Κανονικά η 8η Πανελλήνια Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη Άρτας

Ανοίγει τις πύλες της την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο

Κανονικά, όπως και στην πριν covid εποχή, ανοίγει τις πύλες της την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, η 8η Πανελλήνια Έκθεση μια διοργάνωση του Δήμου Αρταίων και της Αρταίων Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ (ΑΔΑΕ-ΟΤΑ), που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης, που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Άρτα και κάθε χρόνο την επισκέπτεται χιλιάδες κόσμος από όλη την Περιφέρεια και την Δυτική Ελλάδα, γεγονός που διασφαλίζει τεράστια επισκεψιμότητα στην έκθεση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ, τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αρταίων. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει και λούνα παρκ για τα παιδιά καθώς επίσης ο χώρος διαθέτει και άνετο παρκινγκ για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Η Πανελλήνια Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου και κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων. Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης είναι ως εξής: 10:30 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα με 10:30 το βράδυ. Σαββατοκύριακο 10 το πρωί με 11 το βράδυ.

Πρόσκληση από Τσιρογιάννη-Γαλάνη
Στην πρόσκληση προς τους επαγγελματίες, που υπογράφουν ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ Τσιρογιάννης Χρήστος και ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ Γαλάνης Παναγιώτης αναφέρονται τα εξής:
«Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε με δικό σας περίπτερο στην 8η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας, εξασφαλίζοντας αφενός την προβολή της επιχείρησής σας ή του φορέα σας και συμβάλλοντας αφετέρου στην συνέχιση και ενδυνάμωση της επιτυχημένης αυτής διοργάνωσης.
Σε μία εποχή που επικρατούν δυσκολίες στο εμπόριο και γενικότερα στην οικονομία της χώρας μας, πρέπει να κοιτάμε με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον, πρέπει να ανασυνταχθούμε, να ανανεωθούμε, να εφαρμόσουμε νέες ιδέες, δημιουργικές και περισσότερο αποδοτικές, διότι η κρίση που διέπει την ελληνική οικονομία αποτελεί σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας και ανταγωνισμού.
Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, ο Δήμος Αρταίων και η Αρταίων Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ διοργανώνουν φέτος την 8η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2022 στο Εκθεσιακό κέντρο Άρτας «ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΓΙΑΣ». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης, που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Άρτα και κάθε χρόνο την επισκέπτεται χιλιάδες κόσμος από όλη την Περιφέρεια και την Δυτική Ελλάδα, γεγονός που διασφαλίζει τεράστια επισκεψιμότητα στην έκθεση.

Είμαστε διατεθειμένοι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης μέσω μιας μελετημένης και εκτεταμένης διαφημιστικής προβολής από παραδοσιακά και σύγχρονα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Μέλημα μας είναι, η Έκθεση να επικεντρωθεί:
-στην προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων
-στην τόνωση της αγοράς, την σύναψη νέων εμπορικών συνεργασιών και συμφωνιών
-στην ανάδειξη νέων τεχνολογιών και σύγχρονων εφαρμογών
-στην προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών
Κατανοώντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για στήριξη της τοπικής οικονομίας, σας ενημερώνουμε ότι, η τιμολογιακή πολιτική των συμμετεχόντων θα κυμανθεί σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε με δικό σας περίπτερο στην 8η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας, εξασφαλίζοντας αφενός την προβολή της επιχείρησής σας ή του φορέα σας και συμβάλλοντας αφετέρου στην συνέχιση και ενδυνάμωση της επιτυχημένης αυτής διοργάνωσης».

Απορρίφθηκε το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου
Με την ανακοίνωση της διενέργειας του παραδοσιακού Παζαριού παράλληλα και της Έκθεσης, η ΑΔΑΕ-ΟΤΑ και ο Δήμος Αρταίων, αγνόησαν την επιστολή-αίτημα από τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας να μην πραγματοποιήσει το παζάρι για το έτος 2022 αλλά να λειτουργήσει η έκθεση, το Λουνα παρκ και κλειστός χώρος με παιχνίδια για παιδιά
«Ζητούμε από το ΔΣ της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ να μην πραγματοποιήσει το παζάρι για το έτος 2022. Αντί του παζαριού να γίνει η έκθεση σε χωρητικότητα 3000τμ , να γίνει το Λουνα παρκ , να γίνει ακόμη ένας κλειστός χώρος όπως της έκθεση, 1500τμ με παιχνίδια εσωτερικού χώρου για παιδιά όπως στα Χριστουγεννιάτικά χωριά» ανέφερε η επιστολή που απεύθυνε το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας προς την ΑΔΑΕ-ΟΤΑ και τον Δήμο Αρταίων πρίν ένα μήνα περίπου.

Η επιστολή που κοινοποιήθηκε και τους επικεφαλείς των ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ της μειοψηφίας, ανέφερε τα εξής:
« Τα έτη 2020 και 2021 με την μη διοργάνωση του παζαριού τα καταστήματα μέλη μας που έχουν ίδια προϊόντα με εκείνα που πωλούνται στο παζάρι, εκείνη την περίοδο παρουσίασαν αύξηση τζίρου 40% σε σχέση με τις χρονιές που γινόταν το παζάρι. Γενικότερα η αγορά εκείνη την περίοδο που δεν έγινε το παζάρι είχε μια αύξηση τζίρου 20% . Επίσης την τελευταία χρονιά που έγινε το παζάρι , έγιναν πολλές παραβατικές πράξεις στον εσωτερικό χώρο του εκθεσιακού κέντρου με αποκορύφωμα πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν συμπολίτες μας αλλά και παιδιά.
Για τους λόγους αυτούς αλλά και γιατί βρισκόμαστε σε μια εποχή οικονομικής κρίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά περισσότερο στη πόλη μας , ζητούμε από το ΔΣ της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ να μην πραγματοποιήσει το παζάρι για το έτος 2022.
Αντί του παζαριού να γίνει η έκθεση σε χωρητικότητα 3000τμ , να γίνει το Λουνα παρκ , να γινεί ακόμη ένας κλειστός χώρος όπως της έκθεση, 1500τμ με παιχνίδια εσωτερικού χώρου για παιδιά όπως στα Χριστουγεννιάτικά χωριά .
Η πρόταση μας θα έχει ως αποτέλεσμα να βοηθηθεί η τοπική αγορά , να αναβαθμιστεί η εκδήλωση και να γίνει το εκθεσιακό κέντρο πόλος έλξεις για οικογένειες και παιδιά.
Ταυτόχρονα εκείνη την περίοδο τα καταστήματα της πόλης μας θα έχουν εκπτώσεις και ο εμπορικός σύλλογος θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.
Περιμένουμε να γίνει αποδεκτή η πρόταση μας , η οποία θα βοηθήσει τους εμπόρους σε αυτή την δύσκολη οικονομική εποχή, την πόλη μας , αλλά και τους συμπολίτες μας» .
Τελικά η πρόταση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, δεν έγινε αποδεκτή από το ΔΣ της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ και τον Δήμαρχο Αρταίων.