Λόγια του… facebook!

Θα μπορούσα το σχόλιο αυτό, να το κάνω πιο… viral, αν έβαζα τίτλο, «βρίζοντας τον υπουργό»…. Δεν το έκανα, επειδή ενδιαφέρει η ουσία και όχι οι εντυπώσεις… νομίζω πάντως πως στον (δεξιοκρατούμενο) νομό μας, οι ένοικοι της δεξιάς πολυκατοικίας, έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους…

Ειδικά όσοι τοπικοί παράγοντες, αρέσκονται να σχολιάζουν ή να κοντράρονται στο facebook, έχουν χάσει τη μπάλα και το μέτρο… οπότε, μην αναρωτιέσαι πατριώτη, για ποιο λόγο, «πάμε άπατοι»…

*****Προ ημερών, υπήρξε μια ανάρτηση στο facebook, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς με τον περιφερειακό σύμβουλο, Δημήτρη Βαρέλη επισκέφθηκαν την περιοχή Λιμανάκι, στο Νεοχώρι Άρτας, συναντήθηκαν με ψαράδες και συζήτησαν ένα έργο που είναι χρήσιμο να γίνει… ανάρτησαν και κάποιες ΦΩΤΟ, με σχέδια…

Από κάτω σχολίασαν διάφοροι, μεταξύ των οποίων και ο –προσώρας- δημοτικός σύμβουλος Ν. Σκουφά, Κοσμάς Βούλγαρης, που κάτι έλεγε για «μακέτες» και τα λοιπά… ειρήσθω εν παρόδω, πως μόλις προ ολίγων ημερών ο Κ. Βούλγαρης, έδωσε τα χέρια με τον Αλ. Καχριμάνη, να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος… σκέψου, εσύ, πατριώτη, πως ένας υποψήφιος σύμβουλος του Καχριμάνη, ασκεί κριτική στον Περιφερειάρχη, έργο του οποίου είναι οι «μακέτες» στο Λιμανάκι!!!

Φυσικά του επισήμαναν, πως αυτό που κάνει λέγεται «αντιπολίτευση» στον συνδυασμό του οποίου ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος… και έσβησε, όσα έγραψε!!!

****Πάμε παρακάτω… οι μεγάλες ζημιές σε πορτοκαλιές αλλά και ακτινιδιές, από τη φοβερή χαλαζόπτωση στις περιοχές του Δήμου Ν. Σκουφά, έφερε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον συμπατριώτη μας Γιώργο Στύλιο, να τις επισκέπτεται, συνοδευόμενος από τον Αρτινό Διευθυντή του ΕΛΓΑ, τον Γιάννη Παπαγιάννη…

Σε ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ν. Σκουφά, Thanasis Siozos, έγραψε τα εξής: «Σήμερα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κύριος Στύλιος Γεώργιος με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με τον προϊστάμενο κύριο Παπαγιάννη Ιωάννη επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Νικολάου Σκουφά συγκεκριμένα τις περιοχές Κομποτίου, Συκεών, Κομμένου, Λουτροτόπου, Περάνθης,Νεοχωρίου προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς από την χθεσινή χαλαζόπτωση. Απούσα για άλλη μια φορά ήταν η Δημοτική Αρχή η Δήμαρχος κυρία Βαβέτση και οι Αντιδήμαρχοι των ενοτήτων Αράχθου και Κομποτίου. Το πρόβλημα των αγροτών για αυτούς δεν είναι προτεραιότητα και δεν καταλάβανε το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που υπέστησαν οι παραγωγοί».

Στην ανάρτηση του Σιώζου, απάντησε ο Dimitrios Dimos, ως εξής: «Εσείς αγαπητέ και ο κ επικεφαλής σας από ποιον προσκαλεσθήκατε…. γιατί εμείς πρόσκληση δεν πήραμε από κανεναν
Αλλά οκ.. Νομίζετε ότι μπορείτε να δουλεύετε το κόσμο…. Επειδή… δήθεν κοπτεσθαι
Αντε ρε γελοιοι
Τελικά τι θα δώσετε στο κόσμο κανένα ψιχουλακι πάλι περιμένω να απαντήσεις»

Ο Thanasis Siozos απάντησε στον Dimitrios Dimos ως εξής:
«Κύριε Δημήτρη Δήμο αντιδήμαρχε του Δήμου Νικολάου Σκουφά και στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επαγγελματικά, η υβριστική σας τοποθέτηση στο προσωπό μου και στον επικεφαλής του συνδυασμού μας κύριο Κώστα Παπασιώζο πρώην Βουλευτή και πρωην Δημάρχου με την φράση είστε γελοίοι είναι υβριστική και σας αφήνω στην κρίση των δημοτών και παραγωγών.
Ο ΕΛΓΑ δεν προσκαλεί ενημερώνεται άμεσα από τους εκπροσώπους των δημοτών και από τους πληγέντες παραγωγούς, κάτι που εσείς δεν πράξατε.
Για την φρασεολογία αν θα δώσουμε ψιχουλάκι που αναγράφεται δεν αφορά εμάς και είναι μομφή στον συντοπίτη μας υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης κύριο Γιώργο Στύλιο που επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για αποζημίωση των αγροτών».

