρησης των αρχών και ηθικών αξιών της κοινωνίας μας.
Η Παναγία η «ΡΟΒΕΛΙΣΤΑ» έχει θεσπιστεί με ομόφωνο ψήφισμα των μελών της Ομοσπονδίας ως Προστάτιδα των Ραδοβιζινών.
«Παρακαλούνται όλοι οι Ραδοβιζινοί να τιμήσουν με τη παρουσία τους την εκδήλωση για να εκφράσουμε όλοι μαζί την θρησκευτική μας ευλάβεια στην Θεομήτορα και Μητέρα όλων μας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος Γιώργος Κουρτέσας και ο Γεν. Γραμματέας Γεώργιος Μανιώτης.

5 θέσεις ειδικών συνεργατών στο δήμο ΑΡΤΑΙΩΝ
Ο Δήμος Αρταίων προτίθεται να καλύψει:
1.Τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη για θέματα Χωροταξίας. Οι υποψήφιοι για αυτή τη θέση θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τμήματος Π.Ε. Τοπογράφων Μηχανικών.
2.Τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη για την ωρίμανση και προετοιμασία φακέλων χρηματοδότησης έργων . Οι υποψήφιοι για αυτή τη θέση θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τμήματος Π.Ε. Πολιτικών Μηχανικών.
3.Τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και προώθησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Οι υποψήφιοι για αυτή τη θέση θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τμήματος Π.Ε. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή Π.Ε. Μηχανολόγων Μηχανικών.
4.Τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη για θέματα διαχείρισης και αξιοποίησης αστικών απορριμμάτων. Οι υποψήφιοι για αυτή τη θέση θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τμήματος Π.Ε. Μηχανικών Περιβάλλοντος ή Π.Ε. Περιβαλλοντολόγων ή Π.Ε. Χημικών Μηχανικών.
5.Την θέση του Ειδικού Συνεργάτη για θέματα τουριστικής ανάπτυξης. Οι υποψήφιοι για αυτή τη θέση θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τμήματος Π.Ε., με γνώση θεμάτων τουρισμού.
Για αυτό το λόγο καλεί όσους/ες έχουν τα τυπικά προσόντα για την πλήρωση των παραπάνω θέσεων να καταθέσουν σχετική αίτηση με συνημμένο βιογραφικό μέχρι τις 23 Αυγούστου 2019 στο γραφείο Δημάρχου Αρταίων (Δημαρχείο, 3ος όροφος) ή στο e-mail dimos@arta.gr.

Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους στην Ιερά Καθέδρα της Μητρός Εκκλησίας
Συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε το Σάββατο, 3 Αυγούστου, Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, αποτελούμενη από τους Μοναχό Νικόδημο Λαυριώτη, Μοναχό Νικόδημο Αγιοπαυλίτη και Ιερομόναχο Σισώη Ξενοφωντινό, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα της Επισκέψεως που θα πραγματοποιήσει ο Παναγιώτατος, από 19 έως 22 Οκτωβρίου, στο Άγιον Όρος.
Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί στην Ι.Μονή Ξενοφώντος, πρώτο του σταθμό στο Άγιον Όρος. Στον Αρσανά της Μονής θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Παναγιωτάτου από τον Πρωτεπιστάτη, τους αγίους Καθηγουμένους και τους Αντιπροσώπους των 20 Αθωνικών Ιερών Μονών. Την επομένη, Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στο νέο Καθολικό της Μονής, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από της ανεγέρσεώς του.
Στο πλαίσιο της Επισκέψεώς του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα προσκυνήσει την εφέστιο Εικόνα του Αγίου Όρους, την Παναγία “Άξιόν Εστι”, στον Ναό του Πρωτάτου, ενώ θα επισκεφθεί και τις Ι.Μονές Βατοπαιδίου, Παντοκράτορος και τις Σκήτες Αγίου Ανδρέου (Σεράϊ), Αγίου Παντελεήμονος και Προφήτου Ηλιού.
Κατά τη συνάντηση του Παναγιωτάτου με την Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος παρέστη και ο Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, διάκονος Γρηγόριος.

Zaravina Fe με τους Πέγκυ Ζήνα, Δημήτρη Υφαντή και Υπόγεια Ρεύματα
H Πέγκυ Ζήνα, ο Δημήτρης Υφαντής και τα Υπόγεια Ρεύματα σας υποδέχονται στη πανέμορφη λίμνη Ζαραβίνα του Δήμου Πωγωνίου, την Παρασκευή 9 Αυγούστου, στις 8:30μ.μ. Μια ιδιαίτερη συντροφιά, μια ξεχωριστή μουσική πρόταση, μια κοινή ρίζα, το Πωγώνι της Ηπείρου, κοινός τόπος καταγωγής για την Πέγκυ, τον Δημήτρη, και τον Γρηγόρη Κλιούμη (Υπόγεια Ρεύματα) έρχεται να συνδέσει τις μελωδίες του, πρωτότυπες και διασκευασμένες με τον έντεχνο, λαϊκό και ροκ ήχο.
Όλοι μαζί θα θυμηθούν παραδοσιακά τραγούδια από τα βουνά της πεντατονίας, και όχι μόνο, και να τα μοιραστούν μαζί μας σε μια παράσταση που προσπερνά τα κλισέ και τα προγράμματα, όπως ταιριάζει στους Ηπειρώτες, με κέφι όμως και αγάπη στη μουσική, μας καλούν να σμίξουμε μαζί τους σ’ ένα μοναδικό πανηγύρι.
Τιμή εισόδου: 5€

Το Πανηγύρι Ψηλοκάστρου Πωγωνίου
Η Αδελφότητα Ψηλοκάστρου Πωγωνίου «ο Άγιος Αθανάσιος» ενημερώνει και προσκαλεί στο Hμερήσιο Πατροπαράδοτο Πανηγύρι της, το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 στις 13.00 μμ. , στον όμορφο χώρο του «Αγίου Αθανασίου» με τις αιωνόβιες βελανιδιές.
«Ελάτε να ανταμώσουμε και φέτος υπό τους ήχους τους κλαρίνου του Ηλία Τζιχάνη.
Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς» σημειώνεται στην πρόσκληση του Συλλόγου.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για διάφορα ποινικά αδικήματα 
Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
•Στις 02-08-2019 το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί (ένας 22χρονος και ένας ανήλικος), διότι λίγο νωρίτερα εισήλθαν σε κατάστημα εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, απ’ όπου αφαίρεσαν μία μπαταρία αυτοκινήτου.
•Στις 3-08-2019 μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ελασσόνας, ποινής φυλάκισης (2) μηνών και (18) ημερών καθώς και χρηματικής ποινής -1.500- ευρώ, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•Στις 3-08-2019 μετά τα μεσάνυχτα στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, ηλικίας 51 και 35 ετών, ως ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση. ‘Oπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, λειτουργούσαν μουσική, παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
•Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών, για κλοπή, καθώς και σε βάρος της μητέρας τους, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες της 01-08-2019 σε αθλητικό χώρο στην Άρτα, οι δύο ανήλικοι αφαίρεσαν τρία κινητά τηλέφωνα, ιδιοκτησίας ημεδαπών.