Κόντρα και Ρήξη στο Δήμο Αρταίων

Αποχώρησε ο Χριστόφορος Σιαφάκας-ανοιχτή η κάθοδος στις Δημοτικές Εκλογές

Η ανεξαρτητοποίηση φέρνει αναταράξεις στην πλειοψηφία του Δημάρχου

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς απαντά ο Χρήστος Τσιρογιάννης

“Κρείττον του λαλείν το σιγάν” η παρατήρηση του πρώην Αντιδημάρχου

Μια σχεδόν προαναγγελθείσα αποχώρηση από την πλειοψηφούσα παράταξη στο Δήμο Αρταίων, του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, αυτή του πρώην Αντιδημάρχου Χριστόφορου Σιαφάκα, έφερε αναταράξεις και κόντρες, με τον Δήμαρχο να τοποθετείται με χαρακτηρισμούς που δεν ακούγονται εύκολα μεταξύ συνεργατών, ακόμη και πρώην, απέναντι στην ανεξαρτητοποίηση του Χρ. Σιαφάκα. Λέξεις όπως «Ανέντιμος, φυγόπονος και αλαζόνας» που χρησιμοποίησε στην ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων, ξεφεύγουν από τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης και μάλιστα όταν ο αποχωρών ήταν από τους στενούς και μόνιμους συνεργάτες της Δημοτικής Αρχής, ενώ ο πρώην Αντιδήμαρχος στην αποχώρησή του, δεν άφησε καμία αιχμή εναντίον του Δημάρχου.
Ήπια, αλλά με υπονοούμενα ήταν και η ανταπάντηση του Χριστόφορου Σιαφάκα, απέναντι στην οργισμένη αντίδραση του Δημάρχου Αρταίων.
“Κρείττον του λαλείν το σιγάν”, σημείωσε ο πρώην Αντιδήμαρχος, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα να επανέλθει, καθώς μετά από 7 χρόνια σε καίριες θέσεις στο Δημαρχείο, είναι σε θέση να γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα καθώς και καταστάσεις που οδήγησαν στη σημερινή εξέλιξη.

Η επιστολή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Στην επιστολή του ο πρώην Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας, αναφέρει τα εξής:
«Κύριε πρόεδρε,
Υπηρέτησα το Δήμο Αρταίων από διάφορες θέσεις, κάτι το οποίο ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Πιστεύω ότι με τη στάση μου, την εργατικότητά μου και την πορεία μου διαχρονικά τίμησα την επιλογή των συνδημοτών μου και με υπερηφάνεια λέω ότι από κάθε θέση που ανέλαβα, με συνέπεια υπηρέτησα το λαό της πόλης μας και τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν δίνοντας ολόψυχα τον καλύτερό μου εαυτό.
Σήμερα όμως δεν επιθυμώ να συνεχίσω. Η συμμετοχή μου στον συνδυασμό έχει νόημα όταν συνοδεύεται από ενθουσιασμό, ενδιαφέρον αγώνα, ομαδικότητα και κυρίως όταν σ΄αυτόν υπάρχει συνοχή και ισοτιμία.
Ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκα, διαχωρίζω όμως τη θέση μου και σας ανακοινώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τα την παράταξη «Αρτινών ΣυνΕργασία» του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη. Δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος με τον εν λόγω συνδυασμό στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, διότι επιθυμώ να είμαι ανεπηρέαστος στις όποιες αποφάσεις μου σε σχέση με αυτές.
Το ενδιαφέρον μου φυσικά για το Δήμο δεν σταματά και θα συνεχίσω να μάχομαι γι΄αυτόν με όλες μου τις δυνάμεις. Η ψήφος μου σε κάθε περίπτωση, από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, θα είναι προς το συμφέρον πάντα των δημοτών και του τόπου μας στο διάστημα αυτό.»
Μετά Τιμής,
Χριστόφορος Σιαφάκας»

Η ανάρτηση του Δημάρχου Αρταίων
Στη δική του ανάρτηση-απάντηση, στην ανεξαρτητοποίηση του πρώην Αντιδημάρχου, ο Χρήστος Τσιρογιάννης ανέφερε τα παρακάτω:
«Ανέντιμος, φυγόπονος και αλαζόνας. Λυπάμαι ειλικρινά που πρέπει να χρησιμοποιήσω αυτές τις λέξεις για τον Χριστόφορο Σιαφάκα, αλλά δυστυχώς δεν μας αφήνει κανένα άλλο περιθώριο με τις πράξεις του και τη συμπεριφορά του.
Την προσωπική και πολιτική του συμπεριφορά.
Όπως ξέρετε, πιστεύω βαθιά πως οι φιλοδοξίες και οι στόχοι του καθενός από εμάς, είναι απολύτως σεβαστοί. Όμως το πως πορεύεται κανείς με αυτές, δείχνουν και τον χαρακτήρα του.
Ο κ. Σιαφάκας ήταν ο πιο ευνοημένος δημοτικός σύμβουλος όλα αυτά τα χρόνια στην Παράταξή μας. Παρήγαγε έργο, όπως παράγουν όλοι οι Αντιδήμαρχοί μας.
Και όταν δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει ζήταγε και έπαιρνε πάντα πίστωση χρόνου και βοήθεια.
Έβαζα πλάτη στον κ. Σιαφάκα και δεν μετανιώνω γι’ αυτό. Γιατί στην «Αρτινών Συνεργασία» δεν υπάρχουν ψευτοεγωισμοί. Και όταν κάποιος από τους συμβούλους τα βρίσκει σκούρα, δουλειά του επικεφαλής είναι να τον στηρίξει, όχι να τον ρίξει στον λάκκο με τα φίδια.

