ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ του ΚΚΕ

«…άρχισαν τα όργανα σήκω απ’ τη θέση σου!…»
Η Κομματική Οργάνωση Άρτας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει λαϊκό γλέντι το Σάββατο 8 Απρίλη στα «Ψαροπλιά». Ώρα έναρξης στις 13:00.

Αναφορά του Χρήστου Γκόκα για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την ανάγκη ένταξης των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», σύμφωνα με την επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας.
Ειδικότερα ο κ. Γκόκας αναφέρει ότι ο κλάδος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες, ιδιαίτερα μετά την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, και οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Κατά συνέπεια επισημαίνει ότι και οι εν λόγω επιχειρήσεις είναι απαραίτητο να ενταχθούν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», όπως συμβαίνει και με άλλες εκπαιδευτικές δομές, καθώς με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η φοίτηση των μαθητών και θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας, αφού τα vouchers που θα έχουν οι δικαιούχοι θα μπορούν να τα εξαργυρώσουν στα αδειοδοτημένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους.
Τέλος καλεί τους κ. Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους το ζήτημα που αναδεικνύει το Επιμελητήριο Άρτας, και ζητά να ενημερωθεί για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ «ΙΣΤΟΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
Η Επιτροπή Πρέβεζα, Ιστορία-Πολιτισμός-Περιβάλλον, διοργανώνει το Σάββατο 8 Απριλίου και ώρα 19:00, στη Θεοφάνειο αίθουσα, εκδήλωση-αφιέρωμα στον καλλιτέχνη Παύλο Βρέλλη και το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας κέρινων ομοιωμάτων.
Παρόλο που το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας είναι τόσο οικείο και το όνομα του καλλιτέχνη Παύλου Βρέλλη τόσο γνωστό στο κοινό της Πρέβεζας, ελάχιστα γνωρίζουμε για τον καλλιτέχνη και το έργο του.
Τα παιδιά του καλλιτέχνη Άννα Βρέλλη και Κωνσταντίνος Βρέλλης, θα μας γνωρίσουν τον Παύλο Βρέλλη ως καλλιτέχνη και άνθρωπο, και θα αναφερθούν στο έργο της ζωής του, το Μουσείο Ελληνικής Ιστορία, δίνοντάς μας την ευκαιρία να το γνωρίσουμε σε βάθος.

Μουσικό Σχολείο Άρτας – Πρόγραμμα Erasmus+
Συναυλία “Μικρά Ασία” Πέμπτη 6-4-23
…Μικρά Ασία ο τίτλος. Του Καλδάρα η μουσική, του Πυθαγόρα οι στίχοι…
«Δεν είναι Σεφέρηδες, Σικελιανοί και Παλαμάδες. Ούτε μουσουργοί με παγκοσμιότητα που δονούν το πεντάγραμμο. Ναι, αλλά στις στροφές του δίσκου είμαστε εμείς, είναι ο πόνος, ο καημός, το βογκητό ενός λαού. Μαζί μ’ αυτό και η βαθύτατη ανθρωπιά… Δόξες του έθνους, μεγάλοι ποιητές, ακαδημαϊκοί και νομπελίστες, σας στρώνω δάφνες για να περάσετε. Συμπαθάτε μας όμως όταν σας λέμε ότι η δική σας λύρα με τους υψηλούς φθόγγους δεν ράγισε την ψυχή της μάζας όσο οι απλοϊκοί αυτοί στίχοι και τα λαϊκά μοτίβα που γυρίζουν με τις στροφές ενός δίσκου», γράφει στις 31 Αυγούστου 1972 ο Παύλος Παλαιολόγος στο χρονογράφημά του με τίτλο «Ιστορία σ’ ένα δίσκο», στο «Βήμα».
Το μουσικό σύνολο “Μικρά Ασία” του Μουσικού Σχολείου Άρτας μοιράζεται με το κοινό τα τραγούδια του ομώνυμου δίσκου την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 και ώρα 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου “Ο Σκουφάς”, στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+ καθώς, σύμφωνα με όσα αναφέρει στις σημειώσεις του ο Λευτέρης Παπαδόπουλος: «… Η “Μικρά Ασία” πριν απ’ όλα, έχει ένα καταπληκτικό θέμα. Κι αυτό το θέμα, δεν αφορά μόνο τους Μικρασιάτες, τους Πόντιους, τους Κωνσταντινουπολίτες… Αφορά όλους τους Έλληνες. Και τα εκατομμύρια των παιδιών, που είχαν πρόσφυγες γονείς και τώρα έχουν γίνει κι αυτά πατεράδες και παππούδες, αλλά και τους Πελοποννήσιους και τους Αθηναίους και τους Θεσσαλούς και τους Μακεδόνες και τους νησιώτες και τους Ηπειρώτες και τους Θράκες-τους πάντες…»
Σας περιμένουμε όλους και όλες την Πέμπτη, στις 20.30, στην αίθουσα “Ο Σκουφάς”, στην Άρτα.

Κλειστό το 6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων λόγω εκτεταμένων βανδαλισμών
Με απόφαση του Δημάρχου Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου και μετά από συνεννόηση με την Διεύθυνση του σχολείου, θα παραμείνει κλειστό και αύριο Πέμπτη το 6ο ΕΠΑΛ .
Η συγκεκριμένη σχολική μονάδα δεν λειτούργησε ούτε σήμερα λόγω των εκτεταμένων βανδαλισμών που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας.
Συγκεκριμένα άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια σε όλα τα παράθυρα του ισογείου. Ο αύλειος χώρος ήταν γεμάτος από θραύσματα ενώ είχαν καταστραφεί οι δύο εξωτερικές πόρτες όπως και μία εσωτερική.
Από τον Δήμο ξεκίνησε η αποκατάσταση η οποία όμως είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.
Έτσι η σχολική μονάδα θα μείνει και αύριο κλειστή.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου εξέφρασε την θλίψη του για τους εκτεταμένους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν, τονίζοντας ότι το φαινόμενο θα πρέπει να απασχολήσει όλους.