Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Χορωδίας Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης»

Τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της διοργανώνει η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» στην Αίθουσα «Διώνη» την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 19:45.
Στο α’ μέρος της εκδήλωσης, η σοπράνο Ευσταθία Δήμου και ο τενόρος Χρήστος Ματσούκας θα τραγουδήσουν άριες από το ορατόριο «Μεσσίας» του G.F Händel, συνοδευόμενοι από τον Αλέξη Στόγια στο πιάνο, ενώ η Χορωδία του Π.Σ. Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» θα παρουσιάσει έργα θρησκευτικής
μουσικής των W.A. Mozart, G. Caccini και A. Ramirez.
Στο β’ μέρος, το νεοσύστατο σύνολο χάλκινων πνευστών “Beltza Brass Quintet” θα παρουσιάσει αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το διεθνές ρεπερτόριο. Το Beltza Brass Quintet αποτελείται από τους:
Δημήτρη Μεντεσίδη (τρομπέτα), Χαράλαμπο Κάγκα (κόρνο), Φίλιππο Χασιώτη (τρομπόνι), Μιχάλη Γκριτζέλη (τούμπα), και Ανδρέα Χασιώτη (τρομπέτα) ο οποίος έχει επιμεληθεί και τις ενορχηστρώσεις των κομ-
ματιών. Η ενότητα αυτή ολοκληρώνεται με χορωδιακά τραγούδια από τις ταινίες “Ο Χιονάνθρωπος» και «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», καθώς και το spiritual “Elijah Rock”.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα από τη Χορωδία υπό τη συνοδεία συνόλου λαϊκών οργάνων από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.
Τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» διευθύνει ο Αντώνης Βερβέρης και συνοδεύει η πιανίστα Ανδριάνα Τζουβέκα. Συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί: Στέλλα Γιωτοπούλου (φλάουτο), Γιώργος Καρακώστας (ακορντεόν), Ιγνάτιος Κουλουδής (βιολί), Νίκος Ποταμούσης (λύρα), Έλλη Συρουχίδου (κρουστά), Βασίλης Φιλιανός (κιθάρα), Μαρία Χριστοδούλου (σαντούρι).
Η αφίσα της συναυλίας αποτελεί εικαστική δημιουργία της Κατερίνας Ασλανίδου, σε γραφιστική επιμέλεια της Ζωής Μπαρτζώκα, η οποία επιπλέον επιμελήθηκε και παρουσιάζει το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Καρυοθραύστης
Από το παιδικό και εφηβικό εργαστήρι του “Μ”

Ποιος είναι ο Καρυοθραύστης; Και γιατί κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα θυμόμαστε την ιστορία του; Εμείς
φέτος στον Μακρυγιάννη τη θυμηθήκαμε για έναν λόγο παραπάνω!
Πρώτα από όλα γιατί πρόκειται για ένα πολύ γλυκό χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Δεύτερος λόγος ότι , με αφορμή την απαξίωση του Καρυοθραύστη από την πριγκίπισσα Πιρλιπάτη εξαιτίας της αποκρουστικής εμφάνισής του, συνδέσαμε την ιστορία με την αξία της υποστήριξης της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία
καθώς και με την αναγνώριση και την εκτίμηση των ανθρώπων σε σχέση με τον χαρακτήρα τους και όχι σε σχέση με την εξωτερική τους εμφάνιση.
Είκοσι δύο μικροί ηθοποιοί, των θεατρικών τμημάτων παιδιών και εφήβων, θα μας παρουσιάσουν σε εικόνες την όμορφη αυτή ιστορία.
Την διδασκαλία υπογράφει η θεατρολόγος, Αφροδίτη Κατσαούνου . Την μουσική και τα
φώτα επιμελείται ο Νίκος Παύλος . Ο συντονισμός, η σκηνογραφία και τα κοστούμια, ανήκουν στην σκηνοθέτρια και υπεύθυνη των τμημάτων, Ζωή Μπαρτζώκα