Κ. Σεπετάς (Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων)

Σημαντικό μας κίνητρο, η έμπρακτη στήριξη του τόπου μας

Στον συνεχή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής της και τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της, και στο λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων, στο πλαίσιο πάντοτε της δέσμευσής της να στηρίζει την τοπική κοινωνία της Ηπείρου, εστιάζεται η στρατηγική της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε..

Άλλωστε, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς, διευθυντής πωλήσεων και marketing της εταιρείας, “είμαστε ένας κοινωνικά ενεργός εταιρικός πολίτης”, προσθέτοντας ότι η στήριξη που λαμβάνει η εταιρεία από την τοπική κοινωνία, ενισχύει όλο και περισσότερο την προσπάθειά της προσθέσει “ένα ακόμη λιθαράκι στη συνολική πρόοδο του τόπου μας”.

– ΕΡΩΤ.: Ως εταιρεία, πέρα από την έμφαση στην επιχειρηματική ανάπτυξη, η Βίκος αναπτύσσει και σειρά πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας που θέτουν στο επίκεντρο τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Τι σας έχει διδάξει αυτή η σχέση με τους ανθρώπους της Ηπείρου;
-Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων είμαστε μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση η οποία ξεκίνησε πριν 33 χρόνια. Από την πρώτη ημέρα της πορείας μας έως και σήμερα στεκόμαστε έμπρακτα και με υπερηφάνεια δίπλα στους ανθρώπους του τόπου μας, με σκοπό να στηρίξουμε την κοινωνία της Ηπείρου, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της ταυτότητάς μας.

Με κύριο γνώμονά μας τον άνθρωπο, τιμάμε τις ρίζες μας, το περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε και την τοπική κοινωνία, που στηρίζει κάθε μας εγχείρημα. Σεβόμαστε τον τόπο, την πολιτιστική μας κληρονομιά και τους συντοπίτες μας καθώς όλοι είμαστε μέλη μιας μεγαλύτερης οικογένειας που διακατέχεται από κοινές αξίες. Η στήριξη που λαμβάνουμε από την τοπική κοινωνία, ενισχύει όλο και περισσότερο την προσπάθειά μας να αναδείξουμε την καταγωγή των προϊόντων μας. Η αμφίδρομη αυτή σχέση που έχουμε με τους ανθρώπους της Ηπείρου αποτελεί μια συνεχή διαδικασία, καθώς πάντα προσπαθούμε να βρίσκουμε ολοένα και περισσότερες δράσεις, για να προσθέσουμε ένα ακόμη λιθαράκι στη συνολική πρόοδο του τόπου μας – τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά της Ηπείρου. Είμαστε ένας κοινωνικά ενεργός εταιρικός πολίτης.

Πέρα από την επιθυμία μας να προσφέρουμε προϊόντα ανώτερης ποιότητας, στόχος μας είναι η ουσιαστική και διαρκής κοινωνική υπευθυνότητα μέσα από το πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων “Ο Β-οίκος της ζωής μας” που περιλαμβάνει την ενεργή συμμετοχή μας στα δρώμενα της ζωής γύρω μας. Με πρωτοβουλίες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία νέων προοπτικών για την περιοχή, στοχεύουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, την πολιτιστική ανύψωση της κοινωνίας και την στήριξη ομάδων που χρειάζονται τη συμβολή μας.
Η ηγετική μας θέση στον κλάδο, μας επιτρέπει να κάνουμε νέες επενδύσεις που ενισχύουν σημαντικά την παραγωγική δυναμική μας, δημιουργώντας επιπλέον δυνατότητες και ευκαιρίες – νέες θέσεις εργασίας και υποστήριξη στην περιφερειακή ανάπτυξη της Ηπείρου.
Η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων αποδεικνύει τον σεβασμό μας προς τον καταναλωτή. Πραγματοποιούμε συνεχώς επενδύσεις σε σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να εξασφαλίζουμε ευελιξία και άριστη ποιότητα. Οι γραμμές παραγωγής και τα υλικά συσκευασίας συμπεριλαμβάνονται στον εκσυγχρονισμό της εταιρείας για άριστα τελικά προϊόντα

