Κοινή Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Αρτας, Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών , ΝΤ Άρτας ΑΔΕΔΥ

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν η ΕΛΜΕ Αρτας, ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών , τι ΝΤ Άρτας ΑΔΕΔΥ για την πανεκπαιδευτική απεργία την Δευτέρα 11/10/2021 και για την απεργία -αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας που προκήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ την Δευτέρα 4/10/2021 στις 10 το πρωί στην πλατεία Κιλκίς.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων σημειώνονται τα εξής:
«Απαιτούμε:
– Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.
– Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).
– Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.
– Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.
– Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

Καλούμε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα να συσπειρωθεί στον αγώνα μας! Καλούμε την μαθητική κοινότητα και τους γονείς των μαθητών μας να συμπορευτούμε! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να μας στηρίξουν έμπρακτα!»
Την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, η ΕΛΜΕ Άρτας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας, το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ, καλούμε σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κιλκίς.
Συνεχίζουμε ενωμένοι – Είμαστε πολλοί –Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας – Θα νικήσουμε!»