Μήνυμα του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους γονείς για τη σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα.
Εκτός από το να είναι παραγωγική η χρονιά για τους μαθητές κατά βάση αλλά και για τους εκπαιδευτικούς, εύχομαι επίσης να εξελιχθεί με ασφάλεια για όλους.

Και γι’ αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε όλοι, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν αποφασίσει οι ειδικοί αλλά και συναισθανόμενοι όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, την ευθύνη μας απέναντι στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και με τη διενέργεια από τους μη εμβολιασμένους, των προβλεπόμενων διαγνωστικών ελέγχων, ώστε τα κρούσματα να εντοπίζονται, να αποφεύγεται η διασπορά και να κρατήσουμε χαμηλά το επιδημιολογικό φορτίο, προκειμένου να μη διαταραχθεί καθόλου φέτος, η δια ζώσης διδασκαλία.
Πυλώνας της καλής λειτουργίας της εκπαίδευσης στη χώρα μας είναι ως γνωστόν και οι Δήμοι και γνωρίζω πως το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του πρώτου βαθμού στην Ήπειρο, έκανε αυτούς τους μήνες που τα σχολεία ήταν κλειστά, παν τι δυνατόν για να επιστρέψουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σε ένα προστατευμένο όσο γίνεται, περιβάλλον.

Περισσότερες σχολικές καθαρίστριες προσλήφθηκαν από τους Δήμους, υλικά για την ατομική υγιεινή μαθητών και εκπαιδευτικών αγοράστηκαν από τις σχολικές επιτροπές και οι δημοτικές αρχές θα βρίσκονται για τους επόμενους 9 μήνες σε διαρκή εγρήγορση για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα συνδέονται με την πανδημία και πιθανώς θα εμφανίζονται στις σχολικές μονάδες.