Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας

Το απόλυτο αριστούργημα του Wong Kar-Wai
Το τέλος ενός άκρως κινηματογραφικού Ιουλίου πλησιάζει και εμείς ετοιμαζόμαστε για μία από τις πιο ιδιαίτερες και σημαντικές προβολές μας.
Το απόλυτο αριστούργημα του Wong Kar-Wai και μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών έρχεται στη μεγάλη οθόνη του θερινού “ΣΙΝΕ ΟΡΦΕΑΣ”.
Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που μας δίνεται η ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε παράλληλα με τις προβολές της στα θερινά της χώρας, πόσο μάλλον όταν έχουμε στη διάθεσή μας τη νέα αποκατεστημένη 4Κ κόπια της ταινίας που άλλαξε την όψη του σινεμά.
Την ερχόμενη Πέμπτη έχουμε νέο, κινηματογραφικό ραντεβού!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Άνθρωπος Ελέφαντας την Τρίτη στον Δημοτικό Θερινό Σινεμά «Ορφέας»

Με μια νέα ταινία συνεχίζονται οι προβολές του Δημοτικού Θερινού Σινεμά «Ορφέας». Ο Δήμος Αρταίων σας περιμένει για μια όμορφη καλοκαιρινή κινηματογραφική βραδιά στο Σινεμά «Ορφέας»,  την Τρίτη 27 Ιουλίου στις 21:30 με δωρεάν είσοδο.

Στον ανακαινισμένο χώρο με τις νέες καρέκλες σκηνοθέτη θα προβληθεί η Αμερικανική ταινία «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας» σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Λιντς με τους: Τζον Χερτ, Άντονι Χόπκινς, Αν Μπάνκροφτ, και Τζον Γκίλγκουντ. Μία ταινία με 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ ενώ ήταν και υποψήφια και για την Χρυσή Σφαίρα.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα ένας γιατρός ανακαλύπτει τον “Άνθρωπο Ελέφαντα”, έναν εντελώς παραμορφωμένο άντρα, ο οποίος πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια. Θα τον περιθάλψει, αλλά ο άνθρωπος που τον είχε υπό την κηδεμονία του θα τον απαγάγει στη Γαλλία, όπου θα τον περιφέρει σαν δημόσιο θέαμα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΑΡΤΑΣ
Πρόγραμμα εορτής Μεταμορφώσεως του ΣΩΤΗΡΟΣ 2021
Γίνεται γνωστό στους ευσεβείς Χριστιανούς ότι την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 η Εκκλησία εορτάζει τη Μεταμόρφωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και πανηγυρίζει το φερώνυμο παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδώρας. Το πρόγραμμα των ακολουθιών έχει ως εξής :
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021
19:30 Πανηγυρικός Εσπερινός
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021
07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδώρας
Πριν την απόλυση θα γίνει ο καθαγιασμός και στη συνέχεια θα μοιραστούν στους πιστούς σταφύλια όπως επιτάσσει το έθιμο της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος .