Μήνυμα για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς από τον Χρήστο Γκόκα

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, επισκέφθηκε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και παραβρέθηκε στους Αγιασμούς που τελέστηκαν σ’ αυτά, ήτοι , στην Ελεούσα Άρτας: στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Άρτας, μαζί και με το 2ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ελεούσας, στο 2ο Γυμνάσιο Άρτας, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Νεοχωρίου, καθώς και στα Εσπερινά Σχολεία της Άρτας( Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ) .
Ο κ. Γκόκας στους σύντομους χαιρετισμούς του ευχήθηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς , Καλή Σχολική Χρονιά, με Υγεία και Δύναμη, μια χρονιά δημιουργική, που θα δικαιώσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες όλων.

Παράλληλα επεσήμανε το ρόλο της οικογένειας, σ’ αυτή την προσπάθεια και με δεδομένες τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε , ευχόμενος στους γονείς, επίσης να έχουν υγεία και δύναμη για να στηρίξουν τις προσπάθειες των παιδιών τους .
Επίσης τόνισε ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στην κανονική λειτουργία της Εκπαίδευσης , με ανοικτά και ασφαλή σχολεία, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ανάγκες που υπάρχουν στα Σχολικά Συγκροτήματα.
Για τη νέα Σχολική Χρονιά, και μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεών του στα Σχολεία, το πρωί και το απόγευμα της Δευτέρας, πρώτης μέρας λειτουργίας των σχολείων, ο κ. Γκόκας έκανε την παρακάτω ΔΗΛΩΣΗ – ΜΗΝΥΜΑ:
“Εύχομαι στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς Καλή Σχολική Χρονιά, με υγεία και δύναμη. Να είναι μια δημιουργική Χρονιά, με επιτυχία στους στόχους κάθε μαθητή.
Εύχομαι επίσης υγεία και δύναμη στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες, οικονομικές κυρίως, συνθήκες, με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, καλούνται να υποστηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών τους και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις για την εκπαίδευσή τους και τη μόρφωσή τους.
Οι μαθητές δικαιούνται και πρέπει να έχουν όνειρα και στόχους. Να έχουν γνώση που δίνει δύναμη και δυνατότητες για το μέλλον. Να παρέχεται στα παιδιά μας μόρφωση και παιδεία, για μια καλύτερη κοινωνία. Εύχομαι καλή και πετυχημένη προσπάθεια για αυτούς τους στόχους».