Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

Η μεγάλη παρέλαση στις 9 Mαρτίου 2024 στην πόλη

Καρναβαλικό πυρετό προετοιμασίας ανέβασε η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας ενόψει των ετοιμασιών για την μεγάλη παρέλαση που θα γίνει στις 9 Mαρτίου 2024 στην πόλη της Άρτας. Η Άτυπη Επιτροπή απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες και σε όλους για μια δημιουργική συμμετοχή στο καρναβάλι του 2024, με κέφι, φαντασία και χιούμορ.

Για πρώτη φορά φέτος θα στηθεί το «Στέκι του Καρναβαλιού» στο κέντρο της πόλης (Δημοτικό κατάστημα επί της οδού Σκουφά) όπου θα είναι ένας τόπος συνάντησης όλων των καρναβαλοεμπλεκόμενων και όχι μόνο, ένας τόπος ανταλλαγής καρναβαλο-ιδεών, ένας τόπος όπου οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώνουν συμμετοχή στις καρναβαλικές δράσεις και θα βρίσκουν με έναν μαγικό τρόπο καρναβαλικά θέματα και ιδέες! Grand opening 24/2/2024 μετά την πατινάδα!

Οι αποκριάτικες δράσεις που έχουν προγραμματισθεί είναι:
1.Το Σάββατο 24/2/2024 στις 12 το μεσημέρι, μία μέρα πριν την έναρξη του Τριωδίου, διοργανώνεται η Πατινάδα στο κέντρο της πόλης, με την συνοδεία των krotalarta. Όλοι οι καρναβαλιστές παρελαύνουν με μαύρα ρούχα και ευφάνταστα καπέλα!
2. Την Τσικνοπέμπτη (7/3/2024) και ώρα 8 μ.μ. διοργανώνεται η ΠΥΡ-ομάδα στο κέντρο της πόλης. Όλοι οι καρναβαλιστές παρελαύνουν με κόκκινες κάπες, κόκκινα καπέλα και αναμμένες δάδες, δημιουργώντας μια υπέροχη καυτή ατμόσφαιρα.
3. Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η οποία εδώ και 42 χρόνια έχει γίνει πλέον θεσμός, και τα τελευταία χρόνια πόλος έλξης για θεατές από τις γύρω περιοχές.
Σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια υπάρχει η συνεργασία και η αρωγή του Δήμου Αρταίων, του Επιμελητηρίου Άρτας καθώς και επιχειρηματιών της πόλης.
Από το 1982 όπου μια ομάδα δημιουργικών γυναικών ξεκίνησε το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας ως αμιγώς γυναικείο, το 2015 έγινε μεικτό και καταφέραμε μέχρι σήμερα όχι μόνο να αντέξει στη φθορά του χρόνου αλλά να έχει μια ανοδική πορεία και να γίνει η πόλη μας ένας πόλος έλξης για αποκριάτικες εξορμήσεις. Tιμής Ένεκεν στις γυναίκες που το ξεκίνησαν και το κράτησαν ζωντανό, ο τίτλος παρέμεινε «Καρναβάλι Γυναικών Άρτας».

Για δηλώσεις συμμετοχής στη σελίδα μας στο facebook: Καρναβάλι Γυναικών Άρτας.

Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας
Κική Μανοπούλου, Ελευθερία Αλίβερτη, ΜιμίκαΑξιώτη, Παναγιώτα Μασίνα, Λίτσα Ζάγκλη, Κυριακούλα Κουτσούμπα, Βαγγελιώ Μπρισένιου, Μάρω Νάκα, Μελίντα Πανταζή, Λιλή Πανταζή, Νατάσα Σούλη, Ντίνα Σκανδάλη, Λαμπρινή Σταμούλη -Τρομπούκη.