Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από την τοπική Ν.Δ.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκλογικής Περιφέρειας της Νέας Δημοκρατίας Άρτας (ΔΕΕΠ) και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ) πραγματοποιούν εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 20:00 στο Κέντρο « Πολυχώρος Πολιτεία» με επίσημη προσκεκλημένη την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη.
Πριν την εκδήλωση η Υφυπουργός θα επισκεφτεί τα Γραφεία της Παράταξης και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και των ΔΗΜΤΟ Ν. Άρτας.

Εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης στο 1ο Γυμνάσιο Άρτας
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας μετά από αίτημα υλοποίησε στο 1ο Γυμνάσιο Άρτας στην Β΄ Τάξη (Β΄2, Β΄3) παρέμβαση με θέμα: «Επιρροές για τη σεξουαλικότητα», στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.
Στόχοι του προγράμματος ήταν:
1. Η αναγνώριση της προέλευσης και επαναπροσδιορισμός των προσωπικών αξιών, στάσεων και πεποιθήσεων των μαθητών σχετικά με τον έρωτα και την σεξουαλικότητα.
2. Συνειδητοποίηση των στάσεων των παιδιών απέναντι στη διαφορετικότητα, στη σύγκρουση αξιών και στην πίεση της ομάδας για συμβιβασμό.
Χρησιμοποιώντας τεχνικές βιωματικής μάθησης προσπαθήσαμε με τα παιδιά να αναδείξουμε ότι σε κάθε κοινωνία υπάρχουν συστήματα που προσδιορίζουν τις αξίες και επηρεάζουν την στάση και την άποψη του κάθε ατόμου για όλα τα σημαντικά πράγματα της ζωής του. Τα παιδιά δέχονται πληθώρα μηνυμάτων που κατηγοριοποιούνται σε: πρέπει -δεν πρέπει, επιτρέπεται- δεν επιτρέπεται. Τα μηνύματα αυτά είναι πολλές φορές αντιφατικά και ασαφή με αποτέλεσμα οι νέοι να βιώνουν έντονες εσωτερικές συγκρούσεις.
Ευχαριστούμε τα παιδιά που συμμετείχαν με προθυμία σε όλες τις δραστηριότητες και τον πλούσιο προβληματισμό τους στη συζήτηση.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Δ/ντρια του σχολείου κα Γάτα και την Εκπαιδευτικό κα Καλαβρουζιώτου Μαρίνα για την πρόσκληση συνεργασίας.
Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η κα Κομηλάγιου Θεοδοσία/ Κοινωνιολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης» σημειώνεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο επιστημονικός υπεύθυνος ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ.

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή η υποστελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με αφορμή αποφάσεις, όπως η τελευταία του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, για τη μετακίνηση ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής από το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, που θέτουν σε κίνδυνο την παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών υγείας, κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Και μπορεί η απόφαση μετακίνησης να ανακλήθηκε, όμως το πρόβλημα με τη στελέχωση της Χειρουργικής και όχι μόνο κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας παραμένει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού δεν έχει πολιτική βούληση ενίσχυσης αλλά ιδιωτικοποίησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, άφησε την ευκαιρία της πανδημίας, ώστε να ενισχυθεί το ΕΣΥ να πάει χαμένη και δεν δρομολόγησε μια σοβαρή επένδυση σε υποδομές και σε προσωπικό στις δημόσιες δομές υγείας. Η εικόνα αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών υγείας και επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, είναι αδιαμφισβήτητη, όπως αποδεικνύεται δυστυχώς και στην περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, που ακόμη στέκεται όρθιο αποκλειστικά και μόνο χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων του.
Ο κ. Μπάρκας ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό πρώτον ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε αφενός να αποτραπεί το ουσιαστικό κλείσιμο της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, αφετέρου να ενισχυθεί με ιατρικό καταρχήν προσωπικό.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Ξεπέρασαν το 1 δις ευρώ οι επενδύσεις στον Πρωτογενή Τομέα
Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για τα Υποέργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιούνται από τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στο Υποέργο «Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών» υποβλήθηκαν 69 προτάσεις συνολικού ύψους επένδυσης €46.840.700, ενώ στο Υποέργο «Γενετική Βελτίωση Ζώων» υποβλήθηκαν 21 προτάσεις συνολικού ύψους επένδυσης €21.197.753, υπερκαλύπτοντας τον προϋπολογισμό της Δημόσιας Δαπάνης.
Αντίστοιχα στο Υποέργο «Ενίσχυση Υδατοκαλλιεργειών» υποβλήθηκαν 19 προτάσεις συνολικού ύψους επένδυσης €29.949.143.
Από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα χρηματοδοτηθούν περισσότερα από 520 έργα με συνολικό προϋπολογισμό μεγαλύτερο του 1 δις ευρώ, με φορείς, κυρίως συλλογικά σχήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα επενδύσουν στην καινοτομία και στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενή τομέα, συμβάλλοντας στην βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας.

