Μάρκος Αντωνίου Καλλέργης

Γράφει ο Kώστας Χαρακλιάς

Στις 8 Μαρτίου τρέχοντος έτους, έφυγε από τη ζωή ξαφνικά ο εκλεκτός οικογενειακός φίλος, κουμπάρος και νονός μου, Μάρκος Αντωνίου Καλλέργης.
Μεγάλωσε σε μια ιστορική οικογένεια με αρχές.
Σπούδασε Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ. Ανέπτυξε αξιοζήλευτο επαγγελματικό έργο και καταξιώθηκε στον τομέα του.
Μεταξύ των άλλων υπήρξε συνιδρυτής και επί 40 και πλέον χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες Βιομηχανίες Διελάσεως Αλουμινίου την ΕΤ.Ε.Μ Α.Ε.

Με την διορατικότητα, την οργανωτικότητα και την εργατικότητά του συντέλεσε στην επέκταση των δραστηριοτήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ήταν κατά γενική ομολογία μια λαμπρή προσωπικότητα. Ένας άνθρωπος γεμάτος χάρες, καλλιέργεια και γενναιοδωρία, δυνατός αλλά και ευγενής.
Είχε την χαρά και την ευτυχία να έχει συμπαραστάτη στη ζωή την συμπατριώτισσά μας, τη δικηγόρο Αικατερίνη (Νίνα) Οικονόμου, με την οποία απέκτησε δυο πετυχημένους γιους.
Προσωπικά είχα τη χαρά να συνεργαστώ στενά μαζί του μιας και ήταν εκείνος ο πρώτος άνθρωπος αλλά και εργοδότης που μου έδωσε τα πρώτα μου εργασιακά ένσημα σαν τελειόφοιτος τότε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Διέκρινα την ειλικρίνεια, την εντιμότητα προς τους άλλους και τη συνέπεια στις υποχρεώσεις του.

Αγαπούσε την Άρτα και όποτε οι συνθήκες το επέτρεπαν, την επισκεπτόταν. Ήταν γνώστης της ιστορίας της και θαυμαστής των θαλασσών, του κάμπου και των βουνών της.
Με την αγάπη του αυτή συνέβαλε στην πραγματοποίηση της Έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αρταίων << Γιάννης Μόραλης>> τον Ιούνιο του 2011, δανείζοντας τους πίνακες ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα της προσωπικής του συλλογής.
Η οικογένεια μου κι εγώ προσωπικά εκφράζουμε στους οικείους του την βαθιά μας λύπη.
Υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του προσφέρουμε χρηματικό ποσόν στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία <<ΑΓΚΑΛΙΑ>>, στον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Άρτας ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ, καθώς και στον Σύλλογο Φίλων του Βυζαντινού Ναού ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ.