Συνελήφθη ανήλικος στην Άρτα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων 

Συνελήφθη στις 4-2-2024 το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν οι γονείς του ανήλικου για παραμέληση της εποπτείας του.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελία που διατυπώθηκε σε βάρους από έτερο ανήλικο για απειλές που είχε εκφράσει σε βάρος του μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης την προηγούμενη ημέρα (2-2-2024), ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία σιδερογροθιά.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Συνελήφθη στην Άρτα ημεδαπός, για κλοπή από αυτοκίνητο 
Συνελήφθη στις 3-2-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας ημεδαπός, που κατηγορείται για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα ο κατηγορούμενος είχε αφαιρέσει από σταθμευμένο αυτοκίνητο, πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό -30- ευρώ και διάφορες τραπεζικές κάρτες.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Μετέφερε με φορτηγό παράτυπους μετανάστες
Συνελήφθη στις 3-2-2024 το πρωί στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα παράτυπων μεταναστών.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο σε τράκτορα, που διενήργησαν υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και με τη χρήση κατάλληλων τεχνικών μέσων, τον οποίο οδηγούσε ο αλλοδαπός, εντοπίστηκαν στην επικαθήμενη καρότσα του, ανάμεσα σε εμπορεύματα, τέσσερις παράτυποι μετανάστες.
Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το όχημα, 350 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού καθώς και 4 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων
Συνελήφθησαν στις 01-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι – κατά περίπτωση – για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, όπλων και ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο ημεδαπών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι κατέχουν αντικείμενο, που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.
Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν το επίμαχο αντικείμενο σε υπαίθριο σημείο σε περιοχή της Καβάλας, όπου το είχαν αποκρύψει, το οποίο, εξετασθέν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για μαρμάρινο ληνό (πατητήρι), αναγόμενο στη ρωμαϊκή περίοδο και ακολούθως παραδόθηκε στην παραπάνω υπηρεσία.
Επιπλέον, στην κατοχή και στο σπίτι του ενός ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δύο γιαταγάνια,
• σιδερογροθιά,
• στιλέτο,
• μαχαίρι,
• πλαστική κάρτα με αναδιπλούμενη μεταλλική λάμα,
• 51/2 ναρκωτικά δισκία και
• 1.505 ευρώ.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.