Κεντρική συγκέντρωση της Κ.Ο. του ΚΚΕ στα Ψαροπλιά στην Άρτα

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική

Ελπιδοφόρο μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έστειλαν εκατοντάδες Αρτινοί με την παρουσία τους στην κεντρική συγκέντρωση της Κ.Ο. του ΚΚΕ στα Ψαροπλιά στην Άρτα, το Σάββατο το μεσημέρι.
Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Στράτος Καλλώνης υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων έδωσε υπόσχεση ότι όλοι οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα συνεχίσουν μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο να δίνουν τη μάχη μέσα από τα σωματεία και τους φορείς για κάθε πρόβλημα του εργατόκοσμου όπως έπραξαν όλο το προηγούμενο διάστημα.
Παράλληλα ζήτησε η Αρτινοί να γυρίσουν την πλάτη στους υποψηφίους των αστικών κομμάτων που στήριξαν και προωθούν ενεργά την αντιλαϊκή πολιτική. Υπενθύμισε ότι σε όλα τα ζητήματα, των αγροτών, της λειτουργίας του νοσοκομείου, για το εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο «Ήπειρος» δεν έβγαλαν μία ανακοίνωση στήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων και των βιοπαλαιστών της περιοχής.

Στη μόνιμη δικαιολογία τις δημοτικής αρχής της ΝΔ ότι δεν υπάρχουν χρήματα, υπογράμμισε ότι αυτό αφορά μόνο τις λαϊκές ανάγκες φέρνοντας ως παράδειγμα το κόψιμο του ρεύματος στο 7ο Δημοτικό Σχολείο της Άρτας και τους σοβάδες που έπεφταν από τα ταβάνια στο σχολείο στους Κωστακιούς όταν βρίσκουν εκατομμύρια ευρώ για έργα βιτρίνας, για τις ανάγκες στήριξης του τουριστικού κεφαλαίου.
Τέλος κάλεσε τους Αρτινούς στις 8 του Οκτώβρη, να κάνουν την έκπληξη εκλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, στηρίγματα στον αγώνα του λαού.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Πρέντζας υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου όπου ανάμεσα στα άλλα υπογράμμισε τις σοβαρές ευθύνες της περιφέρειας Ηπείρου για την καθυστέρηση υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, επειδή δεν είναι κερδοφόρα για τις κατασκευαστικές. Κατήγγειλε ότι έχουν περάσει 8 χρόνια από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015 και δεν έχουν παραδοθεί ακόμη οι μελέτες για τη διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου, ενώ αυτές μετατίθενται για τον Ιούλιο του 2024.

«Θέλουν 9 χρόνια μόνο και μόνο για να μελετήσουν τι έργα πρέπει να γίνουν, αν βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε να μην πνιγεί κόσμος και χαθούν περιουσίες. Όμως σε αυτά τα 9 χρόνια έκτισαν το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων που παρέδωσαν με ΣΔΙΤ στην ΤΕΡΝΑ. Διασφάλισαν ελάχιστη εγγυημένη τιμή 5,2 εκ. ευρώ, για να πληρώνουν από αυτά 900 χιλ. ευρώ ανταποδοτικά οι Αρτινοί, ενώ δεν έχουν παραδώσει 1 κιλό σκουπίδια όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε για να ανάδειξη τις αρνητικές συνέπιες της αντιλαϊκής πολίτικης που προτάσσει τα κέρδη του κεφαλαίου, σε βάρος των λαϊκών αναγκών.
Αντίστοιχα αναφερόμενος στις ευθύνες της περιφερειακής αρχής της ΝΔ για τη συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα και το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών, υπογράμμισε ότι από την στήριξη στα ΠΟΠ προϊόντα όπως η φέτα, κερδισμένοι βγήκαν μόνο οι μεγάλες μεταποιητικές βιομηχανίες της περιοχής. Πρόσθετα, στους καταχρεωμένους αγρότες και από την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, ο Α. Καχριμάνης περιφερειάρχης Ηπείρου τους καλεί να πάρουν νέα δάνεια για να βάλουν φωτοβολταϊκά στις στέγες. Την ίδια ώρα υπογράμμισε ο Γ. Πρεντζα, πολλοί ΤΟΕΒ στην Ήπειρο διακόπτουν την υδροδότηση των χωραφιών λόγω χρεών στη ΔΕΗ και στους κάμπους «φυτεύονται» φωτοβολταϊκά πάρκα, εντείνοντας την επισιτιστική ανεπάρκεια της χώρας.

Τέλος τόνισε ότι στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη κρίνεται αν θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολίτικης με πολλούς περισσότερους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» γιατί το μόνο που φοβούνται ανέφερε είναι έναν οργανωμένο λαό που θα κάνει πράξει το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει το λαό με ΚΚΕ δυνατό στο δρόμο της ανατροπής».
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε λαϊκό γλέντι.