ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Άρτας

Συνάντηση με νεολαίους του υποψήφιου Δήμαρχου Αρταίων, Στράτου Καλλώνη

Με νεολαίους όλων των ηλικιών (μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους και άνεργους) πλημμύρισε το βράδυ της Πέμπτης 25 Απρίλη το «Σοκάκι του Διαμάντη» μετά από κάλεσμα που απηύθυναν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων, Στράτος Καλλώνης, και οι νεολαίοι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν νέοι οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, νέοι που –όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης- ανταμώσανε το προηγούμενο διάστημα με τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε εργατικούς-λαϊκούς αγώνες και κινητοποιήσεις, όπως τις μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, τις διεκδικήσεις των φοιτητών για αξιοπρεπείς συνθήκες φοίτησης στο ύψος των αναγκών τους, τη συμπόρευση νέων εργαζομένων και ανέργων με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε αρχικά ο Στράτος Καλλώνης, ο οποίος ανέδειξε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εργατική-λαϊκή οικογένεια, και που πρέπει να αποτελέσουν ενιαίο κριτήριο ψήφου σε όλες τις κάλπες του Μάη (Ευρωεκλογές-Δημοτικές-Περιφερειακές) με ενίσχυση του ΚΚΕ, και ιδιαίτερα τα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία, όπως είναι τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας στη νεολαία της Άρτας, τα οποία αναγκάζουν πολλούς νέους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προς αναζήτηση εργασίας σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ακόμα και του εξωτερικού.
Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Θοδωρής Βέλιος, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των ναρκωτικών που απασχολεί ιδιαίτερα τους νέους της Άρτας, καθώς είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά της χρήσης κάνναβης αλλά και άλλων ναρκωτικών (πχ κοκαϊνης) στην περιοχή.

Ανέδειξε τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη συγκρότηση δομών με ευθύνη του κράτους για στεγνά προγράμματα απεξάρτησης, στα πρότυπα του ΚΕΘΕΑ, και κατήγγειλε τον επικείμενο σχεδιασμό για τη δημιουργία Χώρου ή και Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης στην Άρτα (δηλαδή χώρων, στους οποίους θα γίνεται ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών).
Να σημειωθεί πως –όπως επισημάνθηκε στη συζήτηση- πρόκειται για ζήτημα για το οποίο όλοι οι άλλοι συνδυασμοί στο Δήμο της Άρτας δεν λεν κουβέντα και μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ βάζουν το ζήτημα στη σωστή του βάση και αναδεικνύουν τη ριζική και οριστική του λύση.
Στάθηκε, επίσης, στο ζήτημα του αθλητισμού, που αποτελεί διέξοδο για τη νεολαία, και της ελλιπούς λειτουργίας υπαρχόντων αθλητικών χώρων και υποδομών στην Άρτα και της δημιουργίας νέων.

Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βασίλης Βάσιος και Λαμπρίνα Σκορίλλα, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιώργος Αλιφτήρας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη (Δήμος του Νομού Άρτας) Αλέξης Κατσαρός, ο Γρηγόρης Αναγνώστου εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ και ο Χρήστος Γκράτσας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας και γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Άρτας του ΚΚΕ.
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις των νέων συγκεντρωμένων και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο Δήμο της Άρτας.