Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ μιλά στην ΗΧΩ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες να αλλάξουμε την εικόνα του δήμου …

Για να προσφέρεις στον τόπο σου δεν χωράνε κομματικές αντιπαλότητες και ταμπέλες

«Σκοπός και πρόθεσή μας είναι να ενεργοποιήσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του Δήμου μας, όλους αυτούς που μπορούν να προσφέρουν και νοιώθουν αποκομμένοι και απογοητευμένοι… Σκοπός μας είναι να αποδείξουμε εμπράκτως ότι δεν έχουμε εμμονές και ότι δεν είμαστε εδώ για τις καρέκλες… Είμαστε εδώ για να συνενώσουμε, να συνεργαστούμε, να ακούσουμε…» τονίζει σε συνέντευξή του στην ΗΧΩ της Αρτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, επικεφαλής της παράταξης «ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ».
Στην ερώτηση τι λέει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ο Χριστόφορος Σιαφάκας τονίζει πως «Όταν ξεκίνησα τη συγκρότηση της παράταξης ‘’Άρτα, Υπεύθυνα Μαζί’’, ΠΟΤΕ δεν σκέφτηκα, ούτε ρώτησα σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκουν… Ως παράταξη δεν έχουμε την αντίληψη ότι πρέπει να ανήκουμε κάπου ή να επιζητήσουμε χρίσμα από κάποιο πολιτικό φορέα… ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ… Είμαστε μια παράταξη, όπου βασική μας αρχή είναι ότι για να προσφέρεις στον τόπο σου δεν χωράνε κομματικές αντιπαλότητες και κομματικές ταμπέλες…».
Τέλος, για το μήνυμα προς τους δημότες του Δήμου Αρταίων, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ» υπογραμμίζει: «ζητώ την εμπιστοσύνη όλων των συνδημοτών μας, τους καλώ να συμπορευθούν ΜΑΖΙ μας και δεσμεύομαι για μια Δημοτική αρχή που θα ΥΠΗΡΕΤΕΙ όλους τους δημότες και που η πόρτα του γραφείου του δημάρχου θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους… Ρητά και καθαρά…».

Η συνέντευξη του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΙΑΦΑΚΑ στην ΗΧΩ:
ΕΡΩΤ.: Ποιά είναι τα βασικά προβλήματα που καταγράψατε στα οποία εστιάζουν οι δημότες;
ΑΠΑΝΤ.: ‘’Αυτό που εισπράττουμε έντονα τόσο στην πόλη, όσο και στα χωριά, είναι η εγκατάλειψη από τη νυν Δημοτική Αρχή, σε σημείο που οι δημότες αισθάνονται αποκομμένοι και ξεχασμένοι. Το βασικό τους παράπονο είναι ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος τους θυμήθηκαν τώρα που έχουμε εκλογές, προσπαθώντας να υφαρπάξουν την ψήφο τους με μικρο-εξυπηρετήσεις, όπως ένα αμάξι χαλίκι σε κάποιο αγροτικό δρόμο, και υποσχέσεις –σε προσωπικό επίπεδο- για το αύριο. Δεν μπορεί τα αυτονόητα, όπως μας τονίζουν, να παρουσιάζονται ως έργο και δεν πρέπει!!!
Επιπλέον, αυτό που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά και αποτελεί μείζον ζήτημα, τονίζουν δε όλες και όλοι οι συνδημότες μας, είναι η συρρίκνωση του εισοδήματος και η τεράστια ακρίβεια… Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Αρχή οφείλει να λάβει σειρά μέτρων, αφενός για να ανακουφίσει –με όποιο τρόπο μπορεί- τις ευάλωτες οικογένειες και δημότες και αφετέρου να προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων, που θα φέρουν οικονομική ανάπτυξη… Αποτελεί κοινοτυπία, όμως είναι δεδομένο, ότι εάν δεν προσελκύσουμε επενδύσεις, δεν δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, δεν στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, δεν φέρουμε νέες ομάδες ανθρώπων και επισκεπτών στην πόλη και τα χωριά μας, δεν πρόκειται να έρθει οικονομική ανάπτυξη…
Τέλος, όλες και όλοι οι συνδημότες μας τονίζουν την ανάγκη ο Δήμος να μεριμνά για τα μικρά, καθημερινά πράγματα, που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και πιο όμορφη! Καμία και κανένας δεν ζητάει ανέφικτα πράγματα, ούτε περιμένει θαύματα… Απαιτούν, όμως, τη Δημοτική Αρχή να είναι δίπλα τους και να ακούει τα προβλήματά τους καθημερινά και όχι όταν έρχονται οι εκλογές’’.

