Κώστας Μπάρκας στη βουλή

«Έχουμε πλήρη κατάρρευση των τιμών των αγροτικών προϊόντων. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να τους εντάξει στις πληττόμενες ομάδες και να τους δώσει το βοήθημα που δίνει και στις υπόλοιπες ομάδες αγροτών. Κι όμως, δεν έχουν πάρει απολύτως τίποτα» σημείωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πρίσμα, 91,6» της Πρέβεζας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ο κ. Μπάρκας αναφερόμενος σε ζητήματα, που αφορούν ειδικότερα τον Νομό της Πρέβεζας και την Περιφέρεια Ηπείρου, έκανε μνεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνεταιριστές παραγωγοί κηπευτικών προϊόντων με την κατάρρευση των τιμών, την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού με την πρωτοφανή έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό, καθώς και στις ανακοινώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για την ένταξη έργων σε Πρόγραμμα Χρηματοδότησης, όταν όμως τα ίδια έργα ήταν ενταγμένα και δρομολογήθηκε η εκτέλεσή τους ήδη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ζήτημα των συνεταιριστών- παραγωγών, ο κ. Μπάρκας ανέφερε ότι «Έχουμε πλήρη κατάρρευση των τιμών των αγροτικών προϊόντων. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να τους εντάξει στις πληττόμενες ομάδες και να τους δώσει το βοήθημα που δίνει και στις υπόλοιπες ομάδες αγροτών. Κι όμως, δεν έχουν πάρει απολύτως τίποτα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και για αυτό, μετά τη συνάντηση που είχα μαζί τους, κατέθεσα από κοινού με τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Θάνο Μωραΐτη, Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, γιατί οι παραγωγοί αυτοί είναι εκτός βοήθειας και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για αυτούς.».

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του κ. Θεοδωρικάκου περί ένταξης νέων έργων, που αφορούν στην Ήπειρο, στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο κ. Μπάρκας απάντησε μεταξύ άλλων ότι «Χαίρομαι πολύ, γιατί ακόμη και στο Δελτίο Τύπου από την επίσκεψη του κ. Θεοδωρικάκου αναφέρει κάτω «μεταφερόμενα έργα Ήπειρος». Ήταν δηλαδή στο Πρόγραμμα Φιλόδημος του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ο κ. Θεοδωρικάκος, για να δείξει ότι κάτι κάνει στην Ήπειρο, την οποία απ’ ό,τι καταλαβαίνω, την έχει εκτός από το πεδίο δράσης του, ανακοινώνει τριάντα δύο έργα, τα οποία είναι έργα μεταφερόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς καλωσορίζουμε την αναγνώριση εκ μέρους της κυβέρνησης και του κ. Θεοδωρικάκου του έργου του ΣΥΡΙΖΑ στις παρεμβάσεις και τα έργα που δρομολόγησε και υλοποίησε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.».