– ΕΡΩΤ.: Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι βασικοί παράγοντες που έχουν συμβάλει στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας;
-Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στη διαδικασία της παραγωγής όσο και στο λανσάρισμα καινοτόμων προϊόντων, ώστε να διατηρούμε σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Έχοντας υιοθετήσει νέες τεχνικές κατά την παραγωγή, βοηθάμε σημαντικά στη μείωση του πλαστικού στο περιβάλλον και ενισχύουμε τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Εκσυγχρονίζουμε τον εξοπλισμό μας που εξασφαλίζει ευελιξία και άριστη ποιότητα στα προϊόντα μας.
Έτσι, επενδύσαμε 6 εκατ. ευρώ στο μη αποσπώμενο καπάκι και στην τεχνολογία αιχμής, ώστε όλες οι συσκευασίες των αναψυκτικών να κυκλοφορούν με αυτό. Ως αποτέλεσμα εσωτερικού R&D που διήρκησε 1 χρόνο, το μη αποσπώμενο καπάκι έχει λιγότερο πλαστικό και καλύτερη αντοχή και στοχεύουμε μέσα στο 2024, να ενσωματωθεί και στο φυσικό μεταλλικό νερό.

Επιπλέον, η παραγωγή νέων προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών, όπως το Βίκος Pink Grapefruit, μας εισάγει στην αγορά των mixers, αυξάνοντας διαρκώς τη διανομή και τα μερίδιά μας. Αναμφίβολα, το γεγονός ότι είμαστε οικογενειακή επιχείρηση μας δίνει την ευελιξία να δούμε από άλλη σκοπιά τις αποδώσεις, σε αντίθεση με την κουλτούρα των πολυεθνικών που θα λέγαμε ότι έχει παγιωμένες πρακτικές.

ΕΡΩΤ.: Παράλληλα, όμως, επενδύεται και στην προστασία του περιβάλλοντος.
-Πιστεύουμε στην υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη προς τις επόμενες γενιές, εφαρμόζοντας το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης, με στόχο η παραγωγική μας δραστηριότητα να βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την προστασία της φύσης και το καλό της μεγάλης οικογένειας της Ηπείρου.
Όλα τα εργοστάσια παραγωγής και εμφιάλωσης της εταιρείας μας καθώς και οι αποθηκευτικοί χώροι έχουν πιστοποιηθεί για να χρησιμοποιούν ρεύμα που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με προδιαγραφές που πληρούν τις Αρχές της Αειφορίας έχει σχεδιαστεί και το νέο, υπερσύγχρονο βιομηχανοστάσιο στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου.

– ΕΡΩΤ.: Ποια θα λέγατε ότι είναι η “δύναμη” της εταιρείας, αυτή που την κάνει να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις των καταναλωτών;
-Είμαστε μέλη της μεγάλης οικογένειας της Ηπείρου και ενεργοί εταιρικοί πολίτες. Είμαστε καθημερινά δίπλα στον άνθρωπο μέσα από πρωτοβουλίες και θεσμοθετημένες εδώ και χρόνια πολιτικές εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας που προάγουν την αλληλεγγύη παράγοντας κοινωνικές υπεραξίες.
• Αιμοδοσία
Με αφετηρία από την ίδια την ηγετική ομάδα της εταιρείας, προσπαθούμε να αποτελούμε έμπνευση και να κινητοποιούμε όλο και περισσότερο κόσμο για να ενεργοποιηθεί με τη σειρά του να δείξει την αλληλεγγύη του και να στηρίξει τους κατοίκους της Ηπείρου. Έτσι, μέσω των εταιρικών αιμοδοσιών που πραγματοποιούμε δύο φορές τον χρόνο, θα λέγαμε ότι το αυτό το όραμά μας αποτελεί πρωτοβουλία και υποχρέωση προσφοράς μας σε μια ολόκληρη κοινωνία.
• Hopegenesis
Σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας για την περιοχή της Ηπείρου. Με σεβασμό στον θεσμό της οικογένειας, στηρίζουμε τις οικογένειες της Ηπείρου, με σκοπό να μεγαλώσουν και να υποδεχτούν νέα μέλη. Μέσα από το πρόγραμμα “Ελπίδα Ζωής”, που ξεκίνησε το 2022, η αγκαλιά αγάπης υποδέχτηκε τη γέννηση των δύο πρώτων βρεφών.
Περηφάνεια για την καταγωγή και την πολιτιστική μας κληρονομιά, σεβασμός στο περιβάλλον και αλληλεγγύη προς τον άνθρωπο είναι οι αξίες που μας εμπνέουν. Γι’ αυτό εδώ και 33 χρόνια ο τόπος μας είναι η δύναμή (ζωή) μας.
(ΠΗΓΗ: capital.gr)