Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή της Παναγιώτας Π. Λάμπρη

Κυκλοφόρησε η νέα, έκτη κατά σειρά, ποιητική συλλογή της Παναγιώτας Π. Λάμπρη, με τον τίτλο «Ψηφῖδες» (αυτοέκδοση, Πάτρα 2021). Η συλλογή αυτή, η οποία αφιερώνεται «Στους αείμνηστους γονείς της, για τις ΑΔΙΚΙΕΣ που δια βίου υπέστησαν, και σ’ όλους τους ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ», κυκλοφορεί μόνο σε ηλεκτρονική μορφή και τη διαθέτει δωρεάν στο αναγνωστικό κοινό. Όποιος, λοιπόν, επιθυμεί να μελετήσει την ποιητική συλλογή «Ψηφῖδες» ή να τη χαρίσει σε φίλους του, μπορεί να το κάνει πατώντας την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://issuu.com/panagiotalampri/docs/ 

Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας σας ενημερώνει ότι το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων αρμοδιότητάς της διαμορφώνεται ως εξής:
Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας: 8:30 – 15:30, καθημερινά (εκτός Τρίτης)
Βυζαντινός ναός Παναγίας Παρηγορήτισσας – Γλυπτοθήκη: 8:30 – 15:30, καθημερινά (εκτός Τρίτης)
Κάστρο Άρτας: 8:00 – 15:00, καθημερινά
Αρχαιολογικός χώρος Δυτικής Νεκρόπολης Αμβρακίας: Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τους αρχαιοφύλακες του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας (τηλ. 26810 21191, 71700).
Το χειμερινό ωράριο θα ισχύσει έως τις 31 Μαρτίου 2022.
Για την ασφαλή προσέλευση και παραμονή στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν στον περιορισμό διασποράς του Covid-19, όπως ισχύουν κάθε φορά:τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας, επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού ή βεβαίωσης αρνητικού rapid test 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης έως 6 μηνών.
Χρήσιμα τηλέφωνα: Γραφεία Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας: 26810 24636
Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας: 26810 21191, 71700
Βυζαντινός ναός Παναγίας Παρηγορήτισσας: 26810 28692. Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας/Archaeological Museum of Arta. e-mail: efaart@culture.gr. http://efaart.gr

Ο ΣΕΒ διευρύνει τους δεσμούς του με την επιχειρηματικότητα της Ηπείρου
Στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειάς του για τη στήριξη του επιχειρείν στην περιφέρεια, η Διοίκηση και στελέχη του ΣΕΒ προγραμματίζουν να επισκεφθούν δυναμικές επιχειρήσεις της Ηπείρου, και να συναντηθούν με τις περιφερειακές αρχές, επιχειρηματικούς φορείς και τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τη Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Νοεμβρίου.
Αντικείμενο των επαφών είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις της Ηπείρου, με έμφαση στις υποδομές για την ανάπτυξη της μεταποίησης στην περιοχή, την έρευνα και καινοτομία, την πράσινη οικονομία, την πρόσβαση των τοπικών επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, την εξωστρέφεια, και την ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων.
Τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ θα επισκεφτεί εγκαταστάσεις μελών του ΣΕΒ στην περιοχή, ενώ θα οργανώσει συζήτηση με επιχειρηματίες τις Ηπείρου. Την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, τη Διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, και τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Επικεφαλής της αποστολής του ΣΕΒ θα είναι ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ καθώς και ο κ. Νίκος Χήτος, Πρόεδρος της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και μέλος του ΣΕΒ.

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας
Εξόρμηση την 21/11 στην Κόψη Ξηροβουνίου
Σε ένα άγνωστο για τους περισσότερους μονοπάτι που άνοιξε ο ΕΟΣ Άρτας είναι η επόμενή εξόρμηση. Μια κυκλική και ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή σε αλπικό τοπίο με υψομετρική ανάβαση 1150 μέτρα και μονοπάτι με έντονες εδαφικές κλίσεις, που ωστόσο σε αποζημιώνει με την πανοραμική θέα της κορυφής.
Με αφετηρία την Κιάφα Αμμοτόπου και κινούμενοι αρχικά σε δύσβατο μονοπάτι, θα συνεχίσουμε σε ρεματιά, η οποία έπειτα από επίπονη ανάβαση θα μας βγάλει αρκετά ψηλά σε παλιά στάνη• από εκεί ανεβαίνοντας για λίγο ακόμα θα οδηγηθούμε στην χαρακτηριστική κορυφή στο νότιο άκρο του Ξηροβουνίου.
Για την κατάβαση θα ακολουθήσουμε την εντυπωσιακή και νοτιοδυτική κόψη που θα μας βγάλει πάνω από το χωριό του Αμμοτόπου. και από εκεί ο δρόμος θα μας οδηγήσει στην Κιάφα, απ’ όπου και ξεκινήσαμε.
•Απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση

