Καταγγελία για τα θρασύδειλα φασιστοειδή που βρώμισαν τα γραφεία του ΚΚΕ

Η Τομεακή Οργάνωση Άρτας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «τα θρασύδειλα φασιστοειδή, τα οποία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, δρώντας σαν τους αρουραίους μέσα στη νύχτα, βρώμισαν με τα συνθήματά τους και τα σύμβολά τους την είσοδο των γραφείων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Άρτα. Άμεση ήταν η επέμβαση των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ το επόμενο πρωί για τον καθαρισμό της φασιστικής-ναζιστικής μπόχας.
Τους ενοχλεί που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού, στον αγώνα για να μην διαλέξει ο λαός ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση που συνεχίζει και μαίνεται στην Ουκρανία και για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στον αγώνα για να γίνει πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής».
Τους διαμηνύουμε να κρυφτούν πίσω στα λαγούμια από τα οποία βγήκαν, γιατί δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, δεν θα έχουν τόπο να σταθούν, θα τους στείλουμε εκεί που τους αξίζει, στον απόπατο της ιστορίας μαζί με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που υπερασπίζονται αυτά τα μαντρόσκυλα!»

Κέντρο Πρόληψης Άρτας
Συνάντηση γονέων μαθητών του 6ουΔημοτικού Σχολείου
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας σε συνεργασία με το 6οΔημοτικό Σχολείο Άρτας και μετά από σχετικό αίτημα, υλοποίησε διαδικτυακή συνάντηση στους γονείς των μαθητών με θέμα: «Βήματα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο: πώς να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή και υγιή».
«Στόχος της συνάντησης ήταν να γνωρίσουμε πως θα βοηθήσουμε το παιδί μας να δημιουργήσει υγιή σχέση με το διαδίκτυο. Ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σε αυτή την διαδικτυακή συνάντηση την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας κα Βασιλείου Κλεοπάτρα, την Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου κα Φίλου Βένα, καθώς επίσης τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών & τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.
Υπεύθυνη της παρέμβασης: Μπακέλα Μαρία/Κοινωνική Λειτουργός» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» την Δευτέρα 28 Μαρτίου του έτους 2022 και ώρα 5 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου προκειμένου να συζητηθούν:
•Τα πεπραγμένα και ο απολογισμός του έτους 2021.
•Τα προγραμματισθέντα για το έτος 2022.
•Θέματα που αφορούν το Σύλλογο και τη λειτουργία του.
•Θέματα που θα τεθούν στη Γενική Συνέλευση από τα μέλη του.
Θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα για την προστασία από την πανδημία μέτρα.
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Περιοδεία στην Ήπειρο της βουλεύτριας του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα 
Διήμερα περιοδεία πραγματοποιεί την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Μαρτίου σε Ιωάννινα,
Άρτα και Πρέβεζα η βουλεύτρια Β’ Πειραιά του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.
Στο πλαίσιο της περιοδείας η βουλεύτρια και γραμματέας της ΚΟ, την οποία θα συνοδεύουν
μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και στελέχη του κόμματος, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με
τοπικούς παραγωγικούς φορείς, επαγγελματίες και πολίτες.
Το μέχρι στιγμής πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το ακόλουθο:
Τρίτη 22-03-22 – Ιωάννινα
1) 12.00 Συνάντηση με τον Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου
2) 13.30 Συνάντηση με εκπροσώπους των Πρατηριούχων Ιωαννίνων
3) 15.30 Συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων
4) 21.15 Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων
Τετάρτη 23-03-22 – Άρτα και Πρέβεζα
1) 11.00 Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
2) 13.00 Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Άρτας
3) 17.00 Συνάντηση με το Εμπορικό Επιμελητήριο Πρέβεζας

Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου
Οριστικός ανάδοχος για το αποχετευτικό δίκτυο Κόνιτσας
Τον οριστικό ανάδοχο του έργου κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Κόνιτσας ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 7.845.154,57 € χωρίς ΦΠΑ και η χρηματοδότηση γίνεται μέσω του Ε.Π. ‘Ήπειρος 2014-2020. Η κατασκευή του θα γίνει από την εταιρία ΤΕΔΡΑ.
Η υλοποίηση του έργου γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου βάσει προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Δήμο Κόνιτσας.
Η Ο. Ε. ανέδειξε επίσης οριστικό ανάδοχο (ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Τ.Ε.) και για το έργο «Ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, συντηρήσεις οδικών τμημάτων – τεχνικά στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 461.000
Τέλος ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο (Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.) του έργου «βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού Λάλιζα- Δομολεσιά, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Πρόσληψη Προσωπικού στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε. συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να απευθύνει πρόσκληση υποβολής βιογραφικών σημειωμάτων για την πλήρωση θέσης που θα καλύψει ανάγκες της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Ψηφιακής Τραπεζικής.
Τίτλος Θέσης: JUNIOR DEVELOPER (προγραμματιστής)
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το κείμενο της Προκήρυξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.epirusbank.com
Προθεσμία υποβολής βιογραφικών σημειωμάτων μέχρι και την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, μόνο ηλεκτρονικά, στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: hr@epirusbank.gr

Τμήμα Μουσικών Σπουδών
TUNE-Δίκτυο Προπτυχιακών Φοιτητών Παραδοσιακής Μουσικής στην Ευρώπη
Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε μέσω ειδικής πλατφόρμας η πρώτη εισαγωγική συνάντηση του διιδρυματικού μαθήματος που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου TUNE, με τη συμμετοχή καθηγητών και φοιτητών από τα τέσσερα συνεργαζόμενα ακαδημαϊκά ιδρύματα: το pôle Aliénor (Poitiers, Γαλλία), την Ακαδημία Πολιτισμού του Viljandi από το Πανεπιστήμιο Tartu (Viljandi Culture Academy, Εσθονία), το Ανώτατο Κονσερβατόριο Μουσικής της Vigo (Superior de Música de Vigo, Ισπανία), καθώς και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, που εδρεύει στην Άρτα.
Μέσω αυτού του μαθήματος, αλλά και όλων των υπολοίπων δραστηριοτήτων που προσφέρονται (τα αποτελέσματα των οποίων θα παρουσιαστούν στην «εντατική εβδομάδα» που θα διεξαχθεί στην Άρτα ανάμεσα στις 30 Μαΐου και τις 3 Ιουνίου 2022), οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με τις μουσικές παραδόσεις των άλλων χωρών, καλλιεργείται το πνεύμα της συνεργατικότητας, ενώ αναβαθμίζεται και η εκπαιδευτική διαδικασία, με απώτερο στόχο τη θεμελίωση ενός βιώσιμου δικτύου ανάμεσα στα συνεργαζόμενα ιδρύματα και τους προπτυχιακούς φοιτητές παραδοσιακής μουσικής.
Η δεύτερη συνάντηση του κοινού διιδρυματικού μαθήματος θα πραγματοποιηθεί (ηλεκτρονικά) την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 και ώρα 11.00.
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+.