Οπότε ναι, θα ξαναστήριζα τον κ. Σιαφάκα ως Αντιδήμαρχο, γιατί το κάθε έργο είναι έργο όλων μας στο Δημαρχείο.
Αυτό που με ενοχλεί σαν άνθρωπο, σαν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και σαν Δήμαρχο είναι με πόση έλλειψη συγκρότησης και αξιοπρέπειας κινήθηκε ο ίδιος το τελευταίο διάστημα. Τα γεγονότα είναι γνωστά και δεν αμφισβητούνται. Και τα γεγονότα μας κάνουν όλους να αναρωτιόμαστε: «Μα πως πέσαμε τόσο έξω;»
Ο κ. Σιαφάκας, λοιπόν, μέχρι και λίγες ημέρες πριν, έλεγε πως «θα στηρίξω όλες τις αποφάσεις αυτής της δημοτικής αρχής μέχρι τέλος και ευχαριστώ τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του». Προφανώς στηρίζεις κάποιον με τον οποίο συμφωνείς.
Σωστά; Σωστά.
Ο κ. Σιαφάκας, λοιπόν, μέχρι και λίγες ημέρες πριν έλεγε «είμαι ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας» αλλά πήγε στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σωστά; Σωστά.

Ο κ. Σιαφάκας, λοιπόν, ενώ ήταν εν ενεργεία Αντιδήμαρχος συναντούσε κρυφά τον κ. Δράκο και διαπραγματευόταν ανταλλάγματα – ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας- και μετά ερχόταν σε εμένα προσωπικά και έλεγε “πως δεν θα κάνω ποτέ τίποτα εναντίον της Παράταξης που με ανέδειξε. Ή θα κατέβω μαζί σου δήμαρχε ή θα πάω σπίτι μου γιατί έχω κουραστεί”. Πήγαινε σε φίλους του μέσα στην Παράταξη και έλεγε τα ίδια.
Σωστά; Σωστά.
Ο κ. Σιαφάκας, λοιπόν, ήταν για 7 χρόνια σε έμμισθες θέσεις στον Δήμο και σήμερα αποφασίζει να ανεξαρτητοποιηθεί αναιρώντας τις δημόσιες δηλώσεις του περί στήριξης. Γιατί στήριξη και ανεξαρτητοποίηση δεν πάνε μαζί.
Σωστά; Σωστά.
Ο κ. Σιαφάκας, λοιπόν, που βγήκε Δημοτικός Σύμβουλος με αυτή την Παράταξη και μέχρι πριν λίγες ημέρες πληρωνόταν επειδή ήταν Αντιδήμαρχος με αυτή την Παράταξη, ανεξαρτητοποιείται χωρίς να παραδώσει την έδρα του. Ειλικρινής και έντιμη ανεξαρτητοποίηση θα σήμαινε παράδοση της έδρας του.
Σωστά; Σωστά.
Δεν θα πω άλλα.
Και δεν θα ασχοληθώ πλέον με τον κ. Σιαφάκα, ούτε εγώ ούτε τα μέλη της «Αρτινών Συνεργασία» γιατί όλοι και πολιτικά και προσωπικά – το τονίζω αυτό- έχουμε την ίδια γεύση απογοήτευσης και προδοσίας στο στόμα.
Γιατί για τον Χριστόφορο, ισχύει τελικά αυτό που είχε πει ο Σωκράτης: «Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση».

Η ανταπάντηση του Χρ. Σιαφάκα
Μετά την ανάρτηση που έκανε ο Δήμαρχος Αρταίων, ο Χρήστος Τσιρογιάννης, στο facebook, ο πρώην Αντιδήμαρχος και ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος Χριστόφορος Σιαφάκας απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε από τον πρώην συνεργάτη του ως εξής: «Με τη πρωτοφανή επίθεσή του ο κ. Δήμαρχος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και απαντά ο ίδιος στους λόγους για τους οποίους αποχώρησα από την «ομάδα» του!!!
“Κρείττον του λαλείν το σιγάν”…».