Ο Ερυθρός Σταυρός για τον θάνατο της Καίτης Παπούλια

Ένα επίλεκτο μέλος του Τμήματος Άρτας του Ερυθρού Σταυρού και της τοπικής κοινωνίας μας έφυγε τις προηγούμενες μέρες για την αιωνία μακαριότητα.
Η αγαπητή σε όλους μας, και όλους όσοι την γνώριζαν, Καίτη (Αικατερίνη) Παπούλια.
Με το απλό, πράο και καλόκαρδο χαρακτήρα της, την χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις αγάπη και προσφορά της σε όλους και ιδιαίτερα στους έχοντες ανάγκη στήριξης και βοήθειας είχε δίκαια κατακτήσει την εκτίμηση και αγάπη όλων όσων είχαν τύχη να την γνωρίζουν και να συνεργαστούν μαζί της.
Σε όλες τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού επί 40 σχεδόν χρόνια ως εθελόντρια, ήταν πάντα παρούσα και με ακούραστη διάθεση να προσφέρει το περισσότερο δυνατόν με την υποδειγματική προσωπική της συμμετοχή, αλλά και με την οικονομική της συνδρομή όπου και όταν ήταν απαραίτητο και δυνατό.
Η κηδεία της έγινε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στη Αθήνα όπου έμενε πρόσφατα κοντά στα παιδιά της και τις οικογένειές τους.
Ο Ερυθρός Σταυρός με πολλή αγάπη και σεβασμό στη μνήμη της εύχεται για την ανάπαυση της ψυχής της και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς της.

Ευστάθιος Γιαννούλης: Παρών στις εξελίξεις.
«ΕΚΛΟΓΈΣ 2023. Παρών στις εξελίξεις» δηλώνει με ανάρτησή του στο facebook ο Ευστάθιος Γιαννούλης, που ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2019 και στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά και όλα δείχνουν να είναι διαφορετικά.
Όλα αρχίζουν απ’ το μηδέν.
Κάποιοι όμως ακόμη αναζητούν σκάνδαλα, καταδίκες, επιδίδονται σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας για οτιδήποτε κάποιος μπορεί να φαντασθεί…
Και άλλοι ανακοινώνουν τη επιστροφή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Δυστυχώς γι’ αυτούς…
Δεν πείθουν πλέον κανέναν.
Δύο Γυναίκες και δύο Άνδρες θα διεκδικήσουν την έδρα της ΝΔ στην Άρτα και ήρθε η ώρα που ο καθένας θα πάρει την θέση που του αξίζει.
Δηλώνω παρών στις εξελίξεις, δίπλα στον Κυριάκο, δίπλα σε όλους σας και περιμένω την επίσημη ανακοίνωση του Κόμματός μου για την υποψηφιότητά μου».

Κοπής πίτας για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας “Η Άρτεμις”
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας ”Η Άρτεμις” προγραμματίζει την πραγματοποίηση εκδήλωσης κοπής πίτας για τις αρχές Μαρτίου 2023, με παράλληλη λαχειοφόρο αγορά και κλήρωση δώρων για όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.
Όσοι επιχειρηματίες επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθειά μας, προσφέροντας ο,τιδήποτε έκαστος επιθυμεί (προϊόν, δωροεπιταγή κ.λπ.) για την κλήρωση που θα γίνει, διαφημίζοντας παράλληλα την επιχείρησή του μέσω του Συλλόγου, μπορούν να επικοινωνούν με το Σύλλογο στο τηλέφωνο 26810-73804 και στο email info@ksartas.gr μέχρι 10.02.2023.
«Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και πληροφορία» σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση.

Επιτακτική η ανάγκη συμμετοχής των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο Ταμείο Ανάκαμψης
Oι Συνεταιριστικές Τράπεζες είναι διαχρονικά ένας σημαντικός μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης. Στηρίζουν τις μικρές, μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η στήριξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική λαμβάνοντας υπόψη ότι η πρόσβαση των επιχειρήσεων αυτών στον τραπεζικό δανεισμό είναι δύσκολη.
Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες συνεχίζουν να καλύπτουν αποτελεσματικά αυτά τα κενά χρηματοδότησης, στηρίζοντας ενεργά τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων της περιφέρειας, που αποτελούν πάνω από το 80% του χαρτοφυλακίου τους. Όμως, η μη συμμετοχή τους στις διαδικασίες χαμηλότοκης χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στερεί ένα σημαντικό εργαλείο μείωσης του κόστους χρηματοδότησης από τις επιχειρήσεις αυτές.
Ως εκ τούτου, η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών την άμεση πρόσβαση των Συνεταιριστικών Τραπεζών στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης για να ενισχυθεί η χαμηλότοκη χρηματοδότηση των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω των ανταγωνιστικών όρων που θέτει το Ταμείο. Η πρόσβαση των Συνεταιριστικών Τραπεζών θα μετριάσει τον άνισο ανταγωνισμό που υφίστανται οι τοπικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και θα επιτρέψει τη συμμετοχή τους σε φθηνά κεφάλαια που θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικές και ικανές να πρωταγωνιστήσουν στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.
Τα Μέλη της Ένωσης: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Όλυμπος.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον Λούρο με εντολή του Αρείου Πάγου
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις παρεμβάσεις στον ποταμό Λούρο παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», σύμφωνα με πληροφορίες της οποίας η παραγγελία εστάλη τη Δευτέρα από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής», η εισαγγελική παραγγελία ζητάει να διερευνηθεί κατεπειγόντως το ενδεχόμενο παράβασης της εθνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και γενικώς της τέλεσης αξιόποινων πράξεων ενώ η Περιφέρεια εξακολουθεί να απορρίπτει τα ευρήματα των δύο αυτοψιών, σύμφωνα με τις οποίες είχαν γίνει εκτεταμένες επεμβάσεις στη φυσική κοίτη του Λούρου.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, πάντως, αναμένεται να ανατεθούν δύο μελέτες από τον ΟΦΥΠΕΚΑ, μία για να προσδιοριστούν οι απώλειες στη βιοποικιλότητα του Λούρου (και ειδικά στην ενδημική πέστροφα, η οποία περιλαμβάνεται σε εθνικό σχέδιο δράσης αφού είναι απειλούμενη) και μία για τις επιπτώσεις της αποψίλωσης στο ενδεχόμενο πλημμύρας. «Από το αποτέλεσμα των μελετών θα αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας αν τελικά έχει συντελεστεί σοβαρή περιβαλλοντική ζημιά στον Λούρο, ώστε η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης», αναφέρει στο δημοσίευμα της η «Καθημερινή».