ΕΡΩΤ.: Πώς μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση στο Δήμο; Και σε ποια κατεύθυνση;
ΑΠΑΝΤ.: ‘’Η αλλαγή στο Δήμο μας θα έρθει μέσα από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με όλους τους φορείς και Υπηρεσίες, προκειμένου από κοινού να προχωρήσουμε μπροστά… Μια έννοια που μέχρι σήμερα είναι σχεδόν άγνωστη για τη νυν Δημοτική Αρχή και τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής είναι φανερά σε όλους. Κανένας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση. Είμαστε όμως εδώ και θα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση, που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο μας μπροστά. Και φυσικά είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλες εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις που απαιτούνται. Γι΄αυτό και θα αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κι ακόμη θα συγκρουστούμε όταν χρειαστεί, χωρίς να υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες και κομματικά στερεότυπα, για να αλλάξουμε την εικόνα του δήμου μας. Γιατί η έλλειψη εν γένει συνεργασιών μόνο πίσω μπορεί να μας πάει.
Μια βασικότατη αλλαγή θα είναι ο επανασχεδιασμός κρίσιμων για τους δημότες Υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων, όπως η Καθαριότητα… Είναι αδιανόητο να ‘’αποψιλώνονται’’ σε ανθρώπινο δυναμικό κρίσιμες Υπηρεσίες και να παρουσιάζονται τεράστια κενά σε ανθρώπινο δυναμικό, λόγω κακού σχεδιασμού. Στο Δήμο Αρταίων υπηρετούν ικανότατοι υπάλληλοι, που πρέπει να τους ‘’αφήσουμε να δουλέψουν’’… Να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι οι υπάλληλοι του Δήμου μας έχουν και τη γνώση και την ικανότητα και την εμπειρία… Χρειάζεται, όμως, σεβασμός, ομαδικότητα, συνεργασία και ορθή κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να επιτύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Επίσης θα θεσπιστεί αντιδημαρχία καθημερινότητας για όλα εκείνα τα προβλήματα που άπτονται της βελτίωσης ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας θα έχει την υποχρέωση να ενημερώνει άμεσα τους καθ΄ύλην αντιδημάρχους και τις αντίστοιχες υπηρεσίες για τα προβλήματα που προκύπτουν μέχρι την τελική επίλυσή τους.
Οφείλω, όμως, να πω ότι θα προχωρήσουμε και όλα εκείνα τα μεγάλα έργα υποδομών, που αποτελούν βασική προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη. Η Δημοτική μας παράταξη θα παρέμβει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση, αλλάζοντας την εικόνα της Άρτας, κάνοντας ουσιαστική δουλειά! Θα εργαστούμε για την απεμπλοκή όλων αυτών των έργων, επιλέγοντας παράλληλα συμπράξεις ιδωτικού και δημοσίου τομέα, ώστε να αποκτήσουμε ένα επιπλέον χρηματοδοτικό εργαλείο, δίνοντας και ένα μήνυμα αλλαγής στρατηγικής για την υλοποίηση αυτών, συνεργαζόμενοι και με τον ιδιωτικό τομέα και επωφελούμενοι της τεχνογνωσίας του.

