Κώστας Μπάρκας: Να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις των νυχτοφρουρών σε Πρέβεζα και Ιωάννινα

Την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των νυχτοφρουρών σε Πρέβεζα και Ιωάννινα ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας την οποία συνυπογράφει ο Τομεάρχης Άμυνας του κόμματος Θοδωρής Δρίτσας.
Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, ενώ οι υποψήφιοι είχαν ήδη κληθεί από τον Οκτώβρη με σχετική Προκήρυξη του Υπουργείου να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά για την επιλογή τους και πέρασαν και τον σχετικό ιατρικό και ψυχολογικό έλεγχο, παίρνοντας τη διαβεβαίωση ότι στις αρχές του τρέχοντος έτους θα αναλάμβαναν και πάλι υπηρεσία, με τους περισσότερους εξ αυτών απασχολούνται για πολλά χρόνια ως νυχτοφρουροί, εντούτοις πληροφορήθηκαν ότι οι συμβάσεις δεν θα κυρωθούν, χωρίς μάλιστα να τους δοθεί κάποια εξήγηση για την αλλαγή στάσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Επισημαίνεται, ότι το εισόδημα από τη συγκεκριμένη εργασία μπορεί να θεωρείται για αρκετούς μικρό, της τάξης των διακοσίων, τριακοσίων ευρώ μηνιαίως, είναι όμως πολύ σημαντικό για τους συγκεκριμένους συμπολίτες, καθώς για το σύνολο σχεδόν αυτών είτε ήταν η μοναδική πηγή εσόδων, είτε συνεισέφερε ουσιωδώς στο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα.
Οι δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σημειώνουν ότι ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αποδεικνύει και να αναδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική του διάσταση και την αλληλεγγύη και παράλληλα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι οι συγκεκριμένες θέσεις δεν είναι αναγκαίες ή εάν πρόκειται να καλυφθούν με κάποιον άλλο τρόπο.
Οι κ. Μπάρκας και Δρίτσας ερωτούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τι προτίθεται να πράξει για την υλοποίηση της Προκήρυξης και την κύρωση των Συμβάσεων με τους επιτυχόντες νυχτοφρουρούς.