Κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Στις κινητοποιήσεις των ομοσπονδιών του χώρου της Υγείας ( ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε πως συμμετέχει το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας.

«Σχεδόν ένας χρόνος πανδημίας, σχεδόν ένας χρόνος τα Νοσοκομεία και οι δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε κατάσταση εξαίρεσης, με τους εργαζόμενους να δίνουν σκληρά την μάχη και να θρηνούν και δικούς τους νεκρούς, μαζί με τις χιλιάδες των συμπολιτών μας , σχεδόν ένας χρόνος και η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αρνείται να ακούσει, αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ, αρνείται να αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία, αρνείται να αυξήσει τους προϋπολογισμούς λειτουργίας, αρνείται να κάνει μόνιμες και μαζικές προσλήψεις, αρνείται να ενισχύσει την Πρωτοβάθμια Υγεία, αρνείται να κάνει επιδημιολογική πολιτική και σχέδιο, αρνείται να δει την πραγματικότητα. Δεν έχει κάνει ούτε ένα λεπτό διάλλειμα από την εφαρμογή της νεοφιλελευθερης πολιτικής της συνολικά αλλά και στον χώρο της δημόσιας Υγείας. (…)

Το τελευταίο επεισόδιο έχει να κάνει με το «εμβολιαστικό σχέδιο». Δηλώσεις επί δηλώσεων και στην πράξη αυτό που συμβαίνει είναι η μετατροπή των Νοσοκομείων και σε εμβολιαστικά κέντρα αφού η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει αφεθεί στην μοίρα της: χωρίς προσωπικό, χωρίς κονδύλια, χωρίς υποδομές, χωρίς κανένα σχέδιο. (…) Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, που χρόνια πολλά έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ και τις δομές του στην σημερινή κατάσταση, απέναντι σε αυτή την στάση της κυβέρνησης, εμείς οι εργαζόμενοι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον λαό, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των ομοσπονδιών του χώρου της Υγείας ( ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ) και προκηρύσσουμε:
1.Την Πέμπτη 28/1/2021, δίωρη στάση εργασίας 10:00 με 12:00 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου στις 10 το πρωί.
2.Την Τετάρτη 3/2/2021, δίωρη στάση εργασίας 10:00 με 12:00 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πολύπαθο Κέντρο Υγείας στο Βουργαρέλι στις 10:30 το πρωί