•Η εξόρμηση θα γίνει με Ι.Χ.
Βαθμός Δυσκολίας: 3
Ώρες πορείας: περίπου 8 με 9
Αρχηγός: Μαρία Κίτσιου (6971935482)
Αναχώρηση: Κυριακή 7:30 από πλατεία Ζέρβα.
Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID-19 όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα

Δήμος Ιωαννιτών: Ημέρες υιοθεσίας ζώων από το κυνοκομείο 
Κάθε Δευτέρα , Τετάρτη και Παρασκευή από τις έντεκα το πρωί έως στις δύο το μεσημέρι για το κυνοκομείο του Δήμου Ιωαννιτών είναι μέρες χαράς και γιορτής γιατί αυτές τις μέρες γίνονται υιοθεσίες αδέσποτων ζώων.
Όπως επισημαίνει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την διαχείριση του κυνοκομείου Νίκος Τσόλης, υπάρχουν πολλά ζώα που περιμένουν στα κλουβιά για να γνωρίσουν το χάδι , το παιχνίδι και την φροντίδα ενός φιλόξενου σπιτιού.
Η αγάπη και η αφοσίωση που προσφέρουν τα κατοικίδια στους ιδιοκτήτες τους είναι πολύ σημαντική . Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η παρουσία ενός κατοικίδιου καταπολεμά το άγχος και η ανιδιοτελής αγάπη του συμβάλλει στην αντιμετώπιση του συναισθήματος της μοναξιάς και της κατάθλιψης.
Όπως τόνισε ο κ. Τσόλης , τα διαθέσιμα προς υιοθεσία ζώα, είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, τσιπαρισμένα και στειρωμένα , ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, τους φιλοζωικούς συλλόγους και τους φιλόζωους για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε ο Δήμος Ιωαννιτών να είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα στο θέμα των υιοθεσιών .
Τηλ επικοινωνίας 2651361165 και 2651361380

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας για την εξελισσόμενη τραγωδία στα σχολεία
«Σε μια περίοδο όπου η πανδημία καλπάζει με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά κι ενώ τα σχολεία μετατρέπονται σε επικίνδυνες εστίες μετάδοσης του ιού, η Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα και τις ευθύνες της» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζονται και τα εξής: « οι έλεγχοι στα σχολεία είναι ανεπαρκείς έως ανύπαρκτοι κι αυτό το αποδεικνύουν τα χιλιάδες κρούσματα καθημερινά μαθητών και εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Ήπειρο, στις 5 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 34 κρούσματα στο μαθητικό πληθυσμό, ενώ στις 9 Νοεμβρίου αυξήθηκαν στα 88 (+159%), σε τέσσερις μόνο ημέρες.

Είχαμε, εγκαίρως, επισημάνει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας αυξημένες προσλήψεις εκπαιδευτικών, μείωση τμημάτων και διενέργεια συνεχών ελέγχων στα σχολεία. Δυστυχώς, η κυβέρνηση έπραξε το ακριβώς αντίθετο: λιγοστές προσλήψεις, αύξηση του αριθμού των μαθητών, ανύπαρκτοι έλεγχοι.
Ως εκ τούτου, έχουμε μια κυβέρνηση που αδυνατεί να πάρει μέτρα και εναποθέτει τις ευθύνες στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, ώστε να εμφανισθεί η ίδια στα μάτια της κοινής γνώμης ως άμοιρη ευθυνών. Φυσικά, το πρόγραμμα του εμβολιασμού πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί, αλλά αποτελεί μνημείο πολιτικής υποκρισίας η κυβέρνηση να αρνείται να δει την εφιαλτική πραγματικότητα και «να κουνάει το δάχτυλο» στους πολίτες, λοιδορώντας και εκφοβίζοντάς τους»

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Κατέστρεψαν το «αθλητικό τραπέζι» στην Κιάφα 
Άγνωστοι κατά την διάρκεια της νύχτας κατέστρεψαν το «τραπέζι» πολλαπλών αθλητικών δραστηριοτήτων που είχε τοποθετήσει ο Δήμος στο αθλητικό κέντρο της Κιάφας.
Ο Δήμος εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την ενέργεια αγνώστων που έχει ως αποτέλεσμα να στερήσει από μικρούς και μεγάλους ένα όμορφο χώρο άθλησης και παιχνιδιού.
Αδυνατεί να κατανοήσει την πράξη αυτή όπως και πολλούς άλλους βανδαλισμούς που σημειώνονται σε πάρκα και παιδικές χαρές.
Ο Δήμος επισημαίνει την ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης των δημόσιων χώρων ειδικά τις νυχτερινές ώρες.
Παράλληλα απευθύνεται για μία ακόμη φορά στους πολίτες απευθύνοντας έκκληση για προστασία των δημόσιων χώρων, όπως και όλων των υπαίθριων αθλητικών χώρων που δημιουργήθηκαν με κόπο και με χρήματα των πολιτών τους τελευταίους μήνες.
Ο σεβασμός σε ότι μας περιβάλλει είναι στοιχείο πολιτισμού.