Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι στις 12/10/2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00π.μ. – 13.30μ.μ έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άρτας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου (Σκουφά 91-93) στην Άρτα την Τρίτη 12/10/2021 και ώρα 09.00π.μ. – 13.30 μ.μ.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα:
•Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή και ως πολίτης ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού.
•Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.
•Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.
•Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Κώστας Μπάρκας: απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των πληγέντων από τον σεισμό στην περιοχή Φαναρίου
Αναφορά για την απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ των πληγέντων από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020, που έπληξε με σφοδρότητα την ευρύτερη περιοχή του Φαναρίου, κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας Αναφοράς:
Καταθέτουμε προς τον Υπουργό Οικονομικών την με Αριθμό Πρωτοκόλλου 10764/08-10-2021 Επιστολή, που απέστειλε ο Δήμος Πάργας, με την οποία αιτείται την απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που καταστράφηκαν, ή υπέστησαν σοβαρές βλάβες κατά τον σεισμό που έπληξε τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή στις 21 Μαρτίου 2020. Επισυνάπτεται η Επιστολή του Δήμου Πάργας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Εκδήλωση της ΑΡΠΗ στα Γιάννενα
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ και ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, διοργανώνουν Εκδήλωση–Συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Πέμπτη 14 Οκτώβρη 2021 στις 7:30μ.μ. με θέμα:
-ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Ομιλητής: Πάνος Παπανικολάου, Ιατρός, Νευροχειρούργος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Περιστερίου,
Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
Όπως σημειώνεται και στο σχετικό κάλεσμα, «Οργανώνουμε τον ενωτικό αγώνα της αντίστασης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας στα χέρια των εργαζομένων»