Κόβουν την πίτα τους

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» διοργανώνει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20,30 τον ετήσιο χορό του (και κοπή Βασιλόπιτας) στην ταβέρνα «ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ» στην γέφυρα
Άρτας.
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 12 ευ ρω
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται
1.ΦΑΓΗΤΟ: Ποικιλία κρεατικών, σαλάτα, φέτα, τζατζίκι, για τέσσερα άτομα
2.ΠΟΤΑ: χύμα κρασί (λευκό – ροζέ- κόκκινο) μπύρα ΑΛΦΑ, αναψυκτικά νερά (ελεύθερη κατανάλωση σε όλα)
3.ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Με τον Κώστα Στρεβινιώτη στο μπουζούκι, Βασίλη Γεραγόρη στο κλαρίνο και άλλους εξαίρετους μουσικούς.
Προσκλήσεις διατίθενται στα Γραφεία του Συλλόγου, Πριοβόλου 11, Άρτα και από τα μελή του Δ. Σ. του
Σας περιμένουμε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Συνεδρίαση της Γραμματείας του Τομέα Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής
Θα συμμετάσχει και ο Άλκης Παπαχριστάκης 


Συνεδρίαση της Γραμματείας του Τομέα Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής, θα πραγματοποιηθεί την 22/01/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στην αίθουσα 4Γ, στον 4ο Όροφο, Χαριλάου Τρικούπη 50.
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
I. Κατανομή Αρμοδιοτήτων
1.Αγωνιστικός Αθλητισμός
1α. Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
1β. Παραολυμπιακή Επιτροπή
1γ. Special Olympics
1δ. Αθλητικές Ομοσπονδίες
2.Μαζικός Αθλητισμός
2α. Σχολικός – Πανεπιστημιακός Αθλητισμός
2β. Περιφέρειες – Δήμοι
II.Τρέχον Αθλητικό Νομοσχέδιο
III. Θέσεις για τη Συνδιάσκεψη του Μαρτίου
IV.Σχέση Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τον Τομέα Αθλητισμού
V.Διαδικασία επικοινωνίας του Τομέα Αθλητισμού με τον Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής
Στη Συνεδρίαση έχει κληθεί και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Άλκης Παπαχριστάκης.

“Οι φίλοι του βιβλίου” ‘ Άρτας
Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 8 το βράδυ θα γίνει η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου μας, στο χώρο της μπυραρίας Foggs που βρίσκεται στην οδό Καραπάνου. Θα μας συντροφεύσει μουσικά το συγκρότημα “40 steps under”. Σας περιμένουμε!

Επίκειται συνάντηση στο Υπ. Υποδομών για την έργο Ιωάννινα – Κακαβιά
Με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επικοινώνησε ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων. Καραμανλή και τον ενημέρωσε για τον προγραμματισμό συνάντησης την προσεχή εβδομάδα του Υπουργού με τον ίδιο και τους δημάρχους με θέμα συζήτησης την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά.
Η επικοινωνία ήταν αποτέλεσμα εγγράφου αιτήματος του Περιφερειάρχη την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου προς τον Υπουργό για άμεση συνάντηση για τους διευρωπαϊκούς άξονες και σημερινή κοινή επιστολή του Περιφερειάρχη και των δημάρχων Ζίτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου και Κόνιτσας- μετά από συνάντηση που είχαν για το ίδιο θέμα- με αποδέκτες τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Υποδομών και Ανάπτυξης.
Η ακριβής ημερομηνία συνάντησης θα καθοριστεί μετά την επιστροφή του Υπουργού Υποδομών από το εξωτερικό.

Παράταση υποβολής αιτήσεων στον Αναπτυξιακό Nόμο
Λόγω πολύ αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, να δώσει παράταση στις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του Αναπτυξιακού Nόμου 4399/2016 μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020.

Στη Θεσσαλονίκη και στην Ηπειρωτική Εστία
ο «Κώστας Αναστασίου – της Μουσιωτίτσας των πυρών και των κυμάτων»
του Δημήτρη Βλαχοπάνου
Την Κυριακή 26 Ιαν. 11.30 π. μ.
Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Κώστας Αναστασίου – της Μουσιωτίτσας των πυρών και των κυμάτων» παρουσιάζει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 11.30 π. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεών της (Στρατηγού Καλλάρη 2 ) η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων (ΙΛΕΤ), ο Όμιλος Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου (ΟΜΟΚ) και οι εκδόσεις «Άπειρος Χώρα».
Το βιβλίο «Κώστας Αναστασίου – της Μουσιωτίτσας των πυρών και των κυμάτων» περιγράφει τη σφαγή της μαρτυρικής Μουσιωτίτσας Ιωαννίνων, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ήρωας, από τους στρατιώτες της 1ης μεραρχίας εντελβάις, την Κυριακή 25 Ιουλίου 1943.

Η Μουσιωτίτσα ήταν το πρώτο χωριό της Ηπείρου που δέχτηκε μια οργανωμένη εκκαθαριστική επιχείρηση της γερμανικής ναζιστικής μηχανής και γνώρισε την κτηνώδη «βία χωρίς όρια». Ο Κώστας Αναστασίου ήταν ο μόνος που επέζησε ανάμεσα στους 63 τους οποίους έστησαν και θέρισαν με το πολυβόλο οι Γερμανοί στην περιοχή του χωριού Σπιθάρι.
Στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνεται η ιστορία του εμφυλίου πολέμου (1946 – 49) στην Ελλάδα και η τραγωδία που έζησαν οι Έλληνες, ιδίως οι νέοι, μέσα σ’ ένα τοπίο αδελφικής βίας και αδελφικού σπαραγμού. Ο Κώστας Αναστασίου υπήρξε ένας απλός άνθρωπος της ελληνικής επαρχίας, που έλαβε μέρος στον εμφύλιο και βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με το θάνατο, αλλά χάρη σε κάποια περίεργη απόφαση της μοίρας του κατόρθωσε εντέλει να ζήσει και να διανύσει το δρόμο που του όρισε εκείνη. Στη συνέχεια ακολούθησε το δρόμο της ξενιτιάς και των ωκεανών, για να μπορέσει να επιβιώσει ο ίδιος και η οικογένειά του μέσα σε μια πατρίδα που έφερε βαθύ το τραύμα της ματωμένης δεκαετίας του 1940.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Εύη Κουτρουμπάκη, φιλόλογος, μεταφράστρια και κριτικός λογοτεχνίας, και ο Νίκος Ασλανίδης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και παραγωγός ντοκιμαντέρ. Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η Αθηνά Τοτοκώτση, Γενική Γραμματέας της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης.
Χορηγός της εκδήλωσης η Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης (ΗΕΘ) Αθηνά Μ. Τοτοκώτση στη μνήμη του ευεργέτη της ΗΕΘ Βασίλη Γκέλη.