Καταγγελία Φοιτητών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Παν. Ιωαννίνων: – Μαθήματα σε 5 βαθμούς Κελσίου

Με ανακοίνωσή της η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, γνωστοποιεί τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες.

«Ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι φοιτητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες! Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, στο τμήμα δεν υπάρχει πετρελαϊκή θέρμανση, αφού τα σώματα ανάβουν για δύο μόνο ώρες στις 8-10 το πρωί. Πρόκειται για κοροϊδία, αφού δεν επαρκούν για να ζεστάνουν το κτήριο ούτε για μισή ώρα» τονίζεται στην ανακοίνωση: «Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα, όπως σε άλλες σχολές. Σαν αποτέλεσμα, το κτήριο είναι παγωμένο ολόκληρη την ημέρα και μας αφήνουν να κάνουμε μάθημα μέσα στο κρύο και την υγρασία, ενώ αναγκαζόμαστε να φοράμε μέσα στις αίθουσες μπουφάν, κασκόλ, ενώ πολλοί φτάνουμε μέχρι το σημείο να αποχωρήσουμε από τα μαθήματα λόγω του ψύχους. Ειδικά στα απογευματινά μαθήματα, η θερμοκρασία εντός των αιθουσών φτάνει μέχρι και τους 10 βαθμούς Κελσίου!

Η διοίκηση του πανεπιστημίου, ενώ έχει πραγματοποιηθεί αίτημα για την εγκατάσταση επιπλέον θερμαντικών σωμάτων (ηλεκτρικών) στην σχολή αλλά και να ανάψει περισσότερες ώρες την θέρμανση, δεν έχει κάνει το παραμικρό για να υλοποιήσει τα αιτήματα αυτά. Μάλλον θα είναι πολύ απασχολημένη με το να πετάει φοιτητές εκτός πανεπιστημίου, θεσπίζοντας ενοίκια-χαράτσια σε εστίες, και επιβάλλοντας δίδακτρα στα μεταπτυχιακά μας. Το νεοφιλελεύθερο Συμβούλιο Διοίκησης λειτουργεί σαν εκτελεστικό γραφείο του Μητσοτάκη μέσα στο πανεπιστήμιο και εξασφαλίζει την εφαρμογή των πιο εκτρωματικών νόμων και διαταγμάτων της κυβέρνησης. Είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν μέχρι τέλους τις εγκληματικές πολιτικές που έχουν φέρει (και) την σχολή μας υπό διάλυση».