Κινητοποίηση με τρακτέρ…

Την Παρασκευή 4/2 στις 11:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση των αγροτών που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας και διάφοροι Αγροτικοί Σύλλογοι.
Με τρακτέρ, που πέρασαν από τη γέφυρα Άρτας, κινήθηκαν στον Περιφερειακό προς τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, και μετά επέστρεψαν στη γέφυρα οι αγρότες διαδήλωσαν ζητώντας άμεση αποζημίωση των παραγωγών για τη χαμένη παραγωγή αλλά και κάθε είδος καταστροφής του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, μείωση του κόστους παραγωγής, πρώτων υλών και Ενέργειας την δημιουργία υποδομών με αγροτικούς δρόμους, αρδευτικά έργα, κ.λ.π.

Ο Δήμος Αρταίων για τα κατασκευαστικά ελαττώματα επί της οδού Μικράς Ασίας
Σχετικά με τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στη νέα αντιολισθηρή στρώση ασφάλτου επί της οδού Μικράς Ασίας, από το ύψος της οδού Σμύρνης έως την οδό Κομμένου, από τον Δήμο Αρταίων ενημερώνουν ότι η επιβλέπουσα Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, έχει γνώση για το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε.
Οι υπηρεσίες έχουν κινηθεί τάχιστα, έχοντας ήδη απευθυνθεί με το αριθμ. πρωτ. 29088/18/1/2022 έγγραφο της, στην ανάδοχο εταιρεία η οποία ανέλαβε την εκτέλεση του έργου. Επιπλέον, το θέμα παρακολουθεί προσωπικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και ο και ο Υπεύθυνος παρακολούθησης του έργου, ώστε η αποκατάσταση να υλοποιηθεί σύμφωνα με τον τρόπο που υποδείχτηκε ύστερα από επιτόπια αυτοψία της Υπηρεσίας του Δήμου.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Επανασύνδεση ρεύματος
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους δημότες με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, ότι υπάρχει η δυνατότητα επανασύνδεσης τους στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τη δημοσίευση της αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150 (ΦΕΚ6302/Β/29-12-2021) Υπουργικής Απόφασης.
Για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι, θα πρέπει:
• Να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και τις 31/12/2021.
• Να έχουν αποσυνδεθεί ή να αποσυνδεθούν από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και τις 15/2/2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3 της ανωτέρω ΚΥΑ.
• Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.
• Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται στην ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/14-7-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’3088/24-07-2020)
Οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας υποβάλλουν αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του N. 1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία.
Κατόπιν αυτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την ειδική αίτηση για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στην Διεύθυνση Πρόνοιας (Αγίων Αποστόλων 43, Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα) μαζί με τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου (πληροφορίες Κα. Πάκου Χριστίνα, τηλ : 2665021003, από Δευτέρα έως Παρασκευή).

Δήμος Ζηρού: τέλος η ενημέρωση για θέματα ασφάλισης από ανταποκριτές ΟΓΑ – e-ΕΦΚΑ
Με την αριθ. 35017/27-01-2022 Απόφαση του Διοικητή του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), παύει από 31 Ιανουαρίου 2022 η άσκηση των αρμοδιοτήτων των ανταποκριτών ΟΓΑ – e-ΕΦΚΑ του Δήμου Ζηρού, για θέματα ασφάλισης, συνταξιοδότησης και παροχών των ασφαλισμένων του τέως ΟΓΑ. Η κατάργηση των κατά τόπους ανταποκριτών, οφείλεται στην έναρξη λειτουργίας της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Πρέβεζας στην οποία οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι θα απευθύνονται στο εξής, και συγκεκριμένα :
Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ )
Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Πρέβεζας
Σελεύκειας 9
481 00 ΠΡΕΒΕΖΑ
Τηλέφωνο : 2682047109
Fαχ : 2682028359
Email : td.prev@efka.gov.gr
Τμήμα Συντάξεων : 2682047129 – 2682047131
Τμήμα Ασφάλισης : 2682047110 – 2682047111
Τμήμα Παροχών : 2682047132
Ως Δημοτική Αρχή ευχαριστούμε όλους τους Ανταποκριτές ΟΓΑ – e-ΕΦΚΑ του Δήμου Ζηρού, οι οποίοι επί σειρά ετών συνέβαλαν τα μέγιστα στην άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του πρώην ΟΓΑ.

