Κουτσούμπας στις προγραμματικές δηλώσεις: «Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης»

«Όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε το ΚΚΕ στην προεκλογική περίοδο είναι μπροστά μας», είπε αρχικά στην ομιλία του στη Βουλή ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Στη νέα κυβερνητική της θητεία η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει να τρέξει ακόμα πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα. Έχει όλο το πακέτο και το αντιλαϊκό πρόγραμμα, αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους, στις κατάλληλες θέσεις για να εκτελέσουν τις νέες ειδικές αποστολές σε βάρος του ελληνικού λαού», ανέφερε ακόμη ο κ. Κουτσούμπας.
Για τους μπλε φακέλους της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά ότι είναι «καλαίσθητοι εξωτερικά, τρομακτικοί στο περιεχόμενο» και πρόσθεσε πως «μόνο ως έκθεση ιδεών ακούγονται σε σοβαρά και υπεύθυνα αυτιά όσα λέτε για δήθεν καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία και ζωή».
«Τα ίδια λέγατε και πριν από περίπου 4 χρόνια», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ και συνέχισε: «Σε κάθε περίπτωση κρατήσατε σταθερό τον προσανατολισμό σας, που είναι υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων. Αρκετοί εργαζόμενοι σας έδωσαν τράτο, δείχνοντάς σας ανοχή με την ψήφο τους, μέχρι να δουν πού ακριβώς το πάτε».
«Η παντοδυναμία δεν κρίνεται από την κοινοβουλευτική δύναμη, αλλά από το αν υπάρχει δυνατό οργανωμένο λαϊκό κίνημα και δυνατό ΚΚΕ και στη χώρας μας υπάρχει, παρά τα βήματα που αναμφίβολα πρέπει να γίνουν», πρόσθεσε. «Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, και προανήγγειλε αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή. Ακόμη, σημείωσε ότι αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.