Κανονικά ο εορτασμός της πολιούχου της Άρτας

Οι ετοιμασίες για τον εορτασμό της πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας συνεχίζονται κανονικά και οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Μητρόπολη.
Τις τελευταίες ημέρες και λόγω κορονοιου, εκφράζονταν φόβοι για την ματαίωση τουλάχιστον της λιτανειας, ωστόσο έγκυρες πληροφορίες από την Μητρόπολη αναφέρουν ότι οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την πολιούχο θα γίνουν όπως έχει αρχικά ανακοινωθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αναμένεται να αλλάξει κατι ούτε με τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Έτσι, αύριο Τρίτη 10 Μαρτίου στις
18:00 θα τελεσθεί Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης, κ.κ. Χρυσόστομου.
Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020
07:00 : Όρθρος – Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης, κ.κ. Χρυσόστομου.
11:00 : Λιτάνευση Λειψάνων και Ιεράς Εικόνας Αγίας Θεοδώρας, συνοδεία Φιλαρμονικών.

Εικαστική Δράση με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών
Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας υλοποιεί τη μαθητική δράση με τίτλο: «Σχολική Εικαστική Δράση με τη Xρήση Aνακυκλώσιμων Yλικών», προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές γύρω από την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση.
Στη δράση που εξελίσσεται από τον Ιανουάριο, συμμετείχαν 21 ομάδες μαθητών των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Δήμου Αρταίων.
Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τα ανακυκλώσιμα υλικά και με έννοιες, όπως η επαναχρησιμοποίηση και η κυκλική οικονομία. Η δημιουργία χρηστικών ή διακοσμητικών αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, κα) τους έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουν ομαδικά και ταυτόχρονα να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα της επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Οι 21 δημιουργίες των μαθητών έχουν αναρτηθεί στη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης followgreen.gr/arta, όπου οι επισκέπτες και τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας μπορούν να δηλώσουν την προτίμησή τους. Συγκεκριμένα:
• Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει έως και 3 εικόνες
• Ο κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει μόνο 1 φορά
Στο τέλος της δράσης θα βραβευτούν τα πρώτα εικαστικά έργα και όλοι οι μαθητές που θα λάβουν μέρος θα παραλάβουν έπαινο συμμετοχής.
Καλούμε όλους και ιδιαίτερα τους γονείς, να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών δηλώνοντας την προτίμησή τους στα έργα που λαμβάνουν μέρος στη Σχολική Δράση Ανακύκλωσης.
Τα έργα θα προβάλλονται στην πλατφόρμα έως την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, ώρα 12:00 π.μ.

Συνάντηση Δημάρχου Νικολάου Σκουφά με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας
Συνάντηση με τον νέο διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Άρτας κ. Σπυρίδων Παπαστάθη είχε στο δημαρχείο στο Πέτα, η Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση.
Οι συνομιλίες της κ. Βαβέτση με τον κ. Παπαστάθη επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν τις προετοιμασίες ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Κοινή διαπίστωση ήταν η αναγκαιότητα να συνεχιστεί η άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν πιθανά επερχόμενα περιστατικά.
Η Δήμαρχος τόνισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα βρίσκονται σε ετοιμότητα με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Σε ημερίδα της Ένωσης Χειμαρριωτών ο Χρήστος Γκόκας
Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Χειμαρριωτών “Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ” που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Πανειπηρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, σχετικά με το επικείμενο Νομοσχέδιο της Αλβανικής Κυβέρνησης για την ακίνητη περιουσία την Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας , εκπροσωπώντας το Κίνημα Αλλαγής.
Ο κ. Γκόκας συζήτησε διεξοδικά με τους ομιλητές και φορείς των Ενώσεων και ενημερώθηκε για το Νομοσχέδιο της Αλβανικής Κυβέρνησης , τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί τους Έλληνες της Χειμάρρας και τον κίνδυνο απώλειας των κατοικιών τους αλλά και για τα συνακόλουθα ζητήματα που πλήττουν τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματά τους, και ζήτησε να ενημερώνεται για την περαιτέρω πορεία δράσεων και εξελίξεων από τους αρμόδιους φορείς.

ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ 
Αναβολή εκδήλωσης
Το Δ.Σ του Λυκείου των Ελληνίδων Άρτας εναρμονιζόμενο προς τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, αναβάλλει την διάλεξη της κυρίας Β. Παπαδοπούλου που θα ελάμβανε χώρα την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης.