Κώστας Καράλης: Στο 1,60 ευρώ το κιλό μέσο όρο η τρέχουσα τιμή πρόβειου γάλακτος

Για τις εξελίξεις στην αγορά του γάλακτος και για την κατανάλωση, η οποία φαίνεται να έχει φρενάρει, λόγω του ότι το καταναλωτικό κοινό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες τιμές μίλησε ο Κώστας Καράλης από την ομώνυμη γαλακτοβιομηχανία ΚΑΡΑΛΗΣ, στο Agronewsbomb, όπου αναφέρθηκε και για την τρέχουσα κατάσταση με τις τιμές στο γάλα, που ενδιαφέρει πολύ κόσμο.

ΕΡΩΤ.: Κε Καράλη, πως βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της αγοράς γάλακτος;
-Διανύουμε μια κατάσταση… με αρκετές ανωμαλίες, τόσο από την άποψη της παραγωγής, όσο κυρίως της κατανάλωσης, η οποία φαίνεται να έχει φρενάρει, λόγω του ότι το καταναλωτικό κοινό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες τιμές. Αυτό ισχύει για Ελλάδα και εξωτερικό.

ΕΡΩΤ.: Με τις τιμές παραγωγού, τι γίνεται, γιατί δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα;
-Η κατάσταση που σας περιέγραψα πριν έχει επηρεάσει όλο το χώρο και γι’ αυτό επικρατεί μια… βουβαμάρα. Ναι, υπάρχει καθυστέρηση.

ΕΡΩΤ.: Εσείς με τι τιμές αγοράζετε αυτή την περίοδο πρόβειο γάλα;
-Οι τιμές στον παραγωγό που πληρώνεται και στην ώρα του και είναι και ικανοποιημένος είναι σήμερα γύρω στα 1,60 ευρώ το κιλό κατά μέσο όρο. Ουσιαστικά ισχύουν οι περσινές τιμές…

ΕΡΩΤ.: Η κατάσταση με τις ζημιές και τις απώλειες στην Θεσσαλία, δεν θα επηρεάσει τις τιμές ανοδικά;
-Θεωρώ ότι για τους ανθρώπους, τους κτηνοτρόφους που έπαθαν τη ζημιά, οι απώλειες είναι μεγάλες. Όμως για το γενικό σύνολο και συνολικά τη χώρα, οι απώλειες παραγωγής και η επίπτωση δεν είναι τόσο μεγάλη τελικά. Σε αυτό έχει συμβάλλει και το γεγονός ότι έχουμε βοηθήσει τους παραγωγούς στις περιοχές όπου έχουμε δραστηριότητα, να επενδύσουν και να αυξήσουν τα κοπάδια τους. Βέβαια, για τον όγκο παραγωγής της νέας χρονιάς σε γάλα, είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε…
(ΠΗΓΗ: Agronewsbomb)