*****Λοιπόν πατριώτες; Τι λέτε; Ένα (δεξιός) σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κάνει ανάρτηση πως υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές από χαλάζι του Δήμου Ν. Σκουφά, με τη Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους των περιοχών να απουσιάζουν…

Και ο (δεξιός, κατά πάσα πιθανότητα…. ) Αντιδήμαρχος –και μάλιστα στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας!!!!- αποκαλεί «γελοίους» τους εκλεγμένους της αντιπολίτευσης που παραβρέθηκαν στην επίσκεψη του συντοπίτη μας υφυπουργού, στις πληγείσες περιοχές, αλλά και απαξιώνει τον υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, λέγοντας πως «πήγαν να δώσουν ψίχουλα» δηλαδή θεωρεί πως ο Στύλιος πήγε εκεί πέρα να κοροϊδέψει τον κόσμο…

***** Κατά τα λοιπά, οι «απόντες» της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Ν. Σκουφά, θα κατέλθουν να ζητήσουν την ψήφο των συγχωριανών τους, όταν δεν έχουν καμία επαφή, με τα κυβερνητικά στελέχη, ώστε να βοηθήσουν τους αγρότες και τους παραγωγούς, που πλήττονται συνεχώς…

Αλλά, στο Δήμο Ν. Σκουφά αναμένονται εξελίξεις… περισσότερα, αύριο, μεθαύριο…

Κατέρχεται!!!
Το είχε πει ο Στάθης Μπαρτζώκας, αλλά προχθές με ανάρτησή του το επισημοποίησε… δηλώνει παρών στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές…

Όπως έγραψε σε ανάρτηση, ο Στάθης…
«Αρτινο Κομιτατο
Η συμμετοχή μας στις εκλογές του2023 μόνοι μας η σε συνεργασία πρέπει να φέρει αισιοδοξία σε όλους τους Αρτινους. Το πρόγραμμα μας δουλεύεται 8 χρόνια και έχει τρεις βασικούς άξονες: Ανάπλαση της περιοχής του γεφυριού νυχτερινός φωτισμός του κάστρου μαζί με την απόδοση 40 στρεμμάτων αστικού πρασίνου στους πολίτες ( το πάρκο της Άρτας είναι μέσα στο κάστρο.) και παραποτάμιο πάρκο για αθλητικές δραστηριότητες και αναψυχή.
Σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε δουλειά σε πόλη κάμπο Ξηροβούνι και Αθήνα στην οποία ζουν οι μισοί Αρτινοι. Στην φωτό η Πινακοθήκη Άρτας στην δημιουργία της οποίας συμμετείχαμε ενεργά.
Όραμα δουλειά λίγα λόγια το Μότο μας».

*****Από την ανάρτηση του Στάθη Μπαρτζώκα, κρατάω αυτό με «την απόδοση 40 στρεμμάτων αστικού πρασίνου στους πολίτες», καθώς ο περιβάλλον χώρος του ΞΕΝΙΑ, δεν μπορεί να μην είναι προσβάσιμος και φιλικός στους πολίτες… κι όπως λέει κάποιος φίλος μου, η Αρχαιολογία, να συντηρεί τα αρχαία τείχη… αυτή είναι η δουλειά της!!!!

Κρύβονται;
«ΦΟΔΣΑ.. Συνεδρίαση… εν κρυπτώ!» διαβάζω στο epiruspost, που σχολιάζει ως εξής: «Οι συζητήσεις για την λειτουργία των ΣΜΑ μονοπωλούν το ενδιαφέρον.. Τα θέματα των απορριμμάτων γα μία ακόμη φορά καίνε..
Οι καταγγελίες στην Κοινότητα για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας μπορεί να οδηγήσουν σε βαρύτατα πρόστιμα… Ο ΦΟΔΣΑ όμως συνεδριάζει μόνος του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δηλαδή εν κρυπτώ… Η συνεδρίαση για μία σειρά σημαντικών θεμάτων έγινε την Τρίτη μέσω τηλεδιάσκεψης..
Μία συνεδρίαση που ποτέ δεν γνωστοποιήθηκε όπως δεν γνωστοποιήθηκαν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν..»!

*****Κάτι τρέχει, με τους Δημάρχους που είναι στο ΔΣ του ΦΟΔΣΑ… στο ΦΟΔΣΑ, συνεδριάζουν εν κρυπτώ, στο Δήμο Αρταίων δεν μεταδίδουν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δήμο Ν. Σκουφά απουσιάζουν μετά από χαλαζοπτώσεις και λοιπές φυσικές καταστροφές, στο Δήμο Ζηρού δεν αφήνουν τους πολίτες να μιλήσουν…. Που βαδίζομεν συμπολίτες; (και συμπολίτισσες, που λέει κι ο Κώστας, ο εκ Πρεβέζης…).

«Έφυγε» ο Δημήτρη Μπανιάς

 

 

Συγγενείς και φίλοι, αποχαιρέτησαν στο Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτας, την Τετάρτη το πρωί, τον Δημήτρη Μπανιά, πρώην διευθυντή ΟΤΕ Άρτας, αλλά περισσότερο γνωστό από την αρθρογραφία του και τις εκλογικές του αναλύσεις, στον τοπικό τύπο, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, μετά από σύντομη μάχη με την επάρατο.
Τα συλλυπητήρια μας στη σύζυγο και τα παιδιά του.

 

 

ΕΝΩΠΙΟΝ του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, ορκίστηκε ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Άρτας Γεώργιος Σιντελές, ο οποίος ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο κ. Σιντελέ.

Ν.Α.Σ.