ΕΡΩΤ.: Για λόγους που δεν είναι της στιγμής να συζητηθούν, δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια από τον κεντροαριστερό και αριστερό χώρο. Τι θα λέγατε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ;
ΑΠΑΝΤ.: Όταν ξεκίνησα τη συγκρότηση της παράταξης ‘’Άρτα, Υπεύθυνα Μαζί’’ και έκανα τις πρώτες επαφές με ανθρώπους που εκτιμούσα και θεωρούσα ότι μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μας με ανιδιοτέλεια και διάθεση συνεργασίας, ΠΟΤΕ δεν σκέφτηκα, ούτε ρώτησα σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκουν… Ως παράταξη δεν έχουμε την αντίληψη ότι πρέπει να ανήκουμε κάπου ή να επιζητήσουμε χρίσμα από κάποιο πολιτικό φορέα… ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ… Είμαστε μια παράταξη, όπου βασική μας αρχή είναι ότι για να προσφέρεις στον τόπο σου δεν χωράνε κομματικές αντιπαλότητες και κομματικές ταμπέλες…
Συνεπώς, για να απαντήσω στην ερώτησή σας, στους ψηφοφόρους του κεντροαριστερού και αριστερού χώρου θα πω ότι τους θέλουμε μαζί μας με διάθεση προσφοράς στον τόπο τους, πέραν του προφανές της πολυσυλλεκτικότητας και πολυφωνίας του ψηφοδελτίου μας. Θα πω σε όλους τους τόνους και προς όλους, ότι η πόλη και τα χωριά μας χρειάζονται ΑΛΛΑΓΗ… Ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή φθίνουσα πορεία και αυτό είναι ορατό σε όλους… Εμείς είμαστε η παράταξη που μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή, που μπορούμε να συνενώσουμε και να συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς, δημοκρατικές δυνάμεις, προκειμένου όλες και όλοι μαζί, χωρίς εγωπάθεια και παρωπίδες, να πάμε τον τόπο μας μπροστά και να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία…

ΕΡΩΤ.: Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ, τι λέει στους Αρτινούς, λίγες μέρες πριν τις εκλογές; Ποιο είναι το δικό σας προσωπικό μήνυμα;
ΑΠΑΝΤ.: Το μήνυμά μου προς τους συνδημότες μας είναι ότι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα σηματοδοτήσουν την απαρχή μιας νέας σελίδας για το Δήμο Αρταίων. Σ’ αυτές καλούμαστε να αποφασίσουμε για το μέλλον της πόλης και των χωριών μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Στην προσπάθεια αυτή ζητώ την εμπιστοσύνη όλων των συνδημοτών μας, τους καλώ να συμπορευθούν ΜΑΖΙ μας και δεσμεύομαι για μια Δημοτική αρχή που θα ΥΠΗΡΕΤΕΙ όλους τους δημότες και που η πόρτα του γραφείου του δημάρχου θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους… Ρητά και καθαρά…
Το λέω δυνατά και σε όλους τους τόνους ότι οι συνεργάτες μου κι εγώ θα παλέψουμε καθαρά, τίμια, με αρχές, ήθος και αξίες για τον τόπο τούτο. Θα παλέψουμε για ένα Δήμο Αρταίων, όπως αξίζει στους Δημότες του. Σκοπός και πρόθεσή μας είναι να ενεργοποιήσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του Δήμου μας, όλους αυτούς που μπορούν να προσφέρουν και νοιώθουν αποκομμένοι και απογοητευμένοι… Σκοπός μας είναι να αποδείξουμε εμπράκτως ότι δεν έχουμε εμμονές και ότι δεν είμαστε εδώ για τις καρέκλες… Είμαστε εδώ για να συνενώσουμε, να συνεργαστούμε, να ακούσουμε… Στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της πόλης και των χωριών μας καμία και κανείς δεν περισσεύει! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΑ!