Νέο αίτημα στο ΜΑΞΙΜΟΥ από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ
Nέα επιστολή – αίτημα προς τον Υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο, έστειλε ο πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ), με την οποία ζητάει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ή με τον ίδιο, προκειμένου να εκθέσει αναλυτικά τις προτάσεις του για το ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, στους οποίους έως τώρα και παρά τις διαχρονικές πολιτικές υποσχέσεις δεν έχει παρασχεθεί νομοθετική προστασία.
Στην εν λόγω επιστολή, όπως αναφέρει ο ΣΥΔΑΝΕΦ, παρατίθενται επιχειρήματα νομικά, οικονομικά, κοινωνιολογικά και πολιτικά. Παράλληλα, αναφέρεται πως ενώ στα χέρια των αρμοδίων υπάρχουν πάνω από μια προτάσεις πολιτικής επίλυσης του ζητήματος (υπενθυμίζεται συνάντηση ΣΥΔΑΝΕΦ με τους κ.κ. Γεραπετρίτη και Μπούγα στις 3 Οκτωβρίου), συμπεριλαμβανομένου του γνωστού πάγιου αιτητικού της δικαστικής διεκδίκησης καταναλωτικών φορέων και χιλιάδων μελών ΣΥΔΑΝΕΦ που παραμένει ενεργό (εκκρεμούν άλλες τρεις εκδικάσεις στον Άρειο Πάγο επί συλλογικών αγωγών -ν.2251/94- με υπό κρίση όρους συναλλαγών και συνθήκες διαφορετικές), απουσιάζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία από τους αρμόδιους Υπουργούς ή το Μαξίμου.
Τέλος, ο ΣΥΔΑΝΕΦ τονίζει στον κ. Μπρατάκο πως οι εκλογές είναι κοντά, με χιλιάδες κόσμο να ευελπιστεί σε νομοθετική ρύθμιση άμεσα και όχι σε άλλο ένα ευχολόγιο για την επόμενη κυβέρνηση.
«Οι καιροί ου μενετοί» καταλήγουν.

Stand για τα κατοικίδια απέναντι από το ΚΕΠ
Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα πολλών συμπολιτών μας για την ασφαλή παραμονή του κατοικίδιου τους κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους με τις υπηρεσίες του Δήμου, τοποθετήθηκε από το αρμόδιο γραφείο της διαχείρισης των ζώων το πρώτο stand στον πεζόδρομο πίσω από το Δημαρχείο (απέναντι από τα ΚΕΠ).
Από τον Δήμο έχει προβλεφθεί να τοποθετηθούν ανάλογα stand σε άλλα τρία σημεία όπου είναι συχνές οι συναλλαγές των πολιτών με τράπεζες και άλλες υπηρεσίες.
“Είναι μια κατασκευή που διευκολύνει τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να κάνουν τις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες του Δήμου και όχι μόνο, παράλληλα με τη βόλτα του ζώου τους” δήλωσε ο αντιδήμαρχος για τη διαχείριση του κυνοκομείου κ. Νίκος Τσόλης, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Ιωαννιτών είναι φιλικός με τα ζώα και το έχει αποδείξει με πολλές δράσεις.
Προανήγγειλε ότι τον ερχόμενο μήνα θα συνεχιστούν οι επισκέψεις των κτηνιάτρων του Δήμου που είχαν ξεκινήσει πέρυσι σε Δημοτικά σχολεία της πόλης ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους μαθητές να μάθουν για την ευζωία και την σωστή συμπεριφορά προς τα αδέσποτα ζώα .