Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου και ώρα 18:00 συνήλθαν σε πρώτη συνεδρίαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» που αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 5ης Μαρτίου με θέμα την κατανομή των αρμοδιοτήτων.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, του οποίου η θητεία σύμφωνα με το καταστατικό είναι τριετής, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Αξιώτη Δήμητρα
Αντιπρόεδρος: Αθανασούλας Γεώργιος από 9 Μαρτίου 2023 έως 8 Σεπτεμβρίου 2024 και Σωτηρίου Ιουλία από 9 Σεπτεμβρίου 2024 έως το τέλος της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου το 2026.
Γραμματέας: Καραπέτση Ιουλία
Ταμίας : Μαργώνης Λουκάς
Έφορος Θεατρικού Τμήματος: Μπαρτζώκα Ζωή
Έφορος Χορευτικού τμήματος: Πανταζή Βανέσα
Έφορος Χορωδίας: Ματσούκας Χρήστος
Έφορος Φιλαρμονικής : Σωτηρίου Ιουλία από 9 Μαρτίου 2023 έως 8 Σεπτεμβρίου 2024 και Αθανασούλας Γεώργιος από 9 Σεπτεμβρίου 2024 έως το τέλος της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου το 2026.
Έφορος Καλλιτεχνικών τμημάτων: Βλάχου Παρασκευή

Επιφυλάξεις Σταύρου Καλογιάννη για την ιδιωτικοποίηση του νερού
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων για το πολυνομοσχέδιο – σκούπα του Κώστα Σκρέκα, και ο βουλευτής Ιωαννίνων με τη ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης, εξέφρασε επιφυλάξεις για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του νερού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε επιφυλάξεις αναφορικά με τις διατάξεις που ανοίγουν παράθυρο ιδιωτικοποίησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).
«Μια ρυθμιστική αρχή θα καλούταν καθημερινά να σταθμίσει τα δύο αυτά αγαθά θέτοντας εν αμφιβόλω την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας» επισήμανε ο βουλευτής της πλειοψηφίας, υποστηρίζοντας ότι η αρμοδιότητα της διαχείρισης των υδάτων πρέπει να περάσει στις αρμοδιότητες του υπουργείου.
Να σημειωθεί ότι το επίμαχο σχέδιο νόμου ήταν να ψηφιστεί την Τρίτη. Ωστόσο, οι σφοδρές αντιδράσεις «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου και οδήγησε στη μετάθεση της διαδικασίας την επόμενη εβδομάδα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Σεμινάριο Διαχείρισης Χρόνου & Αποδοτικής Μελέτης
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων διοργανώνει την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας (Λεωφ. Δωδώνης 10) Σεμινάριο Διαχείρισης Χρόνου & Αποδοτικής Μελέτης για τους μαθητές του Λυκείου. Ομιλητής του Σεμιναρίου είναι ο κ. Πάνος Σταυρόπουλος Σύμβουλος Σταδιοδρομίας (ΜΑ) της εταιρίας Your Career. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα απαντηθούν και όλες οι ερωτήσεις των μαθητών για τα διάφορα Πανεπιστημιακά τμήματα, το Μηχανογραφικό και τις υποτροφίες σπουδών που υπάρχουν για Ηπειρώτες.
Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν μαθητές, γονείς καθώς και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων του συλλόγου.

Ο Σ.Ε.Σ.Τ.Η για την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου (Σ.Ε.Σ.Τ.Η.), ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα σύσσωμου του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, που υπογράφει ο Πρόεδρος Απόστολος Μπαλτζώης και ο Γραμματέας Αβραάμ Φυραρίδης, στηρίζει και συμμετέχει στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 16ης Μαρτίου και καλεί τα μέλη του μαζικά και αγωνιστικά στις κατά τόπου συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων σε όλη την Ήπειρο.
Στα όσα λυπηρά γεγονότα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα, με αποκορύφωμα το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι ευθύνες είναι πολλές και διαχρονικές και για ακόμη μία φορά η ελληνική κοινωνία θρηνεί αθώα θύματα, νέα παιδιά και εργαζόμενους… Οι ανθρώπινες ζωές πάντα, πρώτα και πάνω από τα κέρδη! Πλήρης διαλεύκανση και απόδοση ευθυνών, όσο ψηλά και αν βρίσκονται! Πάνδημο το αίτημα για δικαιοσύνη σε ολόκληρη την κοινωνία με πρωτοπόρους τη νεολαία, μαθητές, φοιτητές και νέους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να κάνουν το δύσκολο βήμα και να κατέβουν μαζικά και ειρηνικά στο δρόμο και στην Απεργία. Η συγκέντρωση της Πέμπτης οφείλουμε όλοι μας να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας, προτάσσοντας και διεκδικώντας, αυτονόητα μεν αλλά δυστυχώς όχι δεδομένα δε, αιτήματα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας εν έτει 2023! Ασφαλείς, σύγχρονοι, οικονομικά προσιτοί, περιβαλλοντικά φιλικοί και δημόσιοι ελληνικοί σιδηρόδρομοι! ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τέτοια τραγωδία! Σεβασμός στην εργασία και στη ζωή μας!