Κλειστή παιδική χαρά

Γίνεται γνωστό προς του δημότες της Άρτας ότι η παιδική χαρά στην οδό
Ανδρομάχου και Δωδώνης, από σήμερα Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 και
για ένα μήνα θα είναι κλειστή, λόγω εργασιών που θα εκτελέσει η Τεχνική
Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων, με σκοπό την αναβάθμιση και την ασφαλή
λειτουργία της.

Ιατρική ενημέρωση πολιτών Δήμου Νικολάου Σκουφά
Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί στην αίθουσα ΚΑΠΗ στο Πέτα, επισκέπτριες υγείας του Τ.Ο.Μ.Υ Άρτας, θα ενημερώσουν το κοινό για την πρόληψη και τον τρόπο αντιμετώπισης του Έρπη Ζωστήρα.
Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία του Δήμου Νικολάου Σκουφά ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για θέματα ιατρικού περιεχομένου που αφορούν στην υγεία τους.

Στις Τοπικές Κοινότητες Γραμμενίτσας και Βλαχέρνας
Άρχισε η κατασκευή του έργου Ύδρευσης Υψηλής Ζώνης προϋπολογισμού 620.000 ευρώ
Ξεκίνησε να κατασκευάζεται από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Άρτας, το έργο ύδρευσης υψηλής ζώνης για τις Τοπικές Κοινότητες Γραμμενίτσας και Βλαχέρνας προϋπολογισμού 620.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τους δημότες της Γραμμενίτσας και της Βλαχέρνας, με παρεμβάσεις που ενισχύουν και αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες και προσφέρουν μια καλύτερη παροχή πόσιμου νερού.

«Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΑ προσφέρουμε έργα ουσίας στους συμπολίτες μας. Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για τους δημότες όλης της Άρτας. Το έργο ύδρευσης Υψηλής Ζώνης για τις Τοπικές Κοινότητες Γραμμενίτσας και Βλαχέρνας που αρχίζουμε να κατασκευάζουμε στοχεύει στην απρόσκοπτη και καλύτερη παροχή πόσιμο νερού προς τους πολίτες » αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ και Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Τελετή στη μνήμη των «Έξι Παλληκαριών, πεσόντων στον Λόφο Δουρούτη»
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διοργανώνει Τελετή στη μνήμη των «Έξι Παλληκαριών, πεσόντων στον Λόφο Δουρούτη», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12.15΄,
στον Λόφο Δουρούτη, στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, (μετά το Κέντρο Πολιτισμού Μονής Περιστεράς, πλησίον της Μονής Αγ. Παρασκευής).
Ομιλητής θα είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Τριαντάφυλλος Α.Δ. Αλμπάνης
με θέμα: «…πεθαίνοντας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων».
Στις 11.45΄, το πανεπιστημιακό λεωφορείο θα αναχωρήσει από την είσοδο του Μεταβατικού Κτηρίου για τον Λόφο Δουρούτη.

Περιοδική Έκθεση Φωτογραφίας – Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
To καλλιτεχνικό εργαστήρι «Αβγό» της Στέλλας Λένη, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12.00, θα εγκαινιάσει στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας την περιοδική έκθεση φωτογραφίας «5+1 κλικ».
Η έκθεση αποτελείται από 80 έργα της ομάδας φωτογραφίας του καλλιτεχνικού εργαστηρίου, με τα οποία ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος μαθημάτων των σπουδαστών, υπό τη διαρκή καθοδήγηση του δάσκαλου φωτογραφίας Πολυδεύκη Ασωνίτη. Η έκθεση χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν έργα ομαδικής προσέγγισης και προσωπικά έργα των σπουδαστών αντίστοιχα.

Συμμετέχουν: Φώτης Ζάγκας, Γιώργος Λαχανίδης, Sharon Nichols, Αφροδίτη Σπυρίδωνος, Ελένη Γρηγορία Χριστοδουλίδη. Διάρκεια έκθεσης: 2 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2020. Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.
Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας : Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8.30-15.30 / Τρίτη: κλειστό

Από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Τελετή Αποκαλυπτηρίων της Προτομής Ξενοφώντος Κοντιάδη
Στο πλαίσιο του εορτασμού της 107ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί Τελετή Αποκαλυπτηρίων της Προτομής Ξενοφώντος Κοντιάδη στο Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 14.00.
Η τελετή περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Α.Δ. Αλμπάνη και τον Αντιπρύτανη Καθηγητή κ. Μηνά Η. Πασχόπουλο καθώς και ξενάγηση από τον πρ. Καθηγητή Ιστορίας της Ιατρικής κ. Στέφανο Γερουλάνο. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής Ξενοφώντος Κοντιάδη θα τελέσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την φύτευση του Πλατάνου του Ιπποκράτη, έξω από το Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής.
Τέλος, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το Εργαστήριο Ερευνών Νεοελληνικής Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, όπου θα ξεναγηθεί από τον Διευθυντή του Εργαστηρίου, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Θ. Πέτσιο.

Επιστημονική Ημερίδα του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Τι είναι η Κυκλική Οικονομία;
Ημερίδα με θέμα την Κυκλική Οικονομία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:00 π.μ. στο αμφιθέατρο του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πανεπιστημιούπολη Πρέβεζας.
Ομιλητές:
-Γαλανού Αικατερίνη, Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
-Κόλιας Γεώργιος, Επιστημονικός Συνεργάτης του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
-Σταύρου Ανθούλα, Υποψήφια Διδάκτορας του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Την ανακοίνωση υπογράφει ο Πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χαρίλαος Ναξάκης Καθηγητής

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων 
Με αφορμή την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου, ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας–Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) του Δήμου, το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, η 5η και 6η Τοπική Ομάδα Υγείας Ιωαννίνων (Τ.ΟΜ.Υ) , σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και τον Αρισταίο Μελισσοκομικό Σύλλογο Ιωαννίνων, οργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και την επίδραση της χρήσης αυτών στην υγεία.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 10:30, στο Δημαρχιακό Κτίριο Κατσικά και την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, ώρα 10:30 στο 1ο ΚΑΠΗ Ιωαννίνων (όπισθεν Στρατολογίας).

Περιλαμβάνουν ομιλίες από γεωπόνους και από τον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων «Αρισταίος» σχετικά με την ορθολογική χρήση και αποθήκευση των γεωργικών φαρμάκων και τους κανόνες που διέπουν την εφαρμογή τους, όπως επίσης και ομιλίες από ιατρικό προσωπικό σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία και τα μέτρα πρόληψης και φροντίδας όσων, άμεσα ή έμμεσα, εκτίθενται στα φυτοφάρμακα.
Για όσους ενδιαφέρονται, θα υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας προληπτικού αντιτετανικού εμβολιασμού (απαραίτητη η γνώση του ΑΜΚΑ).
Όλοι όσοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ευελπιστούν ότι η ανταπόκριση των πολιτών θα είναι σημαντική και ότι θα γίνει ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.