Μερόπη Τζούφη: «Να μπει τέλος στην κυβερνητική αδιαφορία για τους κτηνοτρόφους»
«Να σταματήσει η επιδεικτική αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση προς τον κτηνοτροφικό κλάδο» ζητούν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ αυτών και η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.
Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, έπειτα από πρωτοβουλία της αναπλ. τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου, τονίζουν πως η αιγοπροβατοτροφία, η βοοτροφία, η χοιροτροφία και η πτηνοτροφία έχουν μείνει αβοήθητες στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας, της κλιματικής κρίσης και της ακρίβειας.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για αδράνεια και αδιαφορία, καθώς δεν προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Επιπλέον, τονίζουν πως η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους τους δανειολήπτες της πρώην Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) από τα ξένα επενδυτικά ταμεία (funds), τα οποία ήδη προχωρούν σε κατασχέσεις επιδοτήσεων και περιουσιακών στοιχείων.
Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν άμεσες ενέργειες για την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων «δίχως υπεκφυγές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις».

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τον Αναπτυξιακό νόμο
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Αναπτυξιακός νόμος Ελλάδα Ισχυρή Ελλάδα. Υπέρ της αρχής του νέου αναπτυξιακού νόμου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ ενώ το καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Κλείνοντας την συζήτηση, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, υπογράμμισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος του κράτους, θα αποτελέσει τη βάση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας, για πολλά χρόνια. «Αν στην πορεία της εφαρμογής του νόμου διαπιστώσουμε ότι κάποιες διατάξεις φέρνουν πράγματι εμπόδια, θα τις διορθώσουμε, λαμβάνοντας υπόψη κάποιες καλόπιστες παρατηρήσεις που έγιναν», διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για ιδιωτικές επενδύσεις, Νίκος Παπαθανάσης, κατέθεσε σειρά νομοθετικών βελτιώσεων στο νομοσχέδιο.
Στις νέες βελτιωτικές ρυθμίσεις προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι:
– Στο καθεστώς της αγροτοδιατροφής μέχρι 200.000 ευρώ μπορούν να συμμετέχουν και ατομικές αγροτικές επιχειρήσεις.
– Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της Θράκης με πριμοδότηση στη βαθμολογία των επενδυτικών σχεδίων.
– Προβλέπεται μερική επιχορήγηση για μικρές επιχειρήσεις και στις απολιγνιτοποιημένες περιοχές.
– Εντάσσονται στα επενδυτικά σχέδια και τα μη κύρια καταλύματα για τον εκσυγχρονισμό τους καθώς και τα ξενοδοχεία ενός και δύο αστέρων.

Επιδότηση για αγορά ηλεκτρικών συσκευών 2022
Σχετικά με το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός προ ημερών, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος μιλώντας στην τηλεόραση, ανέφερε τα εξής:
Το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών (επιδότηση για αγορά νέων ηλεκτρικών συσκευών, αντικαθιστώντας τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές) θα ξεκινήσει άμεσα το πρώτο εξάμηνο του 2022
Τις επόμενες μέρες θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος.
Όλοι οι Έλληνες θα είναι δικαιούχοι αλλά με προτεραιοποίηση και κάποιοι θα λάβουν την επιδότηση πρώτοι και κάποιοι αργότερα και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών.
Ως προς τις ενεργοβόρες συσκευές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν μέσω της επιδότησης, έμφαση θα δοθεί στα κλιματιστικά, τα ψυγεία και τους ψυγειοκαταψύκτες, καθόσον οι συσκευές αυτές δημιουργούν τα μεγαλύτερα φορτία κατανάλωσης και ασκούν πίεση στο ηλεκτρικό σύστημα. Τα ψυγεία λειτουργούν σε μόνιμη βάση, ενώ τα κλιματιστικά ανάβουν ταυτόχρονα σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.
Στόχος είναι μέσα από την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών με καινούριες, να μειωθεί το κόστος ρεύματος για τα νοικοκυριά και να υπάρξει ταυτόχρονα σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος από την εξοικονόμηση ενέργειας.