Σε Καλόβατο και Γαβριά βρέθηκε ο Χριστόφορος Σιαφάκας
Συνεχίζοντας τις περιοδείες του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας επισκέφτηκε την Τοπική Κοινότητα Καλοβάτου της Δ.Ε. Φιλοθέης και την Τοπική Κοινότητα Γαβριάς της Δ.Ε. Αμβρακικού. Ο κ. Σιαφάκας, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού “Άρτα υπεύθυνα Μαζί”, συναντήθηκε με κατοίκους και άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που απασχολούν τα χωριά τους, καθώς ο κ. Σιαφάκας γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα σχεδόν τα προβλήματα της καθημερινής ζωής που απασχολούν μια τοπική κοινωνία αποτελούν πρωτίστως αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Να σημειώσουμε ότι στον Καλόβατο, οι συζητήσεις αφορούσαν κυρίως τις ασφαλτοστρώσεις και τα έργα ηλεκτροφωτισμού που πρέπει να γίνουν για να είναι πιο ασφαλής και λειτουργική η καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού. Στη Γαβριά, οι συζητήσεις με τον κ. Σιαφάκα περιστράφηκαν γύρω από τον ελλιπή φωτισμό εντός του οικισμού, την ανάγκη για πεζοδρόμηση και το αίτημα για ανάπλαση της πλατείας της Γαβριάς. Τέλος, επιτακτική κρίνεται η ανάγκη από τους κατοίκους για ασφαλτόστρωση του δρόμου Γαβριά – Ανέζα, ένα έργο για το οποίο θα επιμεληθεί η νέα Δημοτική Αρχή.
Κατά τις επισκέψεις του στον Καλόβατο και τη Γαβριά, ο υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε “Η Δημοτική Αρχή πρέπει να έχει σαφή και ξεκάθαρη εικόνα του τί απασχολεί μια τοπική κοινωνία, ώστε οι παρεμβάσεις και τα έργα που θα υλοποιηθούν να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες και τις επιταγές του συνόλου των κατοίκων μιας περιοχής. Εκεί έγκειται η επιτυχία μιας δημοτικής αρχής κι εμείς είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στο σκοπό αυτό έχοντας ευήκοα ώτα!”

Στο ΚΑΠΗ
Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε δομές και υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας επισκέφτηκε το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Αρταίων, συνοδευόμενος από υποψηφίους της παράταξης “Άρτα υπεύθυνα Μαζί”.
Ο κ. Σιαφάκας συνομίλησε με τους υπευθύνους της δομής κι ενημερώθηκε για τα προβλήματα που λειτουργούν ανασταλτικά στην εύρυθμη λειτουργία του ΚΑΠΗ, όπως η έλλειψη γιατρού για συνταγογράφηση φαρμάκων και η έλλειψη φυσικοθεραπευτή, θέματα για το οποία ο κ. Σιαφάκας δήλωσε ότι θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την επίλυσή τους. Ο κ. Σιαφάκας συνομίλησε και με ηλικιωμένους συνδημότες μας του ΚΑΠΗ, ακούγοντας με προσοχή και αληθινό ενδιαφέρον τα προβλήματά και τις ανησυχίες τους, ενώ δήλωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός δίπλα τους.
«Κάθε αναπτυγμένος Δήμος που θέτει την κοινωνική πολιτική στο επίκεντρό του, οφείλει να αντιμετωπίζει με σεβασμό και υπευθυνότητα όλα τα θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία, εξασφαλίζοντας στους ηλικιωμένους συνδημότες μας την πολυεπίπεδη φροντίδα που χρειάζονται, μεριμνώντας για την καλή υγεία και ευημερία τους και παρέχοντας διεξόδους στην καθημερινότητά τους με δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αποτρέπουν την κοινωνική απομόνωσή» δήλωσε ο κ. Σιαφάκας κατά την επίσκεψή του στο ΚΑΠΗ του Δ